Tuesday, April 23, 2024

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Θέατρο Παλλάς

Το κοινό της Αθήνας υποδέχτηκε ενθουσιασμό τη μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Βίρα τις άγκυρες», του εμβληματικού έργου των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, μέσα από τη νέα σκηνοθετική προσέγγιση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Αστέριου Πελτέκη. Μια παραγωγή που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 25.000 θεατές, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται τώρα στην Αθήνα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία.

Την λαμπερή πρεμιέρα η οποία δόθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο Θέατρο Παλλάς, παρακολούθησε πλήθος θεατών και εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου που καταχειροκρότησαν τους σπουδαίους συντελεστές και το εξαιρετικό σύνολο των ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών που συμμετείχαν. Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που η επίσημη πρώτη της δόθηκε, χαρίζοντας άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στο κοινό που κατέκλυσε το Θέατρο Παλλάς.

Το «Βίρα τις άγκυρες», μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, όπως αποτυπώνεται μέσα από την οξυδερκή ματιά των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, είναι ένα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό από το πρώτο ανέβασμά του και που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ- με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων επιθεώρησης- μέσα από μια νέα οπτική της παράστασης που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό. Μια φαντασμαγορική παραγωγή που κέρδισε το στοίχημα, όπου παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 28 Απριλίου. 

Περισσότερα
ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ 
Έρχεται στην Αθήνα 

Μετά από δυο απόλυτα πετυχημένες σεζόν, με συνεχόμενα sold out και τις εξαιρετικές κριτικές η παράσταση του ΚΘΒΕ «Σ’ εσάς που με ακούτε» θα παρουσιαστεί, σε συμπαραγωγή με τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως», στην Αθήνα.
 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το επίκαιρο και βαθιά πολιτικό κείμενο της Λούλας Αναγνωστάκη σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία του Χρήστου Θεοδωρίδη, στο Αμφι- Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, από το Σάββατο 11 έως την Κυριακή 26 Μάϊου.
 
Οι θεατές με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσουν τις προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
Πρόκειται για μια παράσταση που προκαλεί πάντα ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θίγει ζητήματα διαχρονικά, βαθιά πολιτικά με τον άνθρωπο στο επίκεντρο να παλεύει και να διεκδικεί τα αυτονόητα.
Δεν φοβάμαι πια…
 

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.

Περισσότερα
ΔΕΗ: Μεγάλος Χορηγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τη ΔΕΗ, η οποία με την χορηγία της στηρίζει ενεργά το ΚΘΒΕ και το πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων που Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν στην κεντρική και εναλλακτική σκηνή του.

Η ΔΕΗ, ως μεγάλος χορηγός του ΚΘΒΕ για την τρέχουσα θεατρική περίοδο έως και τον Δεκέμβριο του 2024, αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή που διαδραματίζει ο Οργανισμός στο εγχώριο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στηρίζοντας σπουδαίες παραστάσεις από σημαντικούς δημιουργούς που παρουσιάζονται στην κεντρική και την εναλλακτική σκηνή του ΚΘΒΕ, η ΔΕΗ ρίχνει φως στον Πολιτισμό. 

Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς
ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ-ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ

Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
 
Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝ

Μια ιστορία για τον ξεριζωμό, το τραύμα, τη συμφιλίωση, τη συντροφικότητα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση και επικοινωνία.
ΕΩΣ: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
 

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ

Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
 

ΡΩΜΑΙΟΣ+ΑΝΝΕΤΑ

Όταν η αγάπη κυριαρχεί….
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!
ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα

Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;
ΕΩΣ: 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.
ΕΩΣ: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Εισιτήρια online
Πολύχρωμη Κυριακή : Τέχνη και Αναπηρία
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή 28 Απριλίου από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, σε όλες και όλους, με μια σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά.

«Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες» - Βιωματικό εργαστήριο - 12.00 -14.00
«Η τέχνη του ‘μαζί’: Δημιουργώντας ιστορίες» - Συμπεριληπτικό εργαστήριο ψυχοδράματος - 14.30-16.30
«Θέατρο και αναπηρία» - Συζήτηση - 13.30-15.00
«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» - Παρουσίαση - 12.30
«Δράση από την παράσταση ‘Όνειρο 10’» - Παρουσίαση - 13.00

Δράσεις για παιδιά:
«Συμπεριληπτικές δραστηριότητες με αφορμή το μήνυμα της καμπάνιας ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»
«Η γλώσσα των χεριών» - Δράση για παιδιά άνω των 7 ετών -12.00

Με την Πολύχρωμη Κυριακή, που είναι αφιερωμένη στην τέχνη και την αναπηρία, εκφράζεται η ευρύτερη πρόθεση του ΚΘΒΕ να ενσωματώσει καλές πρακτικές στο θέμα της προσβασιμότητας αλλά και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία τόσο στους χώρους του θεάτρου όσο και στη θεατρική πρακτική.
Οι δράσεις της Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν αυτή τη φορά σε χώρους του Βασιλικού Θεάτρου, λόγω της προσβασιμότητας του κτιρίου.

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Περισσότερα
Ένα Αλλιώτικο Βιβλιοπωλείο
Η αγαπημένη σειρά παιδικών ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο «Ένα Αλλιώτικο Βιβλιοπωλείο», σε κείμενα Μάρας Τσικάρα και μουσική Ευγένιου Δερμιτάσογλου, συνεχίζει το ταξίδι της στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ με το Επεισόδιο 23ο (Ψι): «ΑποκάλυΨη».
 
Συντονιστείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ www.ntng.gr και στα podcast, στο Sound Cloud  και στο Spotify του ΚΘΒΕ για να ξεφυλλίσουμε το Ψ.
 
Επεισόδιο 23ο (Ψι): «ΑποκάλυΨη»
Τι δουλειά έχουν τόσοι άνθρωποι μέσα στο βιβλιοπωλείο;
Γιατί ο Μαστρο Μέρας δεν πήγε για Ψάρεμα στα Ψακούδια και η Μέλπω για Ψώνια όπως υπολόγιζαν;
Πού βρίσκεται η Τούλα Ταραντούλα και γιατί ο Πασπαρτού αφηγείται τη σημερινή προτελευταία ιστορία;

 
Ένα επεισόδιο που γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα στους ακροατές και τους ήρωές μας.
Κερνάμε αφεψήματα, αναψυκτικά, ψωμί και άλλη πνευματική τροφή.
Ακούστε Εδώ

No comments:

Post a Comment