Tuesday, November 28, 2023

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Πολύ αργά για δάκρυα…

Δυστυχώς οι εξελίξεις στο θέμα της οικοδόμησης των οικοπέδων επί της οδού Σοφούλη, δικαιώνουν την κριτική και τις επισημάνσεις μας σε σχέση με την αδράνεια και τις ευθύνες της σημερινής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Η κωλυσιεργία, η μέχρι παρεξηγήσεων άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ που δικαίωναν το Δήμο μας και ακύρωναν τις αρχικές άδειες οικοδόμησης επί των οποίων προέκυψαν οι νέες, τροποποιημένες άδειες, οδήγησαν, όπως ήταν αναμενόμενο και είχαμε προβλέψει στην επανέναρξη των εργασιών οικοδόμησης.

Επί χρόνια, οι προτάσεις μας για την ανεύρεση χρηματοδοτικών πόρων και άλλων μηχανισμών για την διάσωση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων, ειδικά στο ευαίσθητο παραλιακό μας μέτωπο, έπεφταν στο κενό. Σήμερα ζούμε πια τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαφορίας και της αδράνειας δεκαετιών. 

Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος ζητάει κινητοποίηση όλων ώστε, έστω και τώρα, να διερευνηθεί κάθε τρόπος να παραμείνουν αδόμητα όσα τμήματα του παραλιακού μετώπου έχουν μείνει ελεύθερα. Οφείλει βέβαια να κοιτάξει στην αυλή της για να βρει μερικά από τα πρόσωπα που ευθύνονται, μαζί με την νυν Διοίκηση, για την σημερινή αρνητική εξέλιξη…

Για τον απερχόμενο Δήμαρχο οι ευθύνες είναι δεδομένες: απρόθυμος να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή της δόμησης στα επίμαχα σημεία, απλά αποδέχτηκε την τσιμεντοποίηση.

Έστω και τώρα, έστω και την ύστατη ώρα, ας γίνει μια ειλικρινής και ουσιαστική προσπάθεια για να μείνουν οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι επί της οδού Σοφούλη ελεύθεροι. Ήδη ο επικεφαλής της παράταξής μας, Άρης Τεμεκενίδης, επικοινώνησε με τον απερχόμενο και την νεοεκλειγείσα Δήμαρχο και ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη για το θέμα προκειμένου να υπάρξουν γρήγορες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα και να διερευνηθούν όλα τα νόμιμα μέσα.

No comments:

Post a Comment