Wednesday, August 31, 2022

Πέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης 

Έφυγε από τη ζωή στα 91 του - Οι προσπάθειες για μεταρρύθμιση

 βοήθησαν να έρθει το τέλος του Ψυχρού Πολέμου - Συλλυπητήρια από ηγέτες - Θα ταφεί δίπλα στη γυναίκα του

gorbatsov-12_2
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης και ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την  της περεστρόικα έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 91 ετών.

«Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ πέθανε xθες το απόγευμα ύστερα από μακρά, σοβαρή ασθένεια», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο της Μόσχας στο οποίο νοσηλευόταν. S

Είχε αναλάβει γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ το 1985, παραλαμβάνοντας μία χώρα που είχε στο παρασκήνιο βαθιά προβλήματα. Προσπάθησε να αναστρέψει μια πορεία διάλυσης, προτάσσοντας τη διαφάνεια και το άνοιγμα της οικονομίας και του κράτους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Γκορμπατσόφ θα ταφεί στο νεκροταφείο Novodevichy της Μόσχας δίπλα στη σύζυγό του Ράισα, η οποία πέθανε το 1999, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τις επιθυμίες της οικογένειας.

Λίγοι ηγέτες στον 20ο αιώνα είχαν τόσο βαθιά επίδραση στην εποχή τους. Σε λίγο περισσότερο από έξι ταραχώδη χρόνια, ο κ. Γκορμπατσόφ σήκωσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, αλλάζοντας αποφασιστικά το πολιτικό κλίμα του κόσμου.

No comments:

Post a Comment