ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, March 27, 2021

Διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο με θέμα
“Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821”

«Ο τρόπος διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολεία αποτελούσε πάντα ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Κι όμως η ιστορία είναι το παρελθόν μας, είναι οι ρίζες μας, η ταυτότητα και η κουλτούρα μας. Διαμορφώνει τις συνειδήσεις και την προσωπικότητά μας. Αποτελεί την παιδεία μας. Αρκεί να διδάσκεται σωστά, ώστε να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών. Και κυρίως αρκεί ο τρόπος διδασκαλίας να είναι αντικειμενικός. Δεν πρέπει ούτε να εξωραΐζει ούτε να συσκοτίζει».
Τα παραπάνω δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου. εν όψει του διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα “Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821”, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2021 κατά τις ώρες 17:00-21:00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, ενώ θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο youtube.
Χαιρετισμό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
«Το 1821 δεν αποτελεί ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι ο αιμάτινος δρόμος ενός έθνους προς την ελευθερία του. Είναι το ορόσημο της απαρχής του νεοελληνικού κράτους», τόνισε η κυρία Κοσμοπούλου.

No comments:

Post a Comment