Wednesday, August 25, 2021

ειδυλλιακές

 παραλιες

μια«ανάσα»

 απότη Θεσσαλονίκη   


 

Μπορεί οι διακοπές για τους περισσότερους να έχουν τελειώσει, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλουν mini getaways, τα οποία μπορούν να απογειώσουν τη φετινή summer season και να σας κάνουν να τη θυμάστε για πάντα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε μακριά από την πόλη, τότε ήρθε η στιγμή να εξερευνήσετε τις καλοκαιρινές ομορφιές που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και θεωρούνται ιδανικές για να απολαύσετε τα τελευταία summer weekends, να ξεκουραστείτε ακόμα περισσότερες και να χαρείτε κάθε αποφορτιστείτε από τους αστικούς ρυθμούς στους οποίες έχετε επιστρέψει.

Παρακάτω, 5 παραλίες δίπλα στη Θεσσαλονίκη, που σας περιμένουν να τις επισκεφθείτε για τις τελευταίες βουτιές αυτού του καλοκαιριού!

Περαία

shutterstock-1307806615.jpg

Περίπου 17 χιλιόμετρα από την πόλη, μπορείτε να κατευθυνθείτε στην Περαία, όπου θα βρείτε μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία, η οποία χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο γνωστή και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κόσμο. Και πάλι, πέρα από το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις με θέα τη θάλασσα, καθώς και βόλτες μέσα σε αυτήν τη μικρή πόλη, η οποία αποτελεί μονόδρομο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Επανομή

shutterstock-1834313509.jpg

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο νότια της Περαίας, βρίσκεται η Επανομή, περίπου 25 χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιον μακρινό ειδυλλιακό προορισμό, ενώ στην πραγματικότητα θα είστε λίγο πιο μακριά από το σπίτι σας. Μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά το φημισμένο ναυάγιο, καθώς και τους αμπελώνες της περιοχής -δύο must-see αξιοθέατα που αξίζουν την προσοχή σας. Ακόμα, μια ωραία ιδέα είναι να παραμείνετε στην εκεί ακόμα και το βράδυ σε κάποιο από τα local ξενοδοχεία, ώστε να βιώσετε και τον by night «παλμό» της πόλης, που θα σας συναρπάσει.

Ποταμός

shutterstock-1735506644.jpg

Πολύ κοντά στην πόλη της Επανομής, η παραλία Ποταμός αποτελεί την πύλη προς τον Θερμαϊκό Κόλπο και το Αιγαίο. Λόγω της προνομιακής θέσης της παραλίας, τα νερά του Ποταμού είναι τόσο καθαρά που θα σας δώσουν την αίσθηση πως βρίσκεστε σε νησί. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο κόσμος που επισκέπτεται τον συγκεκριμένο προορισμό ολοένα και αυξάνεται, καθώς η ομορφιά που συναντά κανείς εκεί έχει τον τρόπο να κατατάσσει την παραλία στις top οάσεις αναψυχής.

Λεπτοκαρυά

shutterstock-284083688.jpg

Να κι ένας πιο γραφικός προορισμός που δε θα μπορούσαμε να μην τον εντάξουμε σε αυτήν τη λίστα! Λίγο πιο μακριά, περίπου 97 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, αξίζει να κατευθυνθείτε προς τη Λεπτοκαρυά -ένας τόπος που θα σας εντυπωσιάσει χωρίς καμία αμφιβολία. Μια κωμόπολη που βρίσκεται στο παραλιακό κομμάτι της Πιερίας και αποτελεί έναν από τους πιο τουριστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς ολόκληρης της χώρας τα τελευταία χρόνια. Το βόρειο τμήμα της έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, ενώ από την κάτω πλευρά θα βρείτε κυρίως ξενοδοχεία και πολλές ταβέρνες, που πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας.

Πλάκα Λιτοχώρου

shutterstock-1474867517.jpg

Στους πρόποδες του Ολύμπου, η παραλία της Πλάκας στο Λιτόχωρο είναι ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη ολόκληρης της περιοχής. Συνδυάζοντας τη μαγεία του θάλασσας με την «άγρια» ομορφιά του βουνού, η παραλία αυτή βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο και απέχει περίπου μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρείτε το γραφικό κέντρο του Λιτοχώρου και το φαράγγι του ποταμού Ενιπέα, το οποίο αξίζει να δείτε από κοντά εάν αγαπάτε τη φύση, αλλά και τα sports και τις δραστηριότητες μέσα σε αυτήν.


No comments:

Post a Comment