Wednesday, May 15, 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ


Η αυθεντική συνταγή της Coca Cola θεωρείται το «άγιο Δισκοπότηρο» στον κόσμο των αναψυκτικών
Η αυθεντική συνταγή της Coca Cola θεωρείται το «άγιο Δισκοπότηρο» στον κόσμο των αναψυκτικών   
Τη συνταγή της Coca-Cola δηλώνει ότι βρήκε ένας άνδρας στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και την πωλεί πολύ ακριβά. Συγκεκριμένα, ζητά τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια για ένα έγγραφο που -όπως ισχυρίζεται- περιέχει τη μυστική συνταγή του δημοφιλούς αναψυκτικού.

Ο άνδρας διοργανώνει διαδικτυακή δημοπρασία στο eBay.

Η αυθεντική συνταγή θεωρείται το «άγιο δισκοπότηρο» στον κόσμο των αναψυκτικών και πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να την ανακαλύψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για περισσότερα από 100 χρόνια η εταιρεία κρατά επτασφράγιστη τη μυστική συνταγή της Coca-Cola. Στελέχη της εταιρείας λένε ότι το να αποκαλυφθεί το μυστικό θα ήταν σαν να ανακαλυφθεί το τέρας του Λοχ Νες ή ο Μεγαλοπόδαρος: απλά δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Ο πιλότος Κλιφ Κλούγκε και η σύζυγός του Αρλίν Ρίνγκολντ ισχυρίζονται ότι αγόρασαν αρκετά κουτιά με παλιά έγγραφα και επιστολές πριν από τέσσερα χρόνια για 100 δολάρια.
Στο κουτί με τις επιστολές, βρήκαν μία συνταγή από το 1943 με αναφορές σε ένα από τα πιο δημοφιλή αναψυκτικά στον κόσμο.
«Όταν το είδα, σκέφτηκα ότι είναι ενδιαφέρον. Το δίπλωσα, το έβαλα στην τσάντα μου και το κουβαλούσα μαζί μου για κάποιες εβδομάδες, δείχνοντάς το στους φίλους μου» δήλωσε στο ABC η Αρλίν.
Σύντομα κατάλαβαν ότι η συνταγή πρέπει να ήταν αυτή της Coca-Cola.
«Όποιος συνέταξε την επιστολή θα πρέπει να είχε δει την πρωτότυπη συνταγή» είπε ο Κλιφ Κλούγκε. «Πιστεύουμε ότι συνδέεται οπωσδήποτε με την Coca Cola» τονίζει.
Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει αυτόματα τη συνταγή, μπορεί να πληρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια.

Κανείς δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής προσφορά και η δημοπρασία λήγει αργότερα την Τρίτη.

Ο Κλούγκε επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Coca-Cola.

«Μου είπαν ότι θα μου τηλεφωνούσαν σε επτά με δέκα ημέρες και δεν με πήραν ποτέ πίσω» είπε.

Η Coca-Cola παραδέχεται ότι η συνταγή βρίσκεται στη Τζόρτζια, αλλά όχι στο σπίτι του Κλούγκε. Η εταιρεία δηλώνει ότι η αρχική συνταγή που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα χρηματοκιβώτιο στα γραφεία της εταιρείας στην Ατλάντα
Τι λέει, όμως, η εταιρεία για όλα αυτά; «Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο εμφανίζεται κάποιος και λέει: "έχω την αρχική συνταγή της Coca-Cola. Πόσα θέλετε να με πληρώσετε γι' αυτήν; Δεν χρειάζεται να τους πληρώσουμε τίποτα, επειδή εμείς έχουμε τη μοναδική» δηλώνει ο Τεντ Ράιαν, αρχειοφύλακας της εταιρείας στο ABC.

No comments:

Post a Comment