Saturday, October 30, 2021

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος παρέδωσε τα ξίφη

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.


Συνολικά, αποφοίτησαν 67 νέοι αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Ψυχολογικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 5 από την Ιορδανία και 1 από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Οι νέοι αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

- 29 στο Στρατό Ξηράς.


- 15 στην Πολεμική Αεροπορία.

- 6 στο Πολεμικό Ναυτικό.

- 10 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Στην τελετή παρεστησαν επίσης από τις πολιτικές αρχές, η βουλευτής 'Αννα Ευθυμίου ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Πάρης Μπιλλής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Ι.Μ. Θεσσαλονίκης πατήρ Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Από τις προξενικές αρχές  ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης και η επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας Δέσποινα Μαντά ως εκπρόσωπος του προξενείου Ιορδανίας, και από τις πρυτανικές αρχές ο κοσμήτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας  ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, ο διευθυντής του Νομικού Σώματος υποστράτηγος Σπυρίδων Γιαννακάκης και ο διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.


No comments:

Post a Comment