Αν αναζητάτε το τέλειο προφιτερόλ στη Θεσσαλονίκη, πέντε spots υπόσχονται να σας χαρίσουν γεύσεις που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας

Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε σε ένα προφιτερόλ, που ενεργοποιεί αυτόματα τους γευστικούς μας κάλυκες και μας στέλνει στα… ουράνια.

Πρόκειται για ένα γλύκισμα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και η γεύση του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Είτε με κρέμα είτε με σαντιγί, με choux ή χωρίς και φυσικά με την πλούσια σοκολατένια γεύση, το προφιτερόλ είναι μία πρόταση που δύσκολα βαριόμαστε και πάντα θα περιμένουμε την πρώτη κουταλιά με απίστευτη λαχτάρα και ανυπομονησία.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλά spots που μπορούμε να γευτούμε το θεϊκό αυτό γλυκό και η Vwoman προτείνει πέντε μαγαζιά που έχουν τελειοποιήσει τη συνταγή.

Ζαχαροπλαστεία Καρδάσης

Όσοι έχετε δοκιμάσει προφιτερόλ από τα Ζαχαροπλαστεία Καρδάσης σίγουρα συμφωνείτε πως πρόκειται για ένα από τα πιο γευστικά της πόλης. Με τη θρυλική κρέμα patisserie και την ονειρική σοκολάτα, το προφιτερόλ αυτό περνάει πρώτα από την… καρδιά για να φτάσει στο στομάχι. Θα το βρείτε στα εξής σημεία: Επταπυργίου 42 – Συκιές, Λ. Παπανικολάου 62 – Πεύκα και Βοσπόρου – Πεύκα.

Choureál

Το Choureál (Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Βενιζέλου 20) έχει γίνει viral στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είναι το πρώτο σημείο που έρχεται στο μυαλό μας όταν λαχταράμε ένα προφιτερόλ. Το γεγονός ότι μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο συναρπαστική και ό,τι κι αν επιλέξουμε, η επιτυχία του αποτελέσματος είναι δεδομένη.

Sweet Garden

Στην οδό Ερμού 69 μάς περιμένει ένας… παράδεισος και το προφιτερόλ είναι η πρώτη επιλογή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Στο Sweet Garden θα γευτούμε καταπληκτικά γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι και ποιοτικά υλικά που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο μας, ενώ μάλιστα οι επιλογές για προφιτερόλ θα κάνουν το μαγαζί στέκι μας μέχρι να δοκιμάσουμε κάθε συνδυασμό!

Jerry’s The Sweet Foodtruck

Για το Jerry’s δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού μεταμορφώνει σε γλυκό κάθε κρυφό μας όνειρο. Τα απίθανα γευστικά παντρέματα και οι απολαυστικές προτάσεις φτιάχνουν τη διάθεσή μας και στα μοναδικά cups που θα βρούμε στο μενού, το προφιτερόλ αποκτά νέο νόημα. Θα ανακαλύψετε περισσότερα στα εξής σημεία: Παύλου Μελά 44 – κέντρο, ΟΝΕ Salonica – Κώττα Ρούλια 10, Θέρμη – Β.Ταβάκη και Παναγή Τσαλδάρη, Χαριλάου – Αλεξ. Παπαναστασίου 128.

Miltos Patisserie & Catering

Στον Μίλτο βρίσκουμε καθημερινά φρεσκότατα γλυκά, μεταξύ των οποίων και πεντανόστιμα προφιτερόλ. Η σοκολατένια γεύση τους πλημμυρίζει τις αισθήσεις μας και είναι ικανή να μας δώσει ενέργεια και να γεμίσει τις μπαταρίες μας μετά από μία κουραστική μέρα. Θα βρείτε τον Μίλτο σε δέκα σημεία: Στέλιου Καζαντζίδη 37 – Θέρμη, Τσιμισκή 82, Δελφών με Μαρτίου, Ελ. Βενιζέλου 8 – Βότση, Αλ. Παπαναστασίου 133 – Χαριλάου, Γιάννη Αγγέλου 13 – Χαριλάου,  Γ. Γεννηματά 34 – Αγ. Ιωάννης, Ανθέων 44 – Περαία, Κ. Καραμανλή 35, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α – Καλαμαριά.