Tuesday, November 28, 2023

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 

Λονδίνο: “Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να μη θίξει το θέμα των Γλυπτών”
Πολιτική

Λονδίνο: “Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να μη θίξει το θέμα των Γλυπτών”

Για διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά να μην τεθεί δημόσια το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα κάνει λόγο το Λονδίνο, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη μετά την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ. Διαψεύδει η Αθήνα.
Πολιτική

Πόλεμος στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – “Ελάτε στα σπίτια μας” απαντούν ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς σε Σαμαρά και Βορίδη

Αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για όλους. Επιστολή μελών ομόφυλων οικογενειών σε Σαμαρά-Βορίδη για τις απόψεις τους.
Ελλάδα

Χαλκιδική: Πέταξαν ξανά στον δρόμο τον 81χρονο συνταξιούχο με αναπηρία

Οργή προκαλούν οι εικόνες εκτυλίχθηκαν στα Νέα Φλόγητα Χαλκιδικής, όπου η αστυνομία πέταξε από το σπίτι του τον 81χρονο Θεόφιλο Τζοχουνίδη, που βρέθηκε για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με έξωση.
Κόσμος

Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας

Πυρά στο βόρεια Λωρίδα της Γάζας φέρονται να αντάλλαξαν Ισραήλ και Χαμάς σύμφωνα με δηλώσεις τους, παρά την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Τι ανακοίνωσαν.
Ελλάδα

Έρχεται επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα – Πού θα χτυπήσουν

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.

Το τέλος του Άρη Βελουχιώτη

Eλένη Νικολαΐδου
Κόσμος

Ποιος ήταν ο λόρδος Έλγιν πριν τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ποια η γυναίκα που πλήρωσε το έργο του

Πόσο εφικτή είναι σε Ελλάδα και Ευρώπη η 4ήμερη εργασία;
Explainers

Πόσο εφικτή είναι σε Ελλάδα και Ευρώπη η 4ήμερη εργασία;

H 4ήμερη εβδομάδα εργασίας κερδίζει έδαφος πανευρωπαϊκά. Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο μπορούν από το 2022 να εργάζονται 4 ημέρες επί 10 ώρες, ενώ στην Ισπανία και στην Πορτογαλία τα πιλοτικά προγράμματα σε μεγάλες εταιρείες που στηρίζονται οικονομικά από τις κυβερνήσεις, εξασφαλίζουν το 100% της αμοιβής με μία λιγότερη εργάσιμη ημέρα.

Η Ελλάδα, πρώτη στην Ευρώπη σε ώρες εργασίας εβδομαδιαία και τελευταία σε ποσοστό απασχολησιμότητας , θα μπορούσε να προσεγγίσει τα μοντέλα 4ήμερης εργασίας;

Explainer Podcast

Γιατί η Ευρώπη γίνεται πιο σκληρή με το πολιτικό Άσυλο;

Ο Μίνως Μουζουράκης από την Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ποιες είναι οι νέες πολιτικές που προωθούνται στις χώρες της Ένωσης.

Του έριξαν λιωμένο χρυσό μέσα στον λαιμό: Ο πιο βάρβαρος θάνατος Αυτοκράτορα
Past

Του έριξαν λιωμένο χρυσό μέσα στον λαιμό: Ο πιο βάρβαρος θάνατος Αυτοκράτορα

Ο Βαλεριανός, μετά από δέκα χρόνια αιχμαλωσίας στα χέρια του Πέρση βασιλιά, πιστεύεται ότι εκτελέστηκε με έναν απ’ τους πιο φριχτούς τρόπους που έχουμε ακούσει ποτέ.

No comments:

Post a Comment