Saturday, March 27, 2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ

 

 

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με τις  δημοσιογραφικές οργανώσεις στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης των Λευκορώσων δημοσιογράφων που κρατά φυλακισμένους το καθεστώς Λουκασένκο. 

 

       Στο πλαίσιο αυτό, συνυπέγραψε άλλες 50 δημοσιογραφικές οργανώσεις από 34 διαφορετικές χώρες επιστολή με την οποία προτρέπονται οι κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών: 

- Να απαιτήσουν από τις αρχές της Λευκορωσίας την άμεση απελευθέρωση των 12 φυλακισμένων δημοσιογράφων, την απόσυρση διοικητικών και ποινικών κατηγοριών κατά εις βάρος Λευκορώσων δημοσιογράφων ν και την επαναλειτουργία της λέσχης Τύπου του Μινσκ. 
-  Να απευθύνουν έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η διεθνής κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις και να αναλάβει δράση εναντίον των συνεχών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στη Λευκορωσία.


     Στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους, να στείλουν επιστολές υποστήριξης στους φυλακισμένους Λευκορώσους δημοσιογράφους, στις διευθύνσεις που μπορούν να δούνε 
στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

 

 

No comments:

Post a Comment