Thursday, March 25, 2021

Κ. Ζέρβας:
“Ζήτημα αρχής η ισότητα στην πρόσβαση
στο αγαθό που λέγεται εμβόλιο”

''Η τήρηση των κανόνων και η ισότητα στην πρόσβαση σε αυτό το αγαθό που λέγεται εμβόλιο αποτελεί ζήτημα αρχής, ζήτημα ηθικής τάξης. Οι εμβολιασμοί είναι ένα ζήτημα πολύ υψηλού συμβολισμού για την κοινωνία μας”. Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ζήτημα των προηγούμενων ημερών που οδήγησε σε αναδιάταξη του διοικητικού σχήματος.
''Η κοινωνική διανομή ενός νέου φαρμάκου, ενός εμβολίου, απαιτεί αρχές ισότητας και δικαιοσύνης. Οι πολύ αυστηρές ρυθμίσεις διασφαλίζουν αυτό ακριβώς. Και είναι ένα ζήτημα πέρα και πάνω από προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, από την πρόσβαση που μπορεί να έχει καθένας μας οπουδήποτε”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας: “Ως άνθρωπος στενοχωρήθηκα για την εξέλιξη, όμως εδώ είμαστε για να παίρνουμε και δύσκολες αποφάσεις. Εδώ βρισκόμαστε για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους και την κοινωνία σεβόμενοι -πρώτοι εμείς- όλους τους κανόνες, χωρίς καμία προνομιακή μεταχείριση, με αποφάσεις πολλές φορές δύσκολες και δυσάρεστες. Αυτές οι αποφάσεις ανανεώνουν την πίστη των ανθρώπων στους κανόνες και στην ισότητα σε ένα κράτος δικαίου”.
Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πρόσθεσε: ”Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο, κανείς δεν είναι δημόσιος κατήγορος ή μάρτυρας υπεράσπισης. Προσπαθούμε όλοι μας να διαφυλάξουμε με τη στάση μας, με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες μας, τη συνοχή της κοινωνίας, το αίσθημα δικαιοσύνης. Αν προέκυπταν και σήμερα παρόμοια περιστατικά, θα αντιδρούσα ως Δήμαρχος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και είμαι σίγουρος, κυρίες και κύριοι επικεφαλής, ότι το ίδιο ακριβώς θα πράττατε κι εσείς, αν ήσασταν στη θέση μου”.

No comments:

Post a Comment