Friday, October 29, 2021

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

@ιδιωτικη εταιρεια στην Χαλκιδικη κατασκευασε τον ΟΠΛΙΤΗ,τεθωρακισμενο οχημα 4χ4 με ελληνικη σχεδιαση που τρεχει μεχρι  120 χλμ κι εχει αυτονομια 700 χλμΚοστιζει 500.000 ευρω, ενω αναλογα οχηματα κοστιζουν πανω απο ενα εκατομμυριο.Ηδη εγινε επιδειξη του στην ελληνικη στρατιωτικη ηγεσια,ενω αρχισαν να ερχονται παραγγελιες και απο το εξωτερικο.

@Σανελ το νυφικο της νυφης με την τιαρα της ΑνναςΜαριας,το φορεμα της Αννας Μαριας ηταν απο την Σηλια Κριθαριωτη.

@200 χρονια μενει στο περιβαλλον το πλαστικο καλαμακι χωρις να διαλυθει.Ενα απο τα 2-3 σκουπιδια στις ελληνικες ακτες ειναι τα πλαστικα καλαμακια.

@το μουσι εχει περισσοτερα μικροβια απο το τριχωμα του σκυλου.Χρειαζεται τακτικο καθαρισμα με ειδικο σαμπουαν για μουσι,πλυσιμο με χλιαρο νερο και καλο στεγνωμα.Επισης ενυδατωση με ειδικο λαδι απο μια εως 4 σταγονες αναλογα με το μεγεθος.

@οσοι χρησιμοποιουν το ρημα 'πειραζουν' προφανως δεν εχουν καλη σχεση με την μουσικη.Το σωστο ρημα ειναι διασκευαζω,ενορχηστρωνω, προσαρμοζω,κλπ.

@Φυτοπωλειο με 1000 φυτα εσωτερικου χωρου απο 100-1500 ευρω λειτουργει στην Αθηνα.

@13000 σχολικα κτιρια υπαρχουν την Ελλαδα.Τα 3/5 ειναι συγχρονα που κτιστηκαν μετα το 1980 με αντισεισμικο κανονισμο

@25000 ρινοκεροι υπαρχουν σημερα σ ολο τον πλανητη.Καθε χρονο σκοτωνονται 1000 ρινοκεροι απο λαθροθηρες αποκλειστικα για τα κερατα τους που πωλουνται σαν χρυσαφι.

@34 μετρα υψος εχει ο Λευκος Πυργος.

@440 μετεωρολογικοι σταθμοι λειτουργουν στην Ελλαδα απο το Καστελλοριζο μεχρι τις Πρεσπες,που ολο το 24ωρο τροφοδοτουν με στοιχεια το Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων.Μερικοι ανηκουν σε ιδιωτες και λειτουργουν στις ταρατσες των σπιτιων τους.

@ο τριτος κυκλος μιας εξαιρετικης παραγωγης του Καναδα απο το 1985 με τιτλο ‘Η Αννα των Αγρων’  (ANN OF GREEN GABLES)μεταδιδεται απο την δημοτικη τηλεοραση Θεσσαλονικης.Eixαν προηγηθει οι δυο πρωτοι κυκλοι.

@το 1836 οριοθετηθηκε ο Εθνικος Κηπος της Αθηνας που εχει 7000 δενδρα και 4000 θαμνους και φυτα.

@Σημαια 150 τ.μ. απεκτησε το λιμανι της Χιου.

@ποια ειναι η επιγραφη στο μνημειο του Γ’Σωματος Στρατου ‘το Γ’ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ’.

@ποσοι ραδιοφωνικοι σταθμοι θυμηθηκαν τις μερες αυτες τα τραγουδια της Σοφιας Βεμπο,δικαιολογωντας την παρουσια τους στα ερτζιανα.

@η τηλεοραση της Βουλης μετεδωσε μια παλια εκπομπη του Κωστα Γκιουλεκα για την εθνικη επετειο που,μεταξυ αλλων,ειχε συνεντευξη με τον Κωστα Δημαδη,μακροβιοτερο γενικο διευθυντη της εφημεριδας Μακεδονια που καλυψε ως δημοσιογραφος τα γεγονοτα του 40.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment