ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, September 17, 2024


ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ 2024 – «Συμπόσιο Αλεξάνδρου του Φιλίππου»

Η «Επίμονη Τέχνη» εκθέτει παράλληλα έργα με θέμα τον Μεγα Αλέξανδρο»


Κορυφαία εκδήλωση στα ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ αποτελεί το Συμπόσιο του Αλεξάνδρου του Φιλίππου, που παρατίθεται κάθε χρόνο στο Δώμα Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

Το «Συμπόσιο του Αλέξανδρου» είναι αναβίωση του γνωστού γεύματος που παρέθεσε ο Μακεδόνας Βασιλιάς, στο Δίον της Πιερίας, πριν αναχωρήσει για τη μεγάλη εκστρατεία κατάκτησης της Περσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης στο Συμπόσιο παραβρέθηκαν εκατό (100) εκπρόσωποι συμμαχικών Ελληνικών πόλεων.

Τα εδέσματα επιμελήθηκε ο ίδιος ο Αλέξανδρος. Ήταν μαύρος χοίρος του Ολύμπου καθώς και αγριοκάτσικα της περιοχής.

Φέτος το Συμπόσιο του Αλέξανδρου είναι αφιερωμένο στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου κλήθηκαν να παραστούν ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Αρχηγοί κομμάτων, Βουλευτές, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες της Μακεδονίας καθώς και οι τριάντα πέντε πρέσβεις των χωρών που μετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο, στο Δώμα των Μεσογειακών Ψηφιδωτών, καλλιτέχνες από την «Επίμονη Τέχνη» θα εκθέσουν έργα τους με θέμα τον «Μέγα Αλέξανδρο».

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 στο Μπενσουσαν Χαν παλιό εβραϊκό χάνι στα Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης ενώ ακολούθησαν δυναμικές παρουσίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες σε όλη την Ελλάδα & εξωτερικό σε μουσεία, γκαλερί, διεθνείς art fairs, & Biennale. Ίδρυση, Έμπνευση, Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

No comments:

Post a Comment