Saturday, April 30, 2022

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝΔΥΣΗΣ SINSAY

 Λίνα Τσιρέκα

Ποιο είναι το πλάνο επέκτασης της νεανικής αλυσίδας - Ο πολωνικός όμιλος διαθέτει περίπου 2.000 καταστήματα σε περισσότερες από 27 χώρες.

Μια άκρως δυναμική και οικονομική πολωνική αλυσίδα νεανικής ένδυσης έρχεται να συστηθεί στο ελληνικό και δη στο θεσσαλονικιώτικο καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος για το brand Sinsay του ομίλου LPP που βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης καταστήματος σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνει ντεμπούτο το επόμενο διάστημα.

Η Sinsay διαθέτει γυναικεία, ανδρική και παιδική σειρά ένδυσης και αξεσουάρ καθώς και είδη για το σπίτι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πολωνικός όμιλος, που στις 9 Μαΐου ξεκινά και το διαδικτυακό του κατάστημα για τους Έλληνες καταναλωτές, στοχεύει στο άνοιγμα 5 καταστημάτων στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2022, βάζοντας πλώρη για δυναμική επέκταση το 2023, όποτε ανεβάζει το συνολικό πήχυ των καταστημάτων του σε 20 έως 30 πανελλαδικά.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη αναζητά κατάστημα, ενδεχομένως σε εμπορικό κέντρο, ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε όροφο καθώς το ζητούμενο για τον όμιλο δεν αποτελεί αποκλειστικά ισόγειο κατάστημα και δη στη δημοφιλή οδό Τσιμισκή, όπως συνήθως θέτουν ως προϋπόθεση οι πολυεθνικές αλυσίδες.

Στο στόχαστρο του πολωνικού ομίλου που διαθέτει τα brands Reserved, Cropp, House και Mohito εκτός από το Sinsay, με το οποίο έρχεται στη χώρα μας, είναι και άλλες πόλεις της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των 40.000 - 50.000 κατοίκων.


Μάλιστα τα καταστήματα που αναζητά ο όμιλος LPP πρέπει να είναι άνω των 250 τμ σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αλλά και εμπορικά κέντρα και πάρκα.

Ο όμιλος LPP αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λιανέμπορους «γρήγορης μόδας» (fast fashion) της Πολωνίας. Η ελληνική αγορά αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα ελκυστική για τους retailers της ανατολικής Ευρώπης, καθώς πριν από τον LPP η πολωνέζικη εκπτωτική αλυσίδα Pepco είχε ανακοινώσει, όπως έχει γράψει η Voria.gr, την είσοδό της στη χώρα μας.

Μέσα στο 2022, ο όμιλος, που εδρεύει στο Γκντανσκ, στοχεύει στη λειτουργία περισσότερων από 500 νέων καταστημάτων με συνολική έκταση λιανικής περίπου 500.000 τ.μ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μάρκα Sinsay.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την αλυσίδα Sinsay έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα 440 καταστημάτων. Επίσης, άλλα 100 σημεία πρόκειται να προστεθούν φέτος και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές από τα έτερα brands που ο όμιλος αναπτύσσει.

Ο Όμιλος LPP δραστηριοποιείται στον κλάδο της «γρήγορης μόδας» τα τελευταία 30 χρόνια και είναι εισηγμένος στην πολωνική χρηματιστηριακή αγορά. Έχει παρουσία σε 40 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Ο πολωνικός όμιλος διαθέτει περίπου 2.000 καταστήματα σε περισσότερες από 27 αγορές ανά τον κόσμο συνολικής επιφάνειας άνω των 1,7 εκατ. τ.μ.

Απασχολεί 27.000 εργαζόμενους, ενώ τα ηλεκτρονικά του καταστήματα εξυπηρετούν περισσότερες από 30 αγορές. Υπολογίζεται πως ο όμιλος διανέμει περισσότερα από 259 εκατομμύρια είδη ρουχισμού σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική ετησίως.



No comments:

Post a Comment