Saturday, April 20, 2024

Ο Φρανκ Σινάτρα στο Au Revoir

Ο Φρανκ Σινάτρα, επισκέφθηκε τη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για να δώσει μια συναυλία στο Ηρώδειο. Ένα από τα μέρη που επισκέφθηκε ο διάσημος καλλιτέχνης κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ήταν και το μπαρ Au Revoir(Πατησιων 136) Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, συνοδευόταν από 4-5 σωματοφύλακες και μάλιστα, κουβαλούσε το δικό του ουίσκι, από φόβο για τη ζωή του.


«Ο Φρανκ Σινάτρα ήρθε στην Ελλάδα το 1962 για να δώσει μια συναυλία στο Ηρώδειο. Ήθελε να δει λίγο την Αθήνα, να κυκλοφορήσει σε αυτήν. Δεν ζήτησε ο ίδιος να έρθει εδώ, τον έφεραν εδώ. Ήρθε, κάθισε και ήπιε το δικό του Τζακ Ντάνιελς σε αυτό εδώ το τραπέζι (σ.σ: μου δείχνει το τραπέζι ακριβώς δίπλα στην τζαμαρία). Τον είχαν δασκαλέψει από τη μαφία - γιατί είχε σχέσεις με αυτή - να μην πίνει από αλλού, να έχει πάντα το δικό του. Έδειξε ότι του άρεσε το μαγαζί και αφού ευχαρίστησε, έφυγε», μας είπε ταξιδεύοντας μας πίσω στον χρόνο και ξεκαθαρίζοντας τις φήμες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την επίσκεψη του Φρανκ Σινάτρα στο Au Revoir.

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες θαμώνες του Au Revoir

Το Au Revoir, έγινε χωρίς να το επιδιώξει, καλλιτεχνικό στέκι. Το σημείο που βρίσκεται συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό. Η Κυψέλη ήταν ανέκαθεν καλλιτεχνική γειτονιά. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν και πολλά θέατρα, οπότε πολλοί είναι οι ηθοποιοί που το επισκέπτονται κατά καιρούς για να απολαύσουν ήσυχα το ποτό τους, μετά από μία εξαντλητική πρόβα ή μία παράσταση.

«Παλιότερα η Κυψέλη είχε τα πρωτοκλασάτα ονόματα της Τέχνης, είτε αυτοί ήταν ποιητές, είτε τραγουδιστές, είτε ηθοποιοί, είτε γλύπτες, ζωγράφοι, σκηνογράφοι, δημοσιογράφοι… Έμεναν στη Φωκίωνος Νέγρη. Όσοι έμπαιναν στο μπαρ, "κολλούσαν". Έκαναν πλάκες, γίνονταν μια παρέα. Η όλη ατμόσφαιρα έχει ποτίσει στους τοίχους», λέει χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Παπαθεοδώρου.



No comments:

Post a Comment