Τι περιλάμβανε το εδεσματολογιο των Χρυσών Σφαιρών
Φέτος, η τελετή περιλάμβανε ένα μενού υψηλών προδιαγραφών από τον παγκοσμίως φημισμένο όμιλο εστιατορίων Nobu, που διαθέτει αστέρι Michelin.
Το ιαπωνικό εστιατόριο αποτελεί σημείο συνάντησης διασημοτήτων και συχνά το επισκέπτονται πολλοί A-listers.
Μια ματιά στο λαχταριστό μενού και στις αστρονομικές τιμές του μοιράστηκε ο λογαριασμός των Χρυσών Σφαιρών στο Instagram, που δοκιμάστηκε μάλιστα από τον food influencer Τζανλούκα Κόντε.
Ανακηρυγμένος ως ο «καλύτερος σεφ στον κόσμο», το πολυτελές μενού περιλάμβανε τα εμβληματικά πιάτα του σεφ Nobu Matsuhisa, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού Golden Globe Roll.
«Το φαγητό, ασύγκριτο», λέει ο Κόντε στο βίντεο που δημοσιεύθηκε τρεις εβδομάδες πριν από την απονομή των βραβείων. «Ο καλύτερος σεφ στον κόσμο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το μενού του Nobu, το εκλεκτό φαγητό, χωρίς να περιλαμβάνεται το ειδικά δημιουργημένο πιάτο για τις Χρυσές Σφαίρες, θα κόστιζε λίγο κάτω από 200 δολάρια.
Ο σεφ Nobu Matsuhisa ετοίμασε το φαγητό για την απονομή βραβείων του 2025, προσφέροντας στους διάσημους καλεσμένους ένα γεύμα που περιελάμβανε:
Τάκος με φύκια και χαβιάρι
Ιαπωνικό μαγιάτικο (ψάρι) με Jalapeños
Σαλάτα σασίμι με dressing Matsuhisa
Μαύρος μπακαλιάρος Miso
Nigiri με τόνο
Tai Matsuhisa Nigiri με σόγια Nikiri
Σούσι γεμιιστό με τόνο, ρύζι και wasabi
Golden Globe Roll φτιαγμένο με φύκια, ρύζι, σουσάμι και βασιλικό καβούρι, διακοσμημένο με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και χαβιάρι
Οι καλεσμένοι δεν έμειναν διψασμένοι, καθώς το μενού περιλάμβανε επιλογές από εκλεκτή σαμπάνια, κρασί και νερό.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν Moët Impérial Brut (προτεινόμενη τιμή λιανικής 50 δολάρια), Moët Chandon Rosé Impérial (59,99 δολάρια) και Saratoga Spring Water (3,99 δολάρια).
Ο Nobu είχε αναλάβει την τροφοδοσία της λαμπερής εκδήλωσης και πέρυσι, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη φορά που σερβιρίστηκε ιαπωνικό φαγητό στην τελετή.
Για τα βραβεία του 2025, η ομάδα «επικεντρώθηκε περισσότερο στον μινιμαλισμό», όπως δήλωσε η Jitter Garcia, αντιπρόεδρος Εκδηλώσεων στην Dick Clark Productions, στο Hello.
Η Garcia πρόσθεσε ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν έναν «πραγματικά όμορφο καμβά για το ειδικό μενού του σεφ Nobu, το οποίο αποτελεί το καλλιτεχνικό κεντρικό σημείο στο τραπέζι».
Τα τραπέζια, που φιλοξενούσαν 12 άτομα, είχαν εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις από την Άλις Λαμ στο Λος Άντζελες.
Η Λαμ, που έκανε το ντεμπούτο της στην τελετή, δήλωσε στο Hello ότι η ευκαιρία «ήρθε ως έκπληξη».
Η ανθοκόμος επέλεξε ένα κομψό μπουκέτο, που περιλάμβανε κίτρινους κρίνους, γλυκά μπιζέλια και γρασίδι.
«Ο στόχος αυτής της σύνθεσης ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που να έχει κίνηση και μια ενέργεια από μόνο του, ακόμα και αν το τραπέζι δεν περιστρέφεται, και πιστεύω ότι τα λουλούδια έχουν αυτή την κίνηση ώστε να φαίνονται όμορφα από κάθε πλευρά του τραπεζιού», μοιράστηκε η Λαμ.
«Θέλαμε επίσης κάτι που να δένει αρμονικά με το τραπέζι. Όλα πάνω στο τραπέζι είναι βρώσιμα, τα ποτά, το φαγητό, αλλά αυτά φεύγουν και τα λουλούδια παραμένουν, ώστε σε κάθε γωνία που φαίνεται στην τηλεόραση ή στις φωτογραφίες να βλέπεις λίγα λουλούδια, λίγο γρασίδι ή κάποιο φυσικό στοιχείο που συνδυάζεται με όλα», πρόσθεσε.
Το μενού δεν ήταν το μόνο πολυτελές στοιχείο που απόλαυσαν οι καλεσμένοι στις Χρυσές Σφαίρες.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν μια ειδικά επιμελημένη τσάντα με πολυτελή δώρα.
Η εφετινή συλλογή δώρων είχε αξία ένα εκατομμύριο δολάρια και περιελάμβανε προϊόντα ομορφιάς, είδη μόδας, πακέτα ταξιδιών και μοναδικές εμπειρίες.
No comments:
Post a Comment