Έφτασαν οι μέρες που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του κι εμείς ανυπομονούμε να τον απολαύσουμε. Ιδού λοιπόν μερικές αγαπημένες διευθύνσεις που δεν θα σε απογοητεύσουν, αρκεί να προνοήσεις κάνοντας έγκαιρα κράτηση ή να έχεις την υπομονή να περιμένεις στην ουρά.

Προτείνει η Χριστίνα Μισιρλή

Αρχονταρίκι


00:00
00:00 / 00:43
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
ADVERTISEMENT

 

Το Αρχονταρίκι σας προσκαλεί να γιορτάσετε την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο νέο του κατάστημα – πολυχώρο γεύσεων που άνοιξε τις πύλες του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Ο τηγανητός μπακαλιάρος στο Αρχονταρίκι είναι αλμυρός όσο πρέπει, με κρούστα λεπτή και τραγανή. Τον συνοδεύουμε οπωσδήποτε με την καλή σκορδαλιά και εάν δεν είστε παραδοσιακός, μπορείτε να τον προτιμήσετε και πλακί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα θαλασσινά που θα βρείτε στον ειδικά διαμορφωμένο κατάλογο που διαθέτει, ανάμεσα στα οποία θα βρείτε καλαμάρι τηγανιτό, σολωμό ψητό και γαρίδες σαγανάκι. Απολαύστε το γεύμα σας με τη συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων που θα βρείτε στο κατάλογό του.

Info
Θεσσαλονίκης 64, Ωραιόκαστρο (νέο κατάστημα)
Τ. 2310 809 320

Κελλάριος Όρμος

Στον Κελλάριο Όρμο ξέρουν να κάνουν τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο παρέα με περιποιημένη σκορδαλιά. Και επειδή με την αλμύρα του «τραβάει» το αλκοόλ και τα ποτηράκια κατεβαίνουν πιο γρήγορα, απογειώστε την εμπειρία σας επιλέγοντας κρασιά και αποστάγματα από τη μεγάλη γκάμα που διαθέτει.

Info
Θεμιστοκλή Σοφούλη 112, Καλαμαριά
Τ. 2310 402403​

Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου 

Τα λόγια είναι περιττά. Ο Αρίστος ξέρει από καλό μπακαλιάρο και την ημέρα αυτή σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων. Μπορείτε να καθίσετε στο κατάστημα, στο πλακόστρωτο ή απλά να πάρετε το μπακαλιάρο στο σπίτι σας, πάντα φρεσκοτηγανισμένο και τραγανό.

Info
Κατούνη 3, Λαδάδικα, 2310542906-548668
Φωκαίας & Αβέρωφ, Λαδάδικα, 2310567111
Δημητρίου Καραολή 223, Εύοσμος, 2310641360-641361

 

Τα Μπακαλιαράκια στο Λιμάνι 

Εδώ, ο Μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι καθημερινή υπόθεση και σερβίρεται όλο το χρόνο. Αν ψάχνετε, λοιπόν, κάποιον ειδικό της συνταγής, μόλις τον βρήκατε. Τα μπακαλιαράκια στο λιμάνι είναι σημείο αναφοράς στην πόλη μας.

Info
Λαδάδικα – Φασιανού 2
Τ. 2310 512 600, 2310 510 210

 

Το Ελληνικό 

Στην Πλατεία Φαναριωτών, στη Στρατηγού Καλλάρη, μία από τις ωραιότερες οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οδηγεί στην παραλιακή της πόλης, βρίσκεται το Ουζομεζεδοπωλείο «Το Ελληνικό», που πάνω από δέκα χρόνια μας συντροφεύει και μας ταξιδεύει σε αυθεντικές γεύσεις.

Info
Στρατηγού Καλλάρη 9, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 250-210

Τηγανιές και Σχάρες 

Οι Τηγανιές & Σχάρες είναι στέκι για πολλούς και όσοι θέλουν να φάνε γνήσιες ελληνικές επιλογές το εστιατόριο είναι… μονόδρομος. Πριν το επισκεφθείς πρέπει να προνοήσεις, καθώς είναι πάντα γεμάτο από κόσμο. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι η ποιότητα είναι εγγυημένη.

Info
Πλατεία Κατούνη 3, Λαδάδικα
Τ. 2310 510284

 

Καντίνα Ντερλικατέσεν 

Η περιφερειακή οδός έχει μία νόστιμη στάση που επιβάλλεται να κάνουμε. Στην έξοδο περιφερειακού για Πανόραμα μας περιμένει μια καντίνα, η νέα δημιουργία του Ντερλικατέσεν. Έχει ανεβάσει τον πήχη με εκλεκτές και πρωτότυπες γεύσεις, που όταν ακούς τη λέξη «Ντερλικατέσεν» είναι αναμενόμενες.

Info
Δημητρίου Φωκά 8, Πυλαία
T. 2310 300064

Blé Taste Gallery

Στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο πλούσιος μπουφές του που φιλοξενεί καθημερινά πλούσιες γεύσεις δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά. Μάλιστα μας προτείνει μια τριλογία μπακαλιάρου Ισλανδίας με τρία διαφορετικά είδη κρούστας και τρεις «αέρινες», όπως μας τις περιγράφει, σκορδαλιές. Απολαύστε στο σαλόνι και στα τραπεζάκια έξω ή μπορείτε να πάρετε πακέτο για το σπίτι. Δέχεται παραγγελίες μέχρι και τις 25/3/2024 στις 14:00. Συνδυάστε και με σαλάτες και άλλες νηστίσιμες προτάσεις και φυσικά το υψηλής ποιότητας ψωμί του.

Info
Αγίας Σοφίας 19
Τ. 231 022 0008

Μασσαλία

Στη Μασσαλία το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο – τσιπουράδικο συναντά τη δημιουργική ελληνική κουζίνα και το αποτέλεσμα πρέπει να το ζήσετε και να το δοκιμάσετε. Πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με επιρροές από τη Μ. Ασία έως τη Μασσαλία ενθουσιάζουν τους πολλούς φίλους της «Μασσαλίας».

Info
Μανουσογιαννάκη 6, Κέντρο
Τ. 2314003714

Τρεις κι Εξήντα 

 

Ποικιλίες ούζου και τσίπουρου είναι στη διάθεση σας με υπέροχα συνοδευτικά και εκλεκτά κρεατικά σε προσιτές τιμές. Μπακαλιάρος, χταπόδι τηγανιά, ριζότο θαλασσινών με σαφράν, κριθαρότο με γαρίδες και φιλέ πράσινης ελιάς είναι μερικές από τις προτάσεις τους που θα σας κάνουν να θέλετε να το επισκεφτείτε ξανά.

Info
Ιμέρας 2, Καλαμαριά
Τ. 231 038 4264

Κοντραμπάντο – Contrabando

Με το που πατάς το πόδι σου στο Κοντραμπάντο Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο, σε περιμένει ένα θερμό καλωσόρισμα και μία ατμόσφαιρα που θα νιώσεις κατευθείαν οικεία και φιλόξενη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία παμπ γαστρονομίας όπου πέρα από το εξαιρετικό του φαγητό, μπορείς να απολαύσεις μία συλλογή από εμφιαλωμένες μπύρες κυρίως από ελληνικές μικροζυθοποιίες.
Info
Γκαρμπολά 2, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Τ. 23140 28184

Φέρε Φέρε – Σύγχρονο Μεζεδοπωλείο 

Την 25η Μαρτίου σας περιμένουν στο μεζεδοπωλείο Φέρε Φέρε για να απολαύσετε παραδοσιακό χειροποίητο μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά από ψωμί! Αλλά και για εσάς που θέλετε να απολαύσετε τον μπακαλιάρο σπίτι σας, κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να τον παραλάβετε σε πακέτο, αρκεί να δώσετε την παραγγελία σας σύντομα, μέχρι και τη Δευτέρα 25/3 έως τη 13.00.
Info
Ανδρέα Παπανδρέου 115, Νεάπολη
Τ. 2310 614299
Τσιπουράδικο Γερμανός

Το ουζερί Γερμανός στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από το 1993, προσφέροντας ξεχωριστές λιχουδιές και μεζέδες για το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί μας.  Η μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά ποτά, ούζο, τσίπουρο, ρακί, καθώς και τα κρασιά -στο σύνολό τους από Ελληνικούς Αμπελώνες- θα συνοδεύσουν ιδανικά τις ιδιαίτερα επιλεγμένες ελληνικές συνταγές του.

Info
Λεωφόρος Δημοκρατίας 41, Ωραιόκαστρο
Τ. 2310 697581