Sunday, July 27, 2014

Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Η προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου φαίνεται να βρίσκει λύση.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νομοθετική ρύθμιση που στόχο έχει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών.
Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην περίπτωση που κάποια εταιρία αθετήσει τις υποχρεώσεις της, δεν εξυπηρετεί δηλαδή τους προορισμούς στους οποίους πρέπει να πηγαίνει, να έχει τη δυνατότητα ο υπουργός για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι να επαναπροκηρυχθεί η γραμμή, να αναθέτει σε άλλη εταιρία να δρομολογεί κάποιο πλοίο.
Οπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης στην Ολομέλεια της Βουλής, προϋποθέσεις της ανάθεσης σε άλλη εταιρία είναι ότι δε θα εφαρμόζεται ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο και, δεύτερον, ότι το μίσθωμα θα μπορεί να αλλάζει γι’ αυτήν την περίοδο.


Τα συνεχή προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο από τη ναυτιλιακή εταιρία που εκτελεί το παραπάνω δρομολόγιο, εξακολουθούν να προκαλούν αγωνία και παράπονα στους νησιώτες.
«Επιτέλους, κάτι να κινηθεί, ας σταματήσουμε να χαϊδεύουμε εταιρίες που δεν ανταποκρίνονται στις συμβάσεις και στο ρόλο τους. Θέλουμε σύγχρονα καράβια, γρήγορα καράβια, θέλουμε καλή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα», τονίζει στον «Α» ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Οπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδιαμαντής, όλο το βόρειο Αιγαίο αντιμετωπίζει δυσκολία στην ακτοπλοϊκή του σύνδεση, «αλλά το βασικό πρόβλημα, όπως αναγνώρισε και ο υπουργός Ναυτιλίας, το έχει η Λήμνος, η οποία έχει πρόβλημα στη σύνδεση και με τη βόρεια και με τη νότια Ελλάδα

No comments:

Post a Comment