Τάσεις γαστρονομία σε ξενοδοχεία 2021 πιάτα σε τραπέζι γενική
- Advertisement -

Η Ηotelier Αcademy αποτυπώνει τις νέες τάσεις στην ξενοδοχειακή γαστρονομία για το 2021, ενισχύοντας την αισιοδοξία για τη γρήγορη ανάκαμψη του ξενοδοχειακού κλάδου, οπότε τα ξενοδοχεία θα πρέπει να γνωρίζουν τις τάσεις στις κουζίνες για το νέο έτος προκειμένου να καλύψουν τις ανέγκες των επισκεπτών τους.

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 σερβιτόρος με πιάτο φαγητό

Στο πλαίσιο της ανάκαμψης του ξενοδοχειακού κλάδου και με σκοπό όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, οι τάσεις για τη γαστρονομία στον κλάδο για το νέο έτος είναι ενδιαφέρουσες.

Οι νέες τάσεις στις ξενοδοχειακές κουζίνες

Food Delivery

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 food delivery δίσκοι φαγητού

Πρόκειται για μια νέα τάση που έκανε την εμφάνισή της στην Κίνα και πήγε πολύ καλά. Αφορά στο delivery φαγητών από ξενοδοχεία σε επιχειρήσεις και καταστήματα, προσφέροντας αρκετά έσοδα στα ξενοδοχεία που η κατάσταση με την πανδημία τα έχει πλήξει αρκετά.

Kimchi & Kombucha

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 kumchi πιάτα

Τα προϊόντα που είναι αποτέλεσμα ζύμωσης θα κυριαρχήσουν στις κουζίνες και το 2020, με το Kimchiνα αναδεικνύεται ως το πιο δημοφιλές της κατηγορίας του για το τρέχον έτος. Πρόκειται για παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί (κυρίως λάχανου) που χρησιμοποιούνται πολύ στην κορεάτικη κουζίνα για την παρασκευή διάφορων συνταγών.

Εναλλακτικοί τρόποι διατροφής

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 εναλλακτικοί τρόποι διατροφής παράδειγμα πρωινό

Όχι μόνο για το 2021 αλλά και το 2020 όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι διατροφής έχουν προκριθεί στις κουζίνες των ξενοδοχείων, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει πιάτα χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, αλλά και την κέτο ή τη vegan διατροφή. Το ίδιο πρόκειται να ισχύσει και το νέο έτος. 

Λεβαντίνικη κουζίνα, ανάμεσα στις δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 λεβαντίνικη κουζίνα παράδειγμα πιάτου

Η κουζίνα και οι γεύσεις από τις χώρες του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου θα κυριαρχήσει στην ξενοδοχιακή γαστρονομία το 2021. Μυρωδικά, καρυκεύματα, ξηροί καρποί, γιαούρτι, ρεβίθια, ταχίνι, κοτόπουλο και ψάρι είναι οι βασικές τροφές που θα μπουν σε σαλάτες, σε ορεκτικά ή κυρίως πιάτα.


Βιωσιμότητα και τεχνολογία

τάσεις γαστρονομία ξενοδοχεία 2021 τεχνολογία στην υπηρεσία του φαγητού

Μέχρι το 2023, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τεχνολογία θα έχει εισβάλει για τα καλά στην εστίαση, προκειμένου να υπερτονιστεί η υγιεινή διατροφή. Μάλιστα, ήδη πολλές εταιρείες αναπτύσσουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Μία από αυτές, μάλιστα, έχει ως σκοπό να καταμετρηθούν οι ποσότητες φαγητού που πετιούνται από τα εστιατόρια, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις επιχειρήσεις προς την βιωσιμότητα.

Το καλύτερο ξενοδοχείο του 2020 στην Ευρώπη για γαστρονομικές εμπειρίες, είναι ελληνικό!

Το καλύτερο ξενοδοχείο του 2020 στην Ευρώπη για γαστρονομικές εμπειρίες, είναι ελληνικό!

Τα βραβεία Historic Hotels of Europe που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες, αναγνωρίζουν τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης που προσφέρουν μοναδικές, εξαιρετικές και βαθιά πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Στην κατηγορία για το καλύτερο ξενοδοχείο του 2020 στην Ευρώπηγια γαστρονομικές εμπειρίες την πρωτιά πήρε ένα ελληνικό ξενοδοχείο; Ποιο είναι αυτό;

Συγκεκριμένα, τo Historic Hotel Gourmet Award 2020 απέσπασε το ξενοδοχείο Aigialos στη Σαντορίνη, στα 7α βραβεία των Historic Hotels of Europe. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια κατηγορία την 3η θέση κατέκτησε ακόμα ένα ελληνικό ξενοδοχείο που είναι το Avli Lounge Apartments στην Κρήτη.

Επίσης, στην κατηγορία καλύτερων ιστορικών ξενοδοχείων που έχουν να πουν μια ιστορία (Best Historic Hotel with “A Story to Tell” 2020) στη 2η θέση βρέθηκε το ξενοδοχείο Kyrimai Hotel στο Γερολιμένα στη Μάνη. 

Το ξενοδοχείο Aigialos

Aigialos Hotel, Σαντορίνη

To Aigialos Hotel αποτελεί τον «κράχτη» της εθνικής κουζίνας της Ελλάδας, όπως αναφέρει η περιγραφή του βραβείου που απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες του και όσοι έχουν δειπνήσει σε αυτό αγάπησαν το φαγητό τόσο πολύ που το ανέδειξαν κορυφαίο όσον αφορά τη γαστρονομία του.

Όλα τα καταλύματα περιλαμβάνουν πολυτελή, όμορφη διακόσμηση και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Κάθε κατάλυμα έχει το όνομά του από τους ανέμους του Αιγαίου. ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των Κυκλάδων, καθιστώντας την μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία.

Οι κατηγορίες βραβείων και τα ξενοδοχεία 

που αναδείχθηκαν:

Historic Hotel Castle Award 2020

  1. Castello di Gargonza, Ιταλία
  2. Chateau Liblice, Τσεχία
  3. Roch Castle, Ουαλία

City Historic Hotel Award 2020

  1. Hotel Stefanie, Βιέννη
  2. Hotel Restaurant Schwarzer Bock, Γερμανία
  3. Hotel Flanders, Βέλγιο

Historic Hotel Countryside Award 2020

  1. Renvyle House Hotel, Ιρλανδία
  2. Hotel Alte Goste, Ιταλία
  3. L´Unicorno, Ιταλία

Historic Hotel Gourmet Award 2020

  1. Aigialos Hotel, Σαντορίνη, Ελλάδα
  2. Dalen Hotel, Νορβηγία
  3. Avli Lounge Apartments, Κρήτη Ελλάδα

Historic Hotel Spa Award 2020

  1. Rübezahl-Marienbad Hotel & Spa, Τσεχία
  2. Hotel Royal Palace, Σλοβακία
  3. No.1 Pery Square Hotel & Spa, Ιρλανδία

Historic Hotel Wedding Experience 2020

  1. Sierakow Manor, Πολωνία
  2. Hotel Restaurant Schloss Wartegg, Ελβετία
  3. Ghan House, Ιρλανδία

Best Historic Hotel with “A Story to Tell” 2020

  1. Antiq Palace, Σλοβενία
  2. Kyrimai Hotel, Γερολιμένας, Μάνη, Ελλάδα
  3. Hotel Falken, Ελβετία

Most Romantic Historic Hotel Award 2020

  1. Kasteel Sterkenburg, Ολλανδία
  2. Villa Astra, Κροατία
  3. Relais Antico Monastero San Biagio, Ιταλία