Thursday, December 31, 2015

 

Gstaad: Το χειμερινό θέρετρο του διεθνούς jet set 

Gstaad: Το χειμερινο θερετρο του διεθνους jet set !!!
Πού βρίσκεται: Στο καντόνι της Βέρνης, οδικώς 85 χλμ. νότια της Βέρνης και 93 χλμ. ανατολικά της Λωζάννης.
GSTAAD
Σε υψόμετρο 1.050 μ., στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, το Gstaad εκτείνεται σε ένα οροπέδιο που δεσπόζει πάνω από το ανατολικό άκρο της λίμνης της Γενεύης. Έδρα κολεγίων που απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε «γαλαζοαίματους» (Le Rosay), άρχισε να συγκεντρώνει fans του ski ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα. Ωστόσο, φροντίζει πάντα να επιδεικνύει κάτι καινούριο, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο events - από φεστιβάλ μουσικής διεθνούς ακτινοβολίας (Menuhin Festival Gstaad) μέχρι τουρνουά τένις και βόλεϊ... και, φυσικά, ό,τι έχει να κάνει με το ski. Οι πίστες έχουν μήκος 220 χλμ., προσφέρουν ό,τι επιθυμούν έμπειροι και... λιγότερο έμπειροι σκιέρ, ενώ οι snowboarders επίσης το προτιμούν. Τεράστια είναι η λίστα των διασήμων που εκστασιάστηκαν με το μέρος (Elizabeth Taylor, Julie Andrews, Roger Moore, Louis Armstrong), όπως και των... Οίκων luxury προϊόντων που διαθέτουν εδώ boutique. Παρά την κοσμική ατμόσφαιρά του, το Gstaad έχει διατηρήσει τη διακριτικότητά του, αλλά και έναν «πυρήνα» αυθεντικότητας, στον οποίο κυριαρχεί η άμεση επαφή με το μοναδικό αλπικό τοπίο.
Πού βρίσκεται Στο καντόνι της Βέρνης, οδικώς 85 χλμ. νότια της Βέρνης και 93 χλμ. ανατολικά της Λωζάννης.
Πώς θα πάτε Από  Αθήνα αεροπορικώς για  Ζυρίχη με Aegean (από €101/με επιστροφή), από εκεί σιδηροδρομικώς για Gstaad (περ. 2 ώρες 30΄, από €20, με αλλαγή στο Montreux).
Χιονοδρομικό Από τις πιο «πολύμορφες» περιοχές για σκι της Ελβετίας, με πίστες από τα 1.050 έως τα 3.000 μέτρα και σεζόν που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο! 53 lifts και cable cars, 8 πλαγιές για παιδιά, 3 snow parks είναι ανάμεσα στις παροχές. Το κόστος είναι €51/ημέρα, με μειωμένες τιμές για νέους, παιδιά και ηλικιωμένους (65+). Οι διαδρομές είναι κατά κανόνα μέτριας δυσκολίας.
Πού θα μείνετε Το πολυβραβευμένο 5* The Alpina Gstaad είναι μια μοναδική αλπική εμπειρία, με την απίθανη θέα στα βουνά, την κυριαρχία του ξύλου και του μάρμαρου, το εκπληκτικό Six Senses spa. Διαθέτει αστέρι Michelin για το ιαπωνικό εστιατόριο Megu, αλλά είναι εξίσου διάσημο για τη συλλογή του από πίνακες (από €704/high season, Alpinastrasse 23, Gstaad, tel. +41 33 8889888, www.thealpinagstaad.ch). Tο επίσης 5* Le Grand Bellevue, στο κέντρο του Gstaad, ξεχωρίζει για την art deco πολυτέλειά του. 1 αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Le Petit Chalet, ενώ διαθέτει επίσης sushi bar, lounge cafe, μπαρ και το Le Grand spa. Το κελάρι του διαθέτει 9.000 επώνυμες φιάλες κρασιού (Από €540, tel. +41 33 7480000, www.bellevue-gstaad.ch).
Apres ski Για φαγητό: Στο Chesery, με πολύ υψηλού επιπέδου gourmet κουζίνα και εξαιρετική κάβα, του ομώνυμου εμβληματικού chalet που ίδρυσε ο Αγά Χαν. Μενού 4 πιάτων €77/άτομο (Lauenenstr. 9, Gstaad, tel. +41 33 7442451, www.chesery.ch). Στο Sonnenhof, για ελβετική κυρίως κουζίνα, σε πολύ ωραίο ρουστίκ χώρο. Μενού 4 πιάτων €88/άτομο (Sonnenhofweg 33, Saanen, tel. +41 33 7441023, www.restaurantsonnenhof.ch). Για διασκέδαση: Στο GreenGo, το club του Gstaad Palace, καθιερωμένο hot spot της νυχτερινής ζωής στην περιοχή, με διάσημους θαμώνες (tel. +41 33 7485000, www.palace.ch). Στo Richi's Pub, αγγλικής αισθητικής, ατμοσφαιρική pub (Promenade 57, Gstaad, Saanen, tel. +41 33 7445787). Tip: Στη διάσημη promenade (κεντρική οδό) του Gstaad συναντάμε μια σειρά από γνωστούς Οίκους, όπως Hermes, Cartier, Louis Vuitton, Chopard, Prada, Ralph Lauren, αλλά και art galleries και ατμοσφαιρικά cafes.

No comments:

Post a Comment