Friday, December 30, 2022






ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022



@ οι αγραμματοι Ελληνες…το διαβαζουμε σε δελτια τυπου,σε προσκλησεις,στην  τηλεοραση…π.χ.στις 18.30 μμ.Χρειαζεται η διευκρινηση μμ,θα μπορουσε 1830 να ειναι το πρωι;και γιατι οχι το απλο 6.30 μμ.οταν καποιος κλεινει ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ και οχι στις 18.30.

@τηλεοπτικη γλωσσα... ειναι λαθος το απο-θανατιζουν ,το σωστο ειναι απαθανατιζουν.Ενα αλλο μονιμα επαναλαμβανομενο ‘παμε να ξεκινησουμε’ ουτε ενας δεν σκεφτεται να πει ‘ας ξεκινησουμε’

@στην τηλεοπτικη σειρα The nanny οταν η πρωταγωνιστρια κανει ενα ελαφρο στριπ τηζ  ακουγεται  The stripper με την ορχηστρα David Rose.

@στις ΗΠΑ οταν βγαινουν να καθαρισουν απο τα χιονια το αυτοκινητο η τον δρομο  με θερμοκρασια -40 η -50 βαθμων παθαινουν καρδιακη προσβολη.Οι περισσοτεροι πεθαινουν οταν βρισκονται απομονωμενοι μεσα στο αυτοκινητο,  τελειωνουν τα καυσιμα και σταματαει η θερμανση.

@το χριστουγεννιατικο ρεβεγιον στο ‘Κλωσαρ’  ξεπερασε καθε προσδοκια

@την ονομασαν εποχη των παγετωνων  και αιωνα των παγετωνων και οχι αδικα.

@0 σεφ που συνεχως εκθειαζει η Μενεγακη για τις μαγειρικες ικανοτητες μεσα σε 5 λεπτα ‘πυροβολουσε’ με τα υποκοριστικα πορτοκαλακι,ωριτσα,νερακι,σχαριτσα!

@στην Κατερινη ζαχαροπλαστειο πουλαει βασιλοπιτες που αντι για 2023 αναγραφουν ΠΑΣΟΚ και για φλουρι κρυβουν πεντοχιλιαρο.

@στον ηθοποιο Γερασιμο Σκιαδαρεση του εκοψαν τιμολογιο  Ευαγγελος Φατσεας,οπως τον λενε στο ‘καφε της χαρας’

@ ξαναειδαμε τουτες τις μερες την συναρπαστικη ταινια του 1940 ‘ο κλεφτης της Βαγδατης’ που κερδισε τρια Οσκαρ.Ακομα και σημερα οι κριτικοι την θεωρουν αριστουργημα.

Στην Ελλαδα προβληθηκε με καθυστερηση οπως ολες  οι αμερικανικες λογω του πολεμου.Πρωταγωνιστης ο μικροσωμος Σαμπου.Οι καλυτερες σκηνες για τα μετρα της εποχης,οταν απελευθερωνεται το πελωριο τζινι απο το μαγικο λυχναρι,η θεα με τα 6 χερια,το ιπταμενο αλογο,,το ματι που τα βλεπει ολα,το μαγικο χαλι που πεταει,η τεραστια αραχνη με τον πελωριο ιστο που πλησιαζει τον ηρωα.

o Sabu Dastagir,1924-1963,ηταν Ινδος ηθοποιος με υψος 1,68,που ηταν 15 ετων οταν επαιξε στον ‘κλεφτη της Βαγδατης’ εκανε καριερα στην Αγγλια και ΗΠΑ 

@οταν υπαρχει η υπεροχη ελληνικη λεξη ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ειναι δυνατον οι αγραμματοι να προτιμουν το μενου;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment