ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, February 18, 2023

Εγκαινίασε τις Detrop-Oenos 

ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 

κ. Γιώργος Γεωργαντάς


Δυναμικό ξεκίνημα για τις δύο εκθέσεις


Στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα που αντανακλάται σε εκθέσεις όπως οι Detrop και Oenos αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας τις δύο διοργανώσεις. Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα εγκαινιάζονται στη Θεσσαλονίκη τόσο σημαντικές εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο κλάδο παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών. Ο κ. Γεωργαντάς συνεχάρη δε τη ΔΕΘ-Helexpo για την όλη προσπάθεια της μέσω των εκθεσιακών της διοργανώσεων στον πρωτογενή τομέα. 


Εκθέσεις με ξεχωριστό αποτύπωμα στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών χαρακτήρισε τις Detrop και Oenos ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας τη δυναμική τους, αλλά και τα αναβαθμισμένα και καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. 


Τη σταθερή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις Detrop-Oenos -φέτος με περισσότερες από 50 επιχειρήσεις-όπου παρουσιάζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και η προστιθέμενη αξία των μακεδονικών προϊόντων, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Τόνισε άλλωστε πως το ¼ του ΑΕΠ του πρωτογενούς τομέα παράγεται στην Κεντρική Μακεδονία. 


Στα πολλά, μοναδικά προϊόντα του αγροδιατροφικού κλάδου και στον γαστρονομικό πλούτο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι φέτος η Τιμώμενη Περιφέρεια στις Detrop-Oenos, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, χαρακτηρίζοντας τις διοργανώσεις εμβληματικές. Ευχαρίστησε δε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για την επιλογή της Περιφέρειάς του.  


Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, σημείωσε πως η έκθεση τροφίμων και ποτών εγκαινιάζεται στην πόλη της γαστρονομίας, ενώ τόνισε πως μια διοργάνωση όπως αυτή δημιουργεί υπεραξία, ενισχύει την εξωστρέφεια και είναι πολύ σημαντική για τη Θεσσαλονίκη. 


Τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του οίνου σε στρατηγικούς για την ελληνική οικονομία αναδεικνύουν οι Detrop-Oenos, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση του 2024 ως χρονιάς για το ολυμπιακό ελαιόλαδο και την ανάδειξή του ως εθνικού προϊόντος.


Οι Detrop & Oenos  -οι πρώτες εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO που διοργανώνονται ως «Just Go Zero Events» σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen- ξεκίνησαν δυναμικά σήμερα και θα βρίσκονται σε εξέλιξη έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 


Οι δύο διοργανώσεις συγκέντρωσαν φέτος σε εκθεσιακό χώρο 15.000 τ.μ. περισσότερους από 420 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από τις Ουγγαρία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δυναμικές είναι οι συμμετοχές των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των Επιμελητηρίων Λάρισας, Χαλκιδικής, Χανίων, Ημαθίας, Πέλλας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στις δύο εκθέσεις βρίσκονται αυτές τις ημέρες 136 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, αλλά και ομαδικές επισκέψεις.


Το ωράριο των Detrop & Oenos έχει ως εξής: αύριο Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 18:00.

No comments:

Post a Comment