Friday, March 30, 2018

Eκδηλώσεις Απριλίου στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης


Λέσχη Ανάγνωσης Φανταστικής Λογοτεχνίας
Θα διαβαστεί το βιβλίο «Ένα τρομερό ταξίδι» του Ρομπέρτο Αρλτ. Περιπετειώδης ιστορία που εκτυλίσσεται επί του πλοίου Blue Star, το οποίο πλέει πάνω από τις βαθύτερες αβύσσους του Ειρηνικού, το Τρομερό ταξίδι του “περιθωριακού” Αργεντίνου συγγραφέα Ρομπέρτο Αρλτ (1900-1942) εγγράφεται στην παράδοση της λογοτεχνίας τού Έντγκαρ Άλλαν Πόε, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θαλασσινή περιπέτεια με τη λογοτεχνία του φανταστικού.
Συντονίζει πάντα η Ευλαμπία Τσιρέλη.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2313318593
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
«Πάνος Θασίτης, 1926-2008»
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» διοργανώνουν τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Πάνο Θασίτη με τίτλο: «Πάνος Θασίτης, 1926-2008», την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.
Στο αφιέρωμα, το οποίο συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θα μιλήσουν οι:
Βικτωρία Καπλάνη, Φιλόλογος-Ποιήτρια και
Σταύρος Ζαφειρίου, Πεζογράφος-Ποιητής.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Μιχάλης Μπακογιάννης, επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2313318593
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σεμινάρια Ψυχολογίας
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά 10 σεμιναρίων ψυχολογίας με σκοπό να θιχτούν ακανθώδη θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας. Η αυτογνωσία,  η επιτυχία, οι πεποιθήσεις μας και ο τρόπος που μας επηρεάζουν, η εξερεύνηση των συναισθημάτων μας και η αλλαγή όσων θεωρούμε πως είναι αρνητικά, πώς να βελτιώσουμε τις καθημερινές σχέσεις μας. Τα σεμινάρια, τα οποία επιμελείται η ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2313318593
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
“Θρησκευτική ελευθερία και σχολείο”
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προτίθεται να διοργανώσει την Πέμπτη  26 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30, εκδήλωση με τίτλο “Θρησκευτική ελευθερία και σχολείο”. Ομιλητές θα είναι οι: Λίνα Παπαδοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Τσιούμης, Καθηγητής Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Αθανάσιος Νευροκοπλής, Θεολόγος, Διευθυντής του Αρσάκειου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Κλεάνθης Βουλαλάς, Δάσκαλος, 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕλΕΔΑΠ) είναι η παλαιότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχει στην Ελλάδα. Η Ένωση ιδρύθηκε αρχικά το 1936, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σβώλο και διαλύθηκε από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Επανιδρύθηκε το 1953. Η Ένωση, από την ίδρυσή της, είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (Fédération Internationale des Droits de l’Homme), αντιπροσωπεύει το εν λόγω διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο στην Ελλάδα και συμμετέχει στα όργανά του. Οι δραστηριότητες της Ένωσης βασίζονται κυρίως στην εθελοντική συμβολή των μελών της. Οι πόροι της προέρχονται από τις συνδρομές των 500 και πλέον μελών της, δωρεές και τη χρηματοδότηση συνεργασιών με άλλους φορείς σε δράσεις που σχεδιάζονται και προτείνονται σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς της και με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2313318593
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

No comments:

Post a Comment