Thursday, July 28, 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

 Λίνα Τσιρέκα

Ποια είναι τα νέα πεντάστερα που μπαίνουν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης - Οι επενδυτές πιστεύουν στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης

Mπορεί τα δύο χρόνια της πανδημίας να καταβαραθρώσαν αφίξεις και εισπράξεις για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να ανακόψουν τη… φούρια των επενδυτών που, πιστεύοντας στο μέλλον του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, δεν αποσύρθηκαν, αντιθέτως έμειναν εδώ υλοποιώντας τα σχέδιά τους.

Αυτό το διάστημα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία βρίσκονται είτε στην τελική ευθεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να ανοίξουν τις πύλες τους τη φετινή χρονιά, είτε είναι σε εξέλιξη ώστε να είναι έτοιμα την επόμενη χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει την επενδυτική κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί στην πόλη.

Οι εκτιμήσεις για εντυπωσιακή ανάκαμψη -μετά τον κορωνοϊό- του τουρισμού τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, που μέχρι στιγμής επαληθεύονται και με το παραπάνω, αλλά και η προσπάθεια της μετατροπής της Ελλάδας σε προορισμό 12μηνης διάρκειας, μετέτρεψαν τη χώρα σε πόλο έλξης κεφαλαίων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως λένε εκπρόσωποι του κλάδου, η ενεργοποίηση εγχώριων και ξένων κεφαλαίων για μονάδες πολλών αστέρων, που έρχονται να αναβαθμίσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, θέτουν τις βάσεις για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το νέο NYX Thessaloniki στα Λαδάδικα

H Θεσσαλονίκη αποτέλεσε τον λόγο για να τοποθετηθεί στη χώρα μας ο όμιλος Fattal μέσω της Leonardo Hotels and Resorts Mediterranean σύμφωνα με τον managing dierector, Roni Aloni. Πρόσφατα, μάλιστα, η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας άναψε το πράσινο φως για το νέο 5άστερο ΝΥΧ -από την αρχαιοελληνική λέξη νύξ (νύχτα)- που θα δημιουργηθεί στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης από τον ισραηλινό όμιλο Fattal. Σημειώνεται πως η Fattal είχε αγοράσει το κτήριο σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι ποσού 9 εκατ. ευρώ.


Η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων ενέκρινε τη μελέτη που αφορά την αναμόρφωση του πολυόροφου ημιτελούς κτηρίου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη. Σημειώνεται πως ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι το 2023 ενώ το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 130 δωμάτια.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects.


Έρχεται το Monasty Thessaloniki, by Autograph Collection

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου της Marriott στη Θεσσαλονίκη, υπό το brand Αutograph Collection.

Το πολυτελές ξενοδοχείο θα ονομάζεται Monasty Thessaloniki και θα ενταχθεί στην πολυτελή συλλογή Autograph Collection του ομίλου Marriott Hotels.


Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 45, σε μια στρατηγική τοποθεσία πολύ κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Τσιμισκή και την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Το Monasty, που θα διαθέτει 100 δωμάτια, αναμένεται να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για επαγγελματικές συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις περιλαμβάνοντας private dinning επιλογές, lounge events, αίθουσες συσκέψεων και συνεδριάσεων.

Παράλληλα θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία SWOT Hospitality.

Πρεμιέρα για τη Brown Hotels το 2023

Πρεμιέρα την τουριστική σεζόν του 2023 αναμένεται να κάνει το πρώτο ξενοδοχείο της Brown Hotels στη Θεσσαλονίκη που θα στεγάζεται στο διατηρητέο, εμβληματικό πρώην «Βιέννη».

Στο τέλος του επόμενου έτους αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του και το έτερο ξενοδοχείο του Ισραηλινού ομίλου που υλοποιείται στις παλιές καπναποθήκες «Μιχαηλίδη» στη οδό Δωδεκανήσου. Αυτά αποκάλυψε πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη ο ιδρυτής της Brown Hotels Leon Avigad. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώην «Βιέννη» ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που η Βrown Hotels απόκτησε στην Ελλάδα, το 2019. Σε αυτό υλοποιείται πεντάστερο ξενοδοχείο που θα αποπνέει τον αέρα των δεκαετιών του ´50 και 60.

Στο έτερο κτήριο στην οδό Δωδεκανήσου θα δημιουργηθεί 4άστερο ξενοδοχείο, το Lighthouse Thessaloniki.


No comments:

Post a Comment