Thursday, March 29, 2018


Η 1η παραγωγή του Φεστιβάλ Δημητρίων για το 2018, είναι γεγονός. Αφορά την δημιουργία μίας πρωτοτυπης χορογραφίας από την γαλλίδα χορογράφο και χορεύτρια της Akram Khan CompanySarah Cerneaux, στην οποία θα συμμετέχουν χορευτές από την Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο κατά την διάρκεια των 53ων Δημητρίων και θα αποτελει μία συμπαραγωγη με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η επιλογή των χορευτών θα πραγματοποιηθεί στο σεμινάριο που θα διεξαχθεί από την κα S. Cerneaux. Οι χορευτές που θα επιλεχθούν, θα δουλέψουν με την χορογράφο για τη δημιουργία της παράστασης σε δύο περιόδους:
α) 29 Ιουνίου – 21 Ιουλίου
β) μία εβδομάδα πριν την παρουσίαση της παράστασης στις 5-6 Οκτωβρίου.
Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος άντρες και γυναίκες επαγγελματίες χορευτές, απόφοιτοι και σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού.

  • Ημερομηνίες σεμιναρίου: 10 – 15 Απριλίου 2018
  • Χώρος σεμιναρίου: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Γ.Χαλκίδη 32)
  • Ώρες: 10.00- 15.00.
  • Δηλώσεις συμμετοχής έως την 6η Απριλίου: στο maildanceschoolthess@gmail.com (απαραίτητα να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, σύντομο βιογραφικό).
  • Πληροφορίες: στο τηλ. 2310 305 960

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Sarah γεννήθηκε στη Νήσο Ρεουνιόν και μεγάλωσε στη Γαλλία όπου ξεκίνησε χορό δρόμου στην ηλικία των 17. Αφού εργάστηκε ως μηχανικός πληροφορικής της Alcatel Inc. αποφάσισε να ανακατευθύνει την καριέρα της και να επικεντρωθεί στον χορό. Έτσι εντάχθηκε στη Σχολή χορού James Carles στην Τουλούζη.
Πέρασε την Ε.Α.Τ. (Τεχνική Εξέταση Απασχόλησης) στη Σύγχρονη και Jazz χορού το 2003. Αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της μετακόμισε στο Παρίσι και συνέχισε να μαθαίνει με δασκάλους όπως οι Corinne Lanselle, Carolyn Carlson, Julyen Hamilton και Junior Almeida.
Από τότε έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με την εταιρεία Abou Lagraa (2006-2014), Christine Bastin (2008), David Drouard Company (2009-2011), Vincent Mantsoé Company (2009-2012) και Maryse Delente Company (2012-2013).
Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2014 και άρχισε να δουλεύει με την εταιρεία Liz Roche στο Δουβλίνο στο έργο «Bastard Amber».
Εντάχθηκε στην εταιρεία Akram Khan τον Νοέμβριο του 2014 και περιόδευσε με την παραγωγή “Kaash” για 2 χρόνια.
Έκτοτε, εργάστηκε στο τελευταίο έργο της Liz Roche, ‘Wrongheaded’.
Η Σάρα ζει τώρα στη Γαλλία όπου χορεύει για την εταιρεία Amala Dianor, ενώ παραλληλα διδάσκει το ρεπερτόριο του Akram Khan σε όλο τον κόσμο, συνεργάζεται με την εταιρεία Liz Roche και αποτελεί μέρος των δύο τελευταίων έργων «I / Thou» και «Pilgrimage ».

No comments:

Post a Comment