Friday, May 28, 2021

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας

FIRST® LEGO ® League Greece

 
Μετά από ένα χρόνο παύσης, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, το “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST® LEGO ® League Greece)” θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου 2021 με θέμα τον αθλητισμό. Το 2020-2021 RePLAY season ενθαρρύνει μαθητές να ενταχθούν στο χώρο του αθλητισμού, μέσα από τη δημιουργικότητα, τις πρακτικές STEM και το παιχνίδι και να αναπτύξουν νέους, καινοτόμους τρόπους για να μυηθούν στις αρχές και στις αξίες του χώρου.

Στη διοργάνωση θα λαβουν μέρος 73 ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 550 μαθητές και 120 προπονητές. Οι 15 πρώτες ομάδες προάγονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “Open International FIRST LEGO League Greece”, το οποίο θα έχει την τιμή να διοργανώσει η Eduact. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικός οργανισμός αναλαμβάνει τη διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το FIRST® LEGO ® League Greece θα διεξαχθεί φέτος σε υβριδικές συνθήκες και η μετάδοση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν ψηφιακά συνδυάζοντας σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και Core Values. Ουσιαστικά πρόκειται για την παρουσίαση καινοτόμου λύσης επί του προβλήματος που εντόπισαν στην κοινότητα, και το σχεδιασμό/προγραμματισμό ρομπότ για την επίλυση θεματικής πίστας. Οι βασικές αξίες που διέπουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν είναι η ανακάλυψη, η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα, η συμπερίληψη, η συνεργατικότητα και η διασκέδαση.

Το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις διαδικασίες μέσω live streaming από την ιστοσελίδα https://firstlegoleague.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

No comments:

Post a Comment