Monday, August 30, 2021


ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


@πριν απο 2000 χρονια αρχισε η ανεγερση του Σινικου τειχους,που κοστισε την ζωη σε 1.000.000 ανθρωπουςΕγινε για να μποδισει τις ειβολες στην Κινα.Η κατασκευη του εγινε απο πετρα ,ασβεστολιθο και χωμα.Το μηκος του ειναι 8850χλμ και  το 1955 εκοψαν ολα τα δενδρα της περιοχης για να φαινονται απο μακρια οι ειβολεις.Τα τελευταια χρονια οι κατοικοι του Πεκινου φυτεψαν εκατομμυρια δενδρα.Παραλληλα αρχισαν να επιστρεφουν και τα αγρια θηρια.Ηπροσπαθεια τωρα ειναι να φερουν απο την βορεια Κινα τις εγχωριες λεοπαρδαλεις

@228 καταστηματα LIDL λειτουργουν σ’ολη την Ελλαδα με με 6500 υπαλληλους.

@το 1970 ο ΟΤΕ εθεσε υποψηφιοτητα για την αναληψη της δημοσιας τηλεορασης.Το πρωτο βημα εγινε με ενα μικρο στουντιο στο υπογειο του πυργου του ΟΤΕ στην ΔΕΘ.

@υπαρχουν ακομα στον βυθο της θαλασας στην Δονουσα(163 κατοικοι) τα συντριμια του αντιτορπιλλικου “Ωριων”  που ειχαν επιταξει οι Ναζι και βυθισαν τα αεροπλανα της βασιλικης βρετανικης αεροποριας το 1944,στον Κεδρο.

@στην Αμοργο εχουν μια σπεσιαλιτε που ονομαζεται ‘μεθυσμενα Αμοργιανα’.

@6.000.000 τουριστες επισκεπτονται καθε χρονο το Πουκετ της Ταιλανδης.

@μπορει να ειναι επαναληψεις αλλα παντα βλεπεται ευχαριστα η εκπομπη ‘Θαλασσολυκοι’ καθε Σαββατο μεσημερι,με τους Αποστολακη,Δρυμωνακο,Ελευθεριου,

@μονο στην Σκοπελο και Κοζανη υπαρχουν μωβ αγγιναρες.

@ενας παραδεισος ειναι το ακατοικητο νησι του Λασιθιου Χρυση οπου μας ξεναγησε η εκπομπη Life is a beach,με τους Χαρη Κογιαδακη,Μακη Παπασημακοπουλοκαι Μελινα Ασλανιδου.

@αν ξυπνησετε στις 4 τα ξημερωματα μπορειτε να δειτε πχ Θαλασσολυκους,συναυλια κλασσικης μουσικης στην ΕΡΤ3,Private eyes,{hungry,λιγουρα,γουαου,τελεια)Traveller,k.a.

@32  μετρα υψος εχει το αγαλμα του λυτρωτη Χριστου στο Ριο ντε Τζανειρο.

@Και μια διευκρινηση η επιτυχια του Μπαρρυ Μανιλοου ‘Κοπαμπανα’ δεν αναφερεται στην ακτη του Ριο αλλα σε κλαμπ της Νεας Υορκης.Υπαρχει,ομως μια μαγικη μελωδια του 1946,που λιγοι την θυμουνται με τιτλο Copacabana,la princessita del mar.

@οι δυο χειροτεροι τιτλοι εκπομπων φετος KALOKAIΡI  NOT και ΟΛΑ GOOD,μονο αγραμματοι μπορει να τα εμπνευστηκαν.

@ευχαριστη εκπληξη…Aπλοι,ευχαριστοι,τηλεοπτικοι ο Γρηγορης Γκουνταρας και η Ναταλι Κακαβα στην παρουσιαση του  Big Brother.

@το ρομποτ ‘Περσεφονη’ ξεναγει σε 33 γλωσσες-και στα αρχαια ελληνικα- στο  σπηλαιο της Αλιστρατης.Απανταει και σε ερωτησεις των επισκεπτων.

@τεσσερα ειδη αρκουδας ζουν στην Κινα.

@υπαρχει και φορεας διαχειρησης εθνικου Δρυμου Ολυμπου.

@οι θαλασσιοι ελεφαντες αντεχουν μιση ωρα κατω απο το νερο.

@ο Μυκονος ηταν γιος του βασιλια της Δηλου.

@στην Αγγλια του σημερα…μειωθηκαν υπερβολικα τα εσοδα των πανεπιστημιων,πιο λιγοι φοιτητες απο ξενες χωρες,πιο ακριβα τα λαχανικα

@στον ‘Σκαι’ απο σημερα ‘Χαβαη 5-0’ στις 16.45 και ο ‘Γιατρος’ στις 17.45.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment