ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, June 21, 2024

πέτρινη πλάκα αρχαιότερη από τη Στήλη της Ροζέτας - Ανήκει σε χαμένο πολιτισμό

Η πλάκα έχει το αλφάβητο χαραγμένο πάνω της.
.
.
SPANISH NATIONAL RESEARCH COUNCIL (CSIC)

Μια εκπληκτική ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους στην Ισπανία όταν βρήκαν μια αρχαία πλάκα που προϋπήρχε της Στήλη της Ροζέτας και είχε το αλφάβητο χαραγμένο πάνω της.

Πιστεύεται ότι η ανακάλυψη που έγινε στη νοτιοδυτική Ισπανία σχετιζόταν με τον αρχαίο Παλαιο-Ισπανικό πολιτισμό της Ταρτησσού, ανέφερε το Fox News.

Γιατί η Ταρτησσός θεωρείται «χαμένος» πολιτισμός;

Η Ταρτησσός υπήρχε ως αρχαίος πολιτισμός που εξαπλώθηκε στη νότια Ιβηρική Χερσόνησο πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Οι ειδικοί θεωρούν αυτόν τον πολιτισμό «χαμένο». Ο σχιστόλιθος ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο του έργου που ονομάζεται «Building Tartessus».

«Ο κύριος στόχος [της μελέτης] είναι να χαρακτηρίσει τον πολιτισμό της Ταρτεσίας μέσω της αρχιτεκτονικής ανάλυσης των μεγάλων πλίθινων κτιρίων που ανασκάφηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και να εισαγάγει την έννοια της αρχιτεκτονικής ως ενσωματωμένο στοιχείο στην επικράτεια», δήλωσε το Ισπανικό Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο (CSIC).

Hπέτρινη πλάκα βρέθηκε σε έναν αρχαιολογικό χώρο στο Casas del Turuñuelo της

 επαρχίας Badajoz και είναι πιθανό να είχε πελεκηθεί ήδη από το 600 π.Χ.

Η Ταρτησσός ήταν πολύ πλούσια σε μέταλλα, τον 4ο αιώνα π.Χ. ο ιστορικός Έφορος 

την περιγράφει «μια πολύ πλούσια αγορά που είχε το όνομα Ταρτησσός, μετέφερε κασσίτερο όπως επίσης χρυσό και χαλκό από τους Κέλτες».

Το εμπόριο του κασσίτερου είχε πολλά κέρδη στην Εποχή του Χαλκού επειδή ήταν απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του Μπρούντζου που ήταν σπάνιος.

Ο υπέργηρος βασιλιάς Αργανθώνιος καταγράφεται από τον Ηρόδοτο, φέρεται να βασίλεψε 80 έτη, από το 625 π.Χ. μέχρι το 545 π.Χ., όπου και πέθανε σε ηλικία 120 ετών.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την πόλη αυτή ως το πέρας του κόσμου για την οποία πιθανώς εκ του φόβου του απέραντου ωκεανού είχαν αναπτύξει διάφορες μυθικές δοξασίες περί της εκεί κατοικίας γιγάντων, γοργονών και άλλων θαλασσίων τεράτων, όπως η λεγόμενη Ταρτησσία μύραινα, αποδίδοντας έτσι τα μεγάλα μεγέθη φυσικών φαινομένων, όπως των ωκεάνιων κυματισμών, της έντασης των θαλασσίων ανέμων, το άγριο ξέσπασμα της θάλασσας στη ξηρά κ.λπ

No comments:

Post a Comment