Wednesday, April 27, 2022

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


@προχθες απο την ΕΡΤ2  η φετινη τελετη απονομης των βραβειων Γκραμμυ.

@ο φαλαινοκαρχαριας ειναι το μεγαλυτερο πλασμα της θαλασσας με μηκος 7,5 μετρων και βαρος 15 τονων.Κινδυνευει μονο απο τον ανθρωπο.Τρωει κυριως πλαγκτον-περιπου 20 κιλα την ημερα.

@ξαναειδαμε για πολλοστη φορα την συγκλονιστη ταινια ‘Ενας βιολιστης στην στεγη’ με πρωταγωνιστη τον υπεροχο Τοπολ.Στην προπολεμικη Ρωσια στο(φανταστικο μικρο χωριο)Ανατεβκα,κοντα στο Κιεβο,ενας φτωχος Εβραιος χωρικος με παραδοσιακες αξιες προσπαθει να παντρεψει τις πεντε κορες του.Η ζωη τους ανατρεπεται οταν θα επικρατησει ο αντισημιτισμος και θα παρουν τον δρομο της εξοριας.Η εκπληκτικη μουσικη του Τζερρυ Μποκ βασιζεται σε εβραικη φολκλορικη μουσικη.Τα  καλυτερα τραγουδια If I were a rich man/Sunrisre sunset.O Topol aπεσπσε το Οσκαρ πρωτου ανδρικου ρολου-και το αξιζε με το παραπανω.Η ταινια κερδισε επισης Οσκαρ μουσικης για διασκευη),φωτογραφιας και ηχου.Τον ηθοποιο που παιζει βιολι ντουμπλαρει ο κορυφαιος βιολιστης του 20ου αιωνα,ο Ουκρανος Αιζακ Στερν.Το εργο παρουσιαστηκε στο Μπροντγουαιη απο το 1964 και κρατησε 3242 παραστασεις.

@κυριε Μανεση γιατι λετε event και οχι ‘εκδηλωση’;

@μια ιδεα για την’αντιστροφη μετρηση’ της Βανδη1/ντουετα 2/οργανικες επιτυχιες 3/one hit wondrs.Eπισης η λεξη’θεση’ ειναι αχρειαστη,οσοι κανουν κατι αναλογο στο ραδιοφωνο λενε κατευθειαν ‘στο νουμερο 3 ειναι το’και οχι στην θεση νο 3.

@25 εκατομμυρια κατοικους εχει η Σαγκαη

@Τρανοσαυρα,η μεγαλυτερη σαυρα της Κρητης.

@απο τα τεσσερα ειδη φιδιου της Κρητης μονο ενα ειναι δηλητηριωδες.

@στην ταινια ‘επιστροφη στο μελλον’ ο πρωταγωνιστης παιζει με την κιθαρα του Johnny B. Good που εκανε επιτυχια το 1958 ο Τσακ Μπερρυ.

@στο φιλμ για την ζωη του Κοουλ Πορτερ ο Μαριος Φραγκουλης τραγουδα It’s delovely,συνθεση του 1936.Ο τραγουδιστης προφανως αγνοει οτι το ονομα της Μινελλι ειναι ΛΑΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ λΙΖΑ.

@ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΦΑ ΠΙ ΘΗΤΑ,ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΧΑΡΙΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ

@Τι θα πει στις οθονες σας;το σωστο ειναι στην οθονη σας.Μονο τα τηλεοπτικα στουντιο εχουν4,5 και περισσοτερες οθονες.Το σαλονι του σπιτιου εχει συνηθως μια συσκευη.

@στον μοτοσυκλετικο συλλογο Σερρων υπαρχει αθλητης  6 χρονων ο Χρυσανθος.’ειμαι καλυτερος οδηγος απο τον πατερα μου’λεει. 

@ο κροκοδειλος του Νειλου τρωει 200 ανθρωπους τον χρονο.Εχει μηκος 6 μετρων.

@@σβειστε την λεξη επαρχια απο το λεξιλογιο σας.Σε ολη την Ευρωπη επικρατει η λεξη’περιφερεια[‘.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment