Friday, September 28, 2018

O Αμερικανός Craig Handy είναι ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της γενιάς του. Έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το Craig Handy & 2nd Line Smith, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Art Blakey Jazz Messengers, Wynton Marsalis, Roy Hanes, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock και έχει συμμετάσχει σε δίσκους των Elvin Jones, Betty Carter, Freddie Hubbard, Joe Henderson κ.α.

Ο Γιάννης Κασέτας είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σαξοφωνίστες και συνθετες. Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee College της Βοστώνης και δισκογραφεί από το 2007. Από τότε έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ στη γνωστή εταιρία puzzlemusik, με τελευταίο το Northern Lights , στο οποίο συμμετέχει και ο Craig Handy. Συνθέσεις του Κασέτα ακούγονται ακόμα και στο εξωτερικό αφού μουσικοί όπως ο μεγάλος Μiles Griffith εμπεριέχουν στο ρεπερτόριο τους μερικές απαυτές.

Σε ένα αποκλειστικό live στo French Keys, οι δυο μουσικοί θα παρουσιάσουν jazz standards και δικές τους συνθέσεις βασισμένες στην αληθινή jazz με ρίζες απο τη Νέα Ορλεάνη ως την σύγχρονη μουσική..
Σπύρος Ρασσιάς: Piano
Γιάννης Παπατριανταφύλλου : Upright Βass
Nίκος Βαργιαμίδης: Drums
Special Guest: Γιάννης Κασέτας Sax
Ώρα Προσέλευσης 21.30
Αξία Θεάματος 8€

No comments:

Post a Comment