Tuesday, October 31, 2023



31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
@Ο Ωνασης ειχε αγορασει το πολυτελεστερο ξενοδοχειο του Μοντε Καρλο,το Ηοtel de Paris στην ιδια πλάτεια με το καζινο.Μια υπογεια στοα επιτρεπει στους πελατες του ξενοδοχειου να μη ταλαιπωρουνται η να βγαινουν στον δρομο.
@στην Καρδιτσα υπαρχει ενα εργαστηριο 112 χρονωN,που κατασκευαζει τσαρουχια μεχρι και στιβανια
@οι ημιμαθεις αγγλομαθεις επιδεικνυονται στην δημοτικη τηλεοραση Θεσσαλονικης,με τιτλους οπως Check in στα γεγονοτα.Μαλλον ουτε ελληνικα δεν γνωριζουν.
@η Θεσσαλονικη εχει 21 ξενοδοχεια 5 αστερων και 4700 κλινες.
@για τους τηλεοπτικους ξεναγους…στην Μολδαβια η πρωτευουσα ονομαζεται-απο τους Ελληνες-Κισιναου αλλα οι ντοπιοι την λενε Κισινεβ.Περιπου 300 Ελληνες ζουν στην Μολδαβια.
@ Παρισι 1980.το ‘Παλλας’ η πιο γνωστη ντισκοτεκ της Γαλλιας αρχισε να χανει την αιγλη της και γινεται πιο συνοικιακη,ενω ο τζοκευ Γκυ Κουεβας Καριον κατεβηκε στο υπογειο,οπου η δευτερη αιθουσα του συγκροτηματος, εγινε πριβε.Ο κοσμος του Παλλας κι οσοι δεν καταφερνουν να εισελθουν στις σικ ντισκοτεκ συνοστιζονται τωρα στο 78,το παλιο Λιντο,στην καρδια της γαλλικης πρωτευουσας.Απο 600 δρχ βεβαια η εισοδος ανεβηκε στις 1000δρχ,αλλα το θεαμα,η μουσικη και το κεφι που επικρατει στην πιστα,ειναι στοιχεια που θα πρεπει να ειστε εκει για να τα πιστεψετε.Το ‘Ελυζε Ματινιον’που δεν ηταν ποτε εξαιρετικα σικ φιλοξενουσε τον Οκτωβριο την Αννι Ζιραρντο,τον Σερζ Γκαινσμπουργκ-υπο πληρη καταρρευση μετα τον χωρισμο του απο τηνΤζαιην Μπιρκιν - και τον Ζεραρ Λενορμαν να χορευει συνεχως με τη νεαρη συζυγο του…το φαγητο στο ‘ΣΕΤ’ειναι παντα σε υψηλο επιπεδο και οι προσωπικοτητες αποΝουρεγεφ εως Τιερρυ ντε Λυρον ειναι παντα παρουσες ,αλλα η υπογεια ντισκοτεκ-απ οπου ξεκινησε σαν ντισκ τζοκευ ο Κουεβαςειναι παντα μικρη και καθαρα gay…στο ‘Oλυμπια’ με 1200 δρχ(το πιο ακριβο εισιτηριο)απολαμβανετε εναν καταπληκτικο και ακαταβλητο Ζιλμπερ Μπεκω που οσες φορες τον ακουσαμε ηταν απολαυστικος….το σωου στο Παραντι Λατεν με σκηνες απο Καρμεν και Γκρηζ ειναι παντα εντυπωσιακο αλλα με δυο-τρεις αλλαγες μονο απο την αρχη της χρονιας ειναι καιρος να ανανεωθει.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

 
Shared with Your friends
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
@η μοναδικη πολεμικη ταινια του Γιαννη Δαλιανιδη ηταν ‘αυτοι που μιλησαν με τον θανατο’
@οι στιχοι του ‘περναει ο στρατος’ ανηκουν στον Διονυση Βισβαρδη.
@Η ΕΡΤ2 θυμηθηκε την Σοφια Βεμπο με εξαιρετικο αφιερωμα στα τραγουδια της.
@εβαλαν κινουμενες γατες να τραγουδησουν Bohemian rhapsody.
@‘παιδια της Ελλαδας παιδια’,τους συγκλονιστικους στιχους εγραψε ο Μιμης Τραιφορος.
@εως σημερα, Κυριακη το αφιερωμα της κοσμοτε στις ταινιες της Μαρβελ.Ειδαμε,μεταξυ αλλων,την ταινια ‘Καπταιν Αμερικα 2-ο στρατιωτης του χειμωνα’ με καταιγιστικη δραση,φοβερα εφφε και ,φυσικα,θριαμβο των καλων.
@45 χρονια συμπληρωνει φετος η εταιρεια Μασουτης.
@το Αχλαδοχωρι παραγει …μηλα.
@εφθασε τα επτα δισεκατομμυρια ο πληθυσμος της γης.
@η βασιλισσα των μελισσων ζει 1-6 μηνες ενω οι εργατριες μελισσες 6-8 εβδομαδες.Καθε κυψελη εχει 60.000-80.000 μελισσες.
@με το τελος του Β’ΠΠ πολλοι αρχισαν να ψαχνουν στην Ιταλια τον θησαυρο του Ρομελ(λαφυρα απο την Αφρικη).κυριως στην Μπαστια της Κορσικης,στο καστρο Αντουαν,στο μοναστηρι Αγιου Αντωνιου και σε ενα φορτηγο βυθισμενο στην θαλασσα.
@το 1970 η ταινια ‘Υπολοχαγος Νατασα’ εκοψε 751.000 εισιτηρια στην πρωτη προβολη.

@Τζενη Καρεζη και Κωτας Καζακος γνωριστηκαν στο ‘Κοντσερτο για πολυβολα’.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
 
Shared with Your friends
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
@ΜΙΣΟ εκατομμυριο Ελληνες ζουν στην Μελβουρνη.
@Η ΛΕΞΗ ‘ευζων’ αναφερεται για πρωτη φορα απο τον Ομηρο.
@ΕΔΩ ΚΑΙ 25 χρονια ο Δικηγορικος Συλλογος της Αθηνας εχει την δικη του μεικτη χορωδια.
@ΣΤΗΝ Λαστα Αρκαδιας υπαρχει καφενειο χωρις καφετζη. Ειναι self service.O πελατης αφηνει τα χρηματα στο ταμειο.Το καφενειο ανηκει στην εκκλησια.
@ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ισπανικες επιτυχιες ανηκουν στον Manolo Escobar. Ειναι τα El poropompero-1979,Y viva Espana-1973.
@AΠΟ ΤΟΝ 14ο αιωνα υπαρχουν μοναστηρια στα Μετεωρα.Σημερα λειτουργουν μονο 6.Απο τον 11ο αιωνα ζουσαν εκει σε σπηλιες μοναχοι.Το υψος των βραχων ξεπερναει τα 400 μετρα.
@ΚΟΥΡΕΙΟ 100 ετων λειτουργει στην Πρεβεζα.
@ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ χρησιμοποιει η Αστυνομια για τον εντοπισμο ναρκωτικων απο τριων μηνων αρχιζει η εκπαιδευση τους,η οποια διαρκει 4-5 εβδομαδες.
@ΑΠΟ ΤΟΝ Ιανουαριο εως τον Απριλιο γινεται η συγκομιδη της τρουφας απο τους τρουφοκυνηγους.
@500 ΕΛΛΗΝΕΣ ζουν σημερα στην Ιμβρο.Το εκει ελληνικο δημοτικο σχολειο εχει 50 μαθητες.
@17.000 γεφυρες υπαρχουν στην Ελλαδα.
@ΣΤΗΝ Μακρυνιτσα του Πηλιου γυριστηκε η ταινια Ή δασκαλα με τα χρυσα μαλλια’ και πρωταγωνιστρια την Αλικη Βουγιουκλακη.
@ΤΕΣΣΕΡΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ υπαρχουν στη Νισυρο.
@ΕΝΑΣ Ελληνας στην Κολομβια,ο Μανωλης Μαγκος,κανει χρυσες δουλειες πουλωντας με την περιφερομενη καντινα του γυρο,σουβλακια και αλλες δικες μας λιχουδιες.
@ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ μπορουν να ταξιδεψουν εως 65 χλμ χωρις νερο.
@Η Νεοχωρουδα ειναι δευτερη στην Ελλαδα σε παραγωγη αυγων.
@ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣγια πιατα που προοριζονται για σπασιμο λειτουργουν μια στην Αθηνα και μια στη Θεσσαλονικη.Κανουν και εξαγωγες.Κυριως τα ζητανε για γαμους,βαφτισια και πανηγυρια ολο τον χρονο.Στη Θεσσαλονικη η μεγαλυτερη παραγγελια εγινε για τον γαμο του Αντωη Ρεμου.25.000 πιατα.Νο 1 σε καταναλωση η Λαρισα.
@ΤΡΙΤΗ σε παραγωγη ελαιολαδου στον κοσμο ερχεται η Ελλαδα.'Δεν παμε καλα στην τυποποιηση’λενε οι ειδικοι.
@‘ΚΑΛΥΜΝΟΣ’ λεγεται το ελληνικο ζαχαροπλαστειο που κανει θραυση στην Αδελαιδα.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment