Tuesday, September 18, 2018

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Tρία σημαντικά έργα θα αναμορφώσουν, θα εξωραΐσουν και θα αναδείξουν το κεντρικό λιμάνι, το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας, στη νέα εποχή των παραχωρήσεων ενώ το ΤΑΙΠΕΔ,  προετοιμάζεται να ανοίξει τη βεντάλια των αξιοποιήσεων του λιμενικού συστήματος της βορειοελλαδικής πόλης, ξεκινώντας από τον εμπορικό λιμένα, τον «Φίλιππος Β», στη Νέα Καρβάλη.
Το παλιό όμως λιμάνι, στα πόδια της πόλης, με την κεντρική θέση που κατέχει, πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά με τη δημιουργία του Kavala Port Center, την ανάπλαση τμήματος της παραλιακής ζώνης στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αβέρωφ αλλά και τη δημιουργία ξενοδοχείου, στο πολυώροφο κτήριο του ΟΛΚ που φιλοξενεί ως και σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού και το Λιμεναρχείο.
Επιτέλους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα ορίζονται οι χρήσεις γης, στην έκταση που παραχωρήθηκε για περίοδο 30 ετών, στον Καβαλιώτη επιχειρηματία κ. Σωτήρη Γεωργούλια, ο οποίος σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, στα ανατολικά της χερσαίας ζώνης, εκεί που υπήρχαν άλλοτε αποθήκες του λιμανιού.
To Kavala Port Center θα κατασκευαστεί μεταξύ του επιβατικού σταθμού και του χώρου προσέγγισης των επιβατικών πλοίων, σε έκταση 6 στρεμμάτων. Για την δημιουργία του KPC, θα απαιτηθεί επένδυση ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιήσει ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Γεωργούλιας ο οποίος έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με γερμανικό fund, συμπεριλαμβάνοντας στο deal και την αξιοποίηση του πρώην ακινήτων της «Ζαρκάδια», εκτός πόλης και κοντά στον αερολιμένα. O κ. Γεωργούλιας έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό του ΚPC και εκτιμά, ότι από τη στιγμή που θα βγούνε οι άδειες, το Κέντρο  θα κατασκευαστεί σε διάστημα οκτώ μηνών.


No comments:

Post a Comment