Friday, May 17, 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ



Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδηςκατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό της Eurovision 2013 ερμηνεύοντας το τραγούδι"Alcohol is Free" στον B’ Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη Μάλμε Αρένα της Σουηδίας.

Το ελληνικό συγκρότημα και ο Αγάθωνας με το μπαγλαμαδάκι του εμφανίστηκαν στην ένατη θέση και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές.

17 χώρες συμμετείχαν στον B’ Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Εκτός από την Ελλάδα, εννέα ακόμα χώρες εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της 18ης Μαΐου και είναι οι εξής: ΟυγγαρίαΑζερμπαϊτζάνΓεωργίαΡουμανίαΝορβηγίαΙσλανδία,ΑρμενίαΦινλανδίαΜάλτα.

Ο Δεύτερος Ημιτελικός προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη "Φωνή της Ελλάδας", το "ΦΙΛΙΑ" και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.



Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό στον Τελικό του Σαββάτου είναι η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία.

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων 20 προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς και έξι -δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία- συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Μεγάλο Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές σήμερα, 17 Μαΐου.

No comments:

Post a Comment