Thursday, April 25, 2024


Λήμνος: 16 μέρη που

 πρέπει να δείτε!

Η Λήμνος είναι γεμάτη μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

lemnos

Το ελληνικό νησί της Λήμνου, είναι γεμάτο μυστικά που περιμένουν να το ανακαλύψετε. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Αιγαίου Πελάγους, η Λήμνος είναι βόρειο από τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.  Δυτικά από το Άγιο Όρος και την Χαλκιδική. Νότια από τις Σποράδες τον Άγιο Ευστράτιος. Ανατολικά από την Λέσβο και την Τουρκία

Τα 500 km² του φιλοξενούν μια μοναδική ποικιλομορφία τοπίων: ωραίες αμμουδιές, ηφαιστειακούς λόφους, αυθεντικά χωριά, αρχαιολογικοί χώροι, διάσημοι αμπελώνες και ακόμη… μια αυθεντική έρημος! Το σπίτι του Ήφαιστου και του Φιλοκτήτη , η Λήμνος είναι μια εύφορη γη όπου η φύση και η μυθολογία συγχωνεύονται.

Λοιπόν, από πού αρχίζετε να δαμάζετε αυτό το ελάχιστα γνωστό στολίδι της Ελλάδας;

Εδώ είναι 16 μέρη που πρέπει να δείτε στη Λήμνο!

 

1. Αποκτήστε τον προσανατολισμό σας: Χάρτης Λήμνου και είδη πρώτης ανάγκης

Χάρτης του νησιού και τα κυριότερα σημεία

Η ιστορία της Λήμνου: βασικά ορόσημα

ΑΡΧΑΙΑ χρόνια :

Το 512 π.Χ., η Λήμνος βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Αθηναίων. Όπως πολλές ελληνικές πόλεις, είχε βουλή και γερουσία.

 

Ρωμαϊκή και Βυζαντινή:

Κατά τη βυζαντινή περίοδο, η Λήμνος ήταν ο «σιτοβολώνας της Κωνσταντινούπολης» (βαμβάκι, σιτάρι, κρασί ή μέλι). Διαδραματίζει επίσης στρατηγικό ρόλο στον έλεγχο των ναυτιλιακών δρομολογίων.

 

Μεταβυζαντινή και Οθωμανική περίοδος:

 

Όπως πολλά νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Λήμνος ήταν συχνά αμφισβητούμενη μεταξύ των Ενετών, των Γενουατών και των Σαρακηνών .

 

2. Η Λήμνος μεταξύ μύθου και πραγματικότητας

Η Λήμνος συνδέεται με αρκετούς μύθους της ελληνικής μυθολογίας. Και αυτό είναι που μας αρέσει να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα: είναι να ταξιδεύουμε μέσα από αυτούς τους μύθους! Δεν υπάρχει μέρος που να μην συνδέεται με την ελληνική μυθολογία. Ορίστε λοιπόν μερικοί από τους μύθους που συνδέονται με τη Λήμνο:

Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες:

Ο μύθος του Ιάσονα και των Αργοναυτών συνδέεται με τη Λήμνο, καθώς σταμάτησαν εκεί στο ταξίδι τους για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Οι Αργοναύτες έγιναν δεκτοί από τους Λημνιούς και βοήθησαν στην αποκατάσταση της τάξης στο νησί, αφού ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες είχαν σκοτώσει όλους τους άνδρες!

Limnos les ARGONAUTES 1000x300 1

Φιλοκτήτης:

Ο Φιλοκτήτης, Έλληνας ήρωας , συνδέεται με τη Λήμνο στη μυθολογία. Εγκαταλείφθηκε στο νησί γιατί είχε τραυματιστεί στον Τρωικό πόλεμο. Έζησε στο νησί για πολλά χρόνια και κατείχε το τόξο του Ηρακλή , το οποίο αποδείχθηκε κρίσιμο στοιχείο στον Τρωικό πόλεμο.

 

Ήφαιστος:

Ο ελληνικός θεός Ήφαιστος (ή Βουλκάνος στη ρωμαϊκή μυθολογία) συνδέεται συχνά με τη Λήμνο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, πετάχτηκε από τον Όλυμπο από τη μητέρα του Ήρα και αποβιβάστηκε στη Λήμνο όπου συνέχισε τη δουλειά του ως σιδηρουργός. Λέγεται επίσης ότι πλαστογράφησε τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι Αργοναύτες κατά τη διάρκεια της στάσης τους στο νησί.

 

3. Επισκεφθείτε τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού της Λήμνου

 

Η Μύρινα είναι η μεγαλύτερη και πιο δυναμική πόλη της Λήμνου.

Μια σειρά από αξιόλογες τοποθεσίες σας περιμένουν στη Μύρινα:

  • Το Κάστρο της Μύρινας έχει θέα στην πόλη. Ανεγέρθηκε τον 12ο αιώνα κατά τη βυζαντινή εποχή, το φρούριο αναστηλώθηκε αργότερα από τους Ενετούς. Το ακρωτήρι του προσφέρει μια από τις ωραιότερες πανοραμικές απόψεις του νησιού της Λήμνου και φιλοξενεί επίσης πολλά άγρια ​​ελάφια. Μια συμβουλή: πήγαινε για το ηλιοβασίλεμα, είναι ακόμα πιο όμορφο!
  • Το αρχαιολογικό μουσείο . Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο και περιέχει πολλούς θησαυρούς από διάφορους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Αυτή τη στιγμή είναι υπό ανακαίνιση.
  • Ο επισκοπικός ναός. Πρόκειται για τη Μητρόπολη Λήμνου και τον Άγιο Ευστράτιο, ένα μικρό γειτονικό νησί.

 

Από το κέντρο της πόλης, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στις όμορφες παραλίες της Νέας Μάδητου και του Ρωμαϊκού Γιαλού . Το βράδυ, απολαύστε τα πολυσύχναστα σοκάκια της Μύρινας, τα καφέ και τα μπαρ και χαρίστε στον εαυτό σας ένα εκλεκτό εστιατόριο που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ στο λιμάνι!

 

4. Θαυμάστε το εκπληκτικό ξωκλήσι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας

Το γραφικό χωριό Θάνος βρίσκεται 4 χλμ νότια της Μύρινας. Φωλιασμένο ανάμεσα στους λόφους, φιλοξενεί μόλις μερικές εκατοντάδες κατοίκους. Ανεβείτε στο όρος Κάκαβος κατά μήκος ενός απότομου μονοπατιού για περίπου 20 λεπτά για να ανακαλύψετε το υπέροχο ξωκλήσι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας .

Το παρεκκλήσι είναι τέλεια διατηρημένο και έχει 2 εκπληκτικά χαρακτηριστικά:

  • Στεγάζεται μέσα σε μια σπηλιά , η οποία το κρατά προστατευμένο από τα στοιχεία.
  • Ως αποτέλεσμα, είναι μια εκκλησία χωρίς στέγη . Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό λέγεται ότι είναι μοναδικό στον κόσμο!

Χτισμένο τον 14ο αιώνα, το παρεκκλήσι χρησίμευε ως καταφύγιο για τους μοναχούς του Αγίου Ευστρατίου που διέφυγαν από τις τουρκικές επιδρομές. Μην χάσετε αυτόν τον εκπληκτικό θησαυρό της τοπικής κληρονομιάς!

 

kakabiotissa

5. Ανακαλύψτε το ιερό των Καβείρων και το σπήλαιο Φιλοκτήτη

Στη βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου, ο αρχαιολογικός χώρος του ιερού των Καβείρων καταλαμβάνει την κορυφή ενός γκρεμού. Αυτό το ελληνιστικό ιερό ήταν αφιερωμένο στη λατρεία των θεών των Καβείρων. Μπορείτε ακόμα να δείτε 11 μερικές στήλες διάσπαρτες γύρω από ένα εντυπωσιακό βραχώδες σκηνικό. Η είσοδος στον ιστότοπο χρεώνεται (3€) και είναι ανοιχτή από τις 8:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. (κλειστό κάθε Τρίτη).

Από το ιερό, ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι οδηγεί στον γκρεμό στο θρυλικό σπήλαιο του Φιλοκτήτη . Εδώ λέγεται ότι κατέφυγε ο μυθικός ήρωας του Τρωικού Πολέμου, ενώ ανάρρωσε από δάγκωμα φιδιού. Πρόκειται για θαλάσσια σπηλιά.

 

6. Αναλογιστείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ηφαιστίας

 

ifaistia
Στην ίδια περιοχή, μην χάσετε τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας , κάποτε πρωτεύουσα του νησιού. Η αρχαία πόλη οφείλει το όνομά της στον Ήφαιστο , τον θεό της φωτιάς, της σφυρηλάτησης, της μεταλλουργίας και των ηφαιστείων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι κάτοικοι της Λήμνου φιλοξένησαν τον Ήφαιστο όταν ο πατέρας του, ο Δίας , τον πέταξε από τον Όλυμπο.

Το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας  χρονολογείται από τον 5ᵉ αιώνα π.Χ. Αναστηλώθηκε μεταξύ 2000 και 2004

Πρακτικές πληροφορίες: Η πρόσβαση στην τοποθεσία γίνεται μέσω χωματόδρομου για τα τελευταία χιλιόμετρα. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30, καθημερινά εκτός Τρίτης. Θα σας ζητηθεί επίσης να πληρώσετε εισιτήριο 3 € (δωρεάν για τα παιδιά).

 

7. Ανακαλύψτε τα ασυνήθιστα τοπία της Λήμνου

Ανεβείτε στους αμμόλοφους της ερήμου Αμμοθίνες

AMMOTHINES

 

Γνωρίζατε ότι στα βόρεια του νησιού της Λήμνου βρίσκεται μια από τις λίγες ερήμους στην Ευρώπη.  Αυτό είναι το Αμμοθύνες μια τεράστια έκταση αμμόλοφων στον κόλπο του Γομάτι. Μια μοναδική εμπειρία στην Ελλάδα!

Για να το προσεγγίσετε, ακολουθήστε έναν μικρό χωματόδρομο από το χωριό Κατάλακκο. Θα ανακαλύψετε ένα από τα πιο εκπληκτικά τοπία της Ελλάδας , τον συνδυασμό της θάλασσας με έναν μεγάλο αμμόλοφο από χρυσή άμμο, σμιλεμένο από τον άνεμο και καλυμμένο με μοναδική βλάστηση.

Στη συνέχεια κάντε μια δροσιστική παράκαμψη στη μεγάλη, όμορφη παραλία Γομάτι για μπάνιο. Ρίξτε μια ματιά στο πανόραμα δίπλα στην παλιά εγκαταλελειμμένη δεξαμενή. Και μην ξεχάσετε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με ένα ποτήρι τοπικό κρασί στη βεράντα της ταβέρνας Φλωμάρι με θέα στη θάλασσα!

 

Ανακαλύψτε το Γεωλογικό Πάρκο Φαράκλου

falaklo 5

 

Καλώς ήρθατε σε ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο! Στα βόρεια του νησιού, μετά το χωριό Προπούλι, το γεωλογικό πάρκο Φαράκλο αποτελείται από περίεργα κίτρινα σφαιρικά πετρώματα, ηφαιστειακά πετρώματα που σχηματίζονται όταν η λάβα συναντά τη θάλασσα.

Ο δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι ένας χωματόδρομος, αρκετά δύσκολος τα τελευταία χιλιόμετρα, αλλά βατός με αργό ρυθμό. Θα ανταμειφθείτε πλήρως από αυτό το υπέροχο και ασυνήθιστο τοπίο!

8. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στα θαλάσσια σπορ στις παραλίες της Λήμνου

keros

Το νησί της Λήμνου φημίζεται για τα σημεία σέρφινγκ, ιστιοσανίδας και kitesurfing . Αν σας αρέσει να παίζετε με τα κύματα, η παραλία Κέρος είναι το μέρος για εσάς!

Αυτή η παραλία βρίσκεται στον κόλπο της Καλλιόπης και φιλοξενεί πολλές δημοφιλείς σχολές σέρφινγκ. Προτιμάς να χαλαρώνεις; Με την ψιλή άμμο μήκους 4 χιλιομέτρων, η παραλία Κέρος είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τον ήλιο θαυμάζοντας την ανδρεία των αθλητών και των γυναικών!

 

Άλλες αμμώδεις παραλίες σας προσκαλούν επίσης να χαλαρώσετε:

  • Πλατύ , μια από τις πιο όμορφες αμμουδιές του νησιού, ιδανική για οικογένειες
  • Μικρό Φαναράκι , μια αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά και ρηχά νερά ιδανική για παιδιά. Μέρος της παραλίας είναι εξοπλισμένο με beach bar.
  • Παραλία Ευγάτι , μια μεγάλη, όμορφη αμμώδης παραλία όπου μπορείτε να αφήσετε την πετσέτα σας ή να απολαύσετε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που παρέχονται από τα μπαρ. Παραλία με πάρκινγκ και ράμπα πρόσβασης. Ρηχό, είναι επίσης ιδανικό για οικογένειες
  • Παραλία Θάνος , κοντά στη Μύρινα, αμμώδης παραλία με «άγριο» μέρος και ανεπτυγμένο τμήμα με beach bar.
  • Η παραλία Γομάτι κάτω από τους αμμόλοφους της ερήμου Λήμνου
  • Παραλία Κοκκινόβραχος , μεγάλη αμμώδης παραλία με μικρό μπαρ, προσβάσιμη από χωματόδρομο, παραμένει σχετικά ήσυχη.
  • Παραλία Αυλώνα , για όσους αγαπούν την ηρεμία των ανεκμετάλλευτων παραλιών. Μεγάλη, όμορφη αμμώδης παραλία.

 

9. Κάντε μια βόλτα στο όμορφο χωριό του Κοντιά

anemmomiloi kontias

Το χωριό Κοντιάς στο νοτιοδυτικό νησί της Λήμνου αξίζει μια επίσκεψη. Η καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική του μαρτυρεί τη βυζαντινή και την οθωμανική εποχή . Σήμερα, είναι ένας γοητευτικός οικισμός με γραφικά πέτρινα σπίτια. Ανεβείτε στο λόφο για να δείτε τους παλιούς ανεμόμυλους, οι οποίοι έχουν ανακαινιστεί για να σας δώσουν μια όμορφη θέα στο νησί.

Κάντε μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια και πιο κάτω στο μικρό λιμάνι του Αγίου Ιωάννη του Κοντιά: μπορείτε να δείτε τα ερείπια ενός αρχαίου κάστρου που χρονολογείται από την εποχή της Ενετοκρατίας .

 

10. Παρατήρηση πουλιών γύρω από τις τρεις θαλάσσιες λίμνες

aliki poulia

Tο νησί της Λήμνου φιλοξενεί τρεις μεγάλες λίμνες αλμυρού νερού :

  • Λίμνη Αλυκή
  • Λίμνη Ασπρολίμνης
  • Λίμνη Χορταρολίμνης

Οι τρεις αυτές λίμνες βρίσκονται κοντά στο Κοντοπούλι και αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000. Είναι το σπίτι πολλών ειδών πουλιών, συμπεριλαμβανομένου του μαυροφτερού ξυλοπόδαρου, του δακτυλιοειδούς λαιμού και του μικρότερου κικινέζιου, καθώς και μεγάλου αριθμού αποδημητικών πουλιών . Αν είστε τυχεροί, μπορεί να εντοπίσετε ακόμη και ροζ φλαμίνγκο από τους πύργους παρατήρησης. Αν σας ενδιαφέρει η ορνιθολογία, μην χάσετε αυτήν την εξαιρετική παράσταση!

 

Οι τρεις θαλάσσιες λίμνες φιλοξενούν επίσης ένα πλούσιο οικοσύστημα με συγκεκριμένα είδη φυτών όπως ο υαλόχορτος, ο θαλάσσιος ασφόδελος, ο καλάμις και η μοναδική ελληνική παρουσία κάνναβης στους αμμόλοφους. Αυτό το οικοσύστημα ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές . Το χειμώνα, η λίμνη Αλυκή είναι μια μεγάλη έκταση με αλμυρό νερό, ενώ το καλοκαίρι το νερό εξατμίζεται, μετατρέποντάς το σε αλυκή.

 

11. Ανακαλύψτε τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης

polioxni1

Το ανατολικό τμήμα του νησιού της Λήμνου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε το λίκνο των πρώτων λαών του Αιγαίου : τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης . Η αρχαία πόλη Πολιόχνη θεωρείται η αρχαιότερη στην Ευρώπη, με 4 αποικίες χτισμένες η μία πάνω στην άλλη (μπλε, πράσινο, κόκκινο και κίτρινο). Η Γαλάζια Πολιόχνη, η αρχαιότερη, θεωρείται ότι κατοικούνταν από τη Χαλκολιθική εποχή (4000 π.Χ.), πολύ πριν την πόλη της Τροίας, που βρίσκεται απέναντι. Και στην Εποχή του Χαλκού, η Πολιόχνη έγινε μια από τις πρώτες γνωστές πόλεις της Ευρώπης .

Θα μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια μιας οργανωμένης πόλης με σπίτια χτισμένα δίπλα δίπλα, δρόμους, πηγάδια, πλατείες όπου συγκεντρώνονταν οι κάτοικοι και ακόμη και το πρώτο «Κοινοβούλιο» στον κόσμο.

Στην ελληνική μυθολογία, η Λήμνος λέγεται ότι είναι το νησί των Αμαζόνων, όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες σταμάτησαν στο δρόμο τους προς την Κολχίδα στην αναζήτησή τους για το Χρυσόμαλλο Δέρας. Μάλιστα, στην Πολιόχνη έχουν ανακαλυφθεί βραχογραφίες που απεικονίζουν μια γυναίκα της Αμαζόνας να κρατά τόξο.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο. Η ξενάγηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορετικές ιστορικές και αρχιτεκτονικές περιόδους που παρουσιάζονται στην τοποθεσία.

 

12. Οίνος Λήμνου

krasi

Μάλιστα, αυτό το κρασί ήταν βραβευμένο από την αρχαιότητα. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης το αποκαλούσε «Λημνία άμπελος» («αμπέλι της νήσου Λήμνου»), καθιστώντας το λημνιακό αμπέλι το αρχαιότερο μαρτυρημένο στην Ελλάδα. Αν έχετε την ευκαιρία να το γευτείτε, θα έχετε μια ιδέα για το τι έπιναν οι ήρωες της αρχαίας Ελλάδας!

Η παλαιότερη ποικιλία αμπέλου του νησιού είναι γνωστή ως «λιμνιό» ή «καλαμπάκι». Το Λημνιό χρησιμοποιείται ως ποικιλία για την παραγωγή ξηρών ερυθρών κρασιών, δίνοντάς τους σκούρο ρουμπινί χρώμα και διακριτικά αρώματα κόκκινων μούρων. Μετά τη ζύμωση σε δρύινα βαρέλια, αυτά τα κρασιά αναπτύσσουν το δικό τους βάθος, συνδυάζονται τέλεια μεταξύ άλλων με μαγειρευτά, αλμυρά πιάτα και πιάτα με αρωματικά κυνήγι.

Επιπλέον, το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας είναι η κυρίαρχη ποικιλία σταφυλιού στους αμπελώνες της Λήμνου, καθιστώντας το μια από τις κορυφαίες περιοχές της Ελλάδας στην παραγωγή γλυκών κρασιών.

 

13. Γευτείτε τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της Λήμνου

 

Όπως πολλά ελληνικά νησιά, η κουζίνα της Λήμνου ευνοεί τα τοπικά προϊόντα:

  • τυριά: κασκαβάλι, μελίχλωρο ή μελίπαστο, καλαθάκι από αιγοπρόβειο γάλα
  • μέλι, ιδιαίτερα θυμαρίσιο μέλι
  •  Φλωμαριά, χειροποίητα ζυμαρικά
  • όσπρια που καλλιεργούνται στις πεδιάδες του νησιού: φάβα και φασόλια
  • Οίνος Λήμνου, γνωστός για το μοναδικό του άρωμα λόγω της καλλιέργειάς του σε ηφαιστειακό έδαφος. Δοκιμάστε το καλαμπάκι ή το λημνιό (κόκκινο) και το μοσχάτο d’Alexandrie (λευκό).
  • αμύγδαλα και σύκα, σημαντικά συστατικά της λημνιακής κουζίνας

 

14. Πώς θα πάω στο νησί της Λήμνου;

Με αεροπλάνο

Η Λήμνος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά με δικό της αεροδρόμιο (LXS). Ωστόσο, δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Γαλλία. Έτσι θα πρέπει να πετάξετε μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, κάτι που θα σας πάρει λιγότερο από 1 ώρα. Το αεροδρόμιο της Λήμνου συνδέεται επίσης με άλλα ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου , όπως η Λέσβος (40 λεπτά πτήση), η Χίος (πτήση 1:45), η Ικαρία (55 λεπτά) και η Σάμος (2:50).

 

Με πλοίο

Στο λιμάνι της Μύρινας μπορείτε να φτάσετε και με πλοίο. Ναυτιλιακές συνδέσεις υπάρχουν με:

  • Αττική και τα λιμάνια της Αθήνας , του Πειραιά και του Λαυρίου (γρηγορότερες συνδέσεις),
  • Βόρεια Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη
  • Νησιά Βορείου Αιγαίου: Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία
  • τα νησιά των Κυκλάδων Σύρο, Τήνο και Μύκονο

 

15. Και να κυκλοφορείς στη Λήμνο;

 

Σας προτείνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο , το οποίο θα βρείτε στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι της Μύρινας.

Προσοχή: Η Λήμνος είναι ένα νησί όπου θα βρείτε χωματόδρομους, ειδικά για να φτάσετε σε απομονωμένες παραλίες ή ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους. Οδηγα αργά!

 

16. Πού να μείνετε στη Λήμνο;

 

Η Λήμνος προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καταλυμάτων: ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιο, σπίτια… Ειδικότερα, θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στο Booking .

 

Τώρα έχετε έναν καλό οδηγό για να προετοιμάσετε τη διαμονή σας και να επισκεφθείτε τη Λήμνο : πρέπει να δείτε και να κάνετε, πώς να πάτε στη Λήμνο; και που να κοιμηθείς στο νησί.

No comments:

Post a Comment