Monday, March 29, 2021

Καλαμαριά: Κουφάρι το πρώην νοσοκομείο Παναγία – Φθορές και εγκατάλειψη 

Κουφάρι έχει καταντήσει το πρώην νοσοκομείο Παναγία στην Καλαμαριά, το οποίο πριν από μερικά χρόνια ήταν γεμάτο ανθρώπους που του έδιναν ζωή, αλλά από το 2013, όπου και έκλεισε, έχει αφεθεί να ρημάζει, ενώ είναι πλέον έρμαιο βανδαλισμών, παρότι έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες για την περίφραξή του.

Το πρώην νοσοκομείο “Παναγία” βρίσκεται επί της Ν. Πλαστήρα στην περιοχή της Κρήνης και ομολογουμένως αποτελεί ένα πολυόροφο κτίριο- “φιλέτο” καθώς έχει θέα στη θάλασσα, ωστόσο δεν έχει αξιοποιηθεί. Σημειώνεται πως είναι ιδιοκτησία της εταιρείας “Euromedica”.

Όταν έκλεισε το νοσοκομείο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το προσωπικό. Είχαν προηγηθεί στάσεις εργασίας αλλά και συναυλία διαμαρτυρίας ώστε να μην μπει λουκέτο από την απόφαση της τότε κυβέρνησης για το κλείσιμο του νοσοκομείου στο πλαίσιο κατάργησης – συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά το κλείσιμο άρχισαν να σημειώνονται φθορές, κλοπές και βανδαλισμοί καθώς ο οποιοσδήποτε μπορούσε να μπει στον χώρο, από την πλαϊνή είσοδο, όπου παλιά βρίσκονταν τα επείγοντα περιστατικά ή από το σπασμένο τζάμι της πόρτας. Μάλιστα, είχαν γίνει πολλές φορές καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο πρώην νοσοκομείο.

Μετά από ξεσηκωμό των πολιτών, το 2019 τοποθετήθηκαν λαμαρίνες για την προστασία του κτιρίου, ωστόσο ακόμη και σήμερα οι φθορές είναι πάρα πολλές.

No comments:

Post a Comment