Saturday, May 18, 2013

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

Ηταν μια εξαιρετικη εμπειρια η παρασταση που παρακολουθησαμε στα εκπαιδευτηρια Μαντουλιδη,στο πλαισιο του φετινου εορτασμου των 150 χρονων του Καβαφη.

Η παρασταση με τιτλο ¨Στου ερωτος το ακουσμα-πανω σ'ενα στιχο του Κ.Π.Καβαφη" σκηνοθετηθηκε με ευαισθησια,επαγγελματικη δεξιοτεχνια και βαθεια αισθηση του εργου του ποιητη απο την κ.Ελενη Δημοπουλου,η οποια μεταμορφωσε την θεατρικη ομαδα των εκπαιδευτηριων σε ενα "πειραματικο,επαγγελματικο" θιασο.
Οι μαθητες επαιξαν με ειλικρινεια,με παθος,ερμηνευοντας τους ρολους με ανεση,ζωντανια και υπευθυνοτητα.
Το σκηνικο λιτο,οπως και τα κοστουμια.Πρωταγωνιστης ηταν ο διαχρονικος λογος του ποιητη-δραματικος και ανιχνευτικος πανω στο αιωνιο προβλημα του ερωτα.
Ευρημα ηταν οι μασκες του Καβαφη,που φορουσαν κατα διαστηματα οι νεαροι ερμηνευτες,οπως και τα χτυπηματα των χεριων στο δαπεδο,που υπογραμμιζαν τα δρωμενα,δημιουργωντας ενταση και συνοδευαν σαν μουσικη υποκρουση ορισμενες σκηνες.
Ο Νικος Μπουμης στο βιολι και η Αποστολια Χριστοπουλου στο σαξοφωνο εντυσαν με τρυφερη,μελαγχολικη μουσικη το εργο.
Ολος ο θιασος εδωσε μια δεμενη παρασταση,που δεν ξεφυγε ουτε λεπτο αποδεικνυοντας την επιτυχια της συλλογικης προσπαθειας.
Το δραματοποιημενο εργο του μεγαλου Αλεξανδρινου ποιητη θα επρεπε να παρουσιαστει και σε αλλα σχολεια και θεατρα ως μετρο συγκρισης μαθητικων παραστασεων .
Ευγε στους μαθητες,στην Σκηνοθετη,στην διοικηση των εκπαιδευτηριων και στους γονεις των ταλαντουχων παιδιων.Λ.ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment