Saturday, August 27, 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ «ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Χειροπέδες σε δύο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» πέρασαν σήμερα αστυνομικοί στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα».

Συνελήφθησαν σήμερα δύο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούσε «εξορκισμούς» στο κέντρο της πόλης, χωρίς καμία άδεια από την αστυνομία και τον δήμο.


Σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης πραγματοποιήσαν έλεγχο στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα που πραγματοποιούσαν τελετές. Ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης και εκπρόσωπος της αίρεσης, συνελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος, καθώς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να προσκομίζει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Στη συνέχεια, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης ο 38χρονος επικεφαλής της αίρεσης Χαράλαμπος Τσακωνίδης ο οποίος συνελήφθη ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.



No comments:

Post a Comment