Thursday, July 30, 2020

Μικρές συμβουλές για μεγάλες αλλαγές

Πώς να οργανώνεις καλύτερα τις δουλειές σουΠώς να οργανώνεις καλύτερα τις δουλειές σου

Αν οι οργανωτικές σου δεξιότητες δεν είναι και το πιο δυνατό σου σημείο, αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για εσένα.

Σημάδια ότι χρειάζεσαι μεγάλες αλλαγέςΣημάδια ότι χρειάζεσαι μεγάλες αλλαγές

Μερικές φορές, η ζωή έχει τον τρόπο να σου δείχνει ότι τα έχεις κάνει θάλασσα. Ουπς. Ας δούμε πώς σου το δείχνει.

Σούπερ κόλπα που δεν ήξερες για το μαγείρεμαΣούπερ κόλπα που δεν ήξερες για το μαγείρεμα

Έντεκα μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν τη μαγειρική σου και να μειώσουν τις ώρες που περνάς στην κουζίνα –ή έστω να τις κάνουν πιο διασκεδαστικές.

Γιατί ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνουΓιατί ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου

Ναι, κάτσαμε και βρήκαμε 20 λόγους που ο Αύγουστος είναι τέλειος. Αν αυτό δεν είναι το πιο αυγουστιάτικο πράγμα που μπορείς να κάνεις…

Πώς θα γράφω καλύτερα emails;Πώς θα γράφω καλύτερα emails;

Το να συντάξεις ένα σωστό email δεν είναι δύσκολο. Πρέπει απλά να ακολουθείς μερικούς πολύ βασικούς κανόνες.

Σούπερ κόλπα για να θυμάσαι πράγματαΣούπερ κόλπα για να θυμάσαι πράγματα

Ξεχνάς ονόματα, αριθμούς, πράγματα που έχεις να κάνεις, και η λίστα δεν έχει τέλος; Δεν είσαι μόνος. Μερικά απλά κόλπα που θα δώσουν ώθηση στη μνήμη σου.

Σούπερ κόλπα για να καις λιγότερη βενζίνηΣούπερ κόλπα για να καις λιγότερη βενζίνη

Μην παρκάρεις ποτέ στον ήλιο, και άλλα κόλπα που δεν είχες σκεφτεί για να εξοικονομείς όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη.

Πώς θα παραμείνεις συγκεντρωμένος όλη μέραΠώς θα παραμείνεις συγκεντρωμένος όλη μέρα

Βασικά, κλείσε το Facebook. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, έχουμε μερικά κολπάκια ακόμα για να μην χάνεις την συγκέντρωσή σου και τη μέρα σου.

Πώς να διαχειρίζομαι καλύτερα τα λεφτά μου;Πώς να διαχειρίζομαι καλύτερα τα λεφτά μου;

Αν βαρέθηκες να ξεμένεις από φράγκα στα μισά του μήνα, τότε χρειάζεσαι τις παρακάτω συμβουλές… επειγόντως.

Tα τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε σπίτιTα τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε σπίτι

Από προβλήματα στην όραση, μέχρι αναιμία, ακόμα και προσδόκιμο ζωής δείτε οκτώ τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε σπίτι.

7 τρόποι να ξυπνάς ευκολότερα7 τρόποι να ξυπνάς ευκολότερα

Δεν είμαστε όλοι πρωινοί τύποι. Υπάρχουν, όμως, κόλπα και μυστικά που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς ευκολότερα. Ναι, πέρα από το να κοιμάσαι πιο νωρίς.

Οι συνήθειες που θα σε κάνουν να νιώθεις ελεύθεροςΟι συνήθειες που θα σε κάνουν να νιώθεις ελεύθερος

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ναι. Αλλά μερικές φορές θέλει και μερικά απλά, μικρά καθημερινά πράγματα. Όπως τα παρακάτω.

101 πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους101 πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους

Τα ηλιοβασιλέματα στη θάλασσα, τα ούζα κάτω από τον ήλιο, η θέση στο παράθυρο και 98 ακόμα πράγματα που (δεν είναι πράγματα αλλά) μας κάνουν χαρούμενους.

24 πολύτιμα μαθήματα ζωής από 100χρονους24 πολύτιμα μαθήματα ζωής από 100χρονους

Το γέλιο, η αγάπη και το… αλκοόλ είναι μερικά από τα μυστικά μακροζωίας που μοιράζονται μαζί μας εικοσιτέσσερις αξιαγάπητοι εκατοντάχρονοι.

30 τρόποι να γίνεις ευτυχισμένος30 τρόποι να γίνεις ευτυχισμένος

Υπάρχει μαγική συνταγή για την ευτυχία; Όχι, αλλά τα 30 μυστικά που συγκεντρώσαμε είναι ό,τι κοντινότερο μπορείτε να βρείτε.

11 σημάδια ότι η ζωή σου είναι μια χαρά11 σημάδια ότι η ζωή σου είναι μια χαρά

Όταν νομίζετε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και όλα πάνε στραβά, έντεκα απλά σημάδια σας υπενθυμίζουν ότι τελικά… δεν τα πάτε και τόσο χάλια στη ζωή σας.

Οι συνήθειες που φέρνουν την ευτυχίαΟι συνήθειες που φέρνουν την ευτυχία

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά επτά διαφορετικοί –και εντελώς πραγματοποιήσιμοι– τρόποι να γίνεις (και να παραμείνεις) ευτυχισμένος.

Πώς θα κάνω οικονομία;Πώς θα κάνω οικονομία;

Το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν ή λίγα παραπάνω χρήματα για να πληρώσετε την εφορία. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δείτε πώς θα κάνετε αποτελεσματική οικονομία.

Τι να κάνω όταν έχω νεύρα;  Τι να κάνω όταν έχω νεύρα;

Δέκα ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν έχετε νεύρα, για να ηρεμήσετε και να ξαναφτιάξετε τη διάθεσή σας.

Τι να κάνω όταν έχω νεύρα; Τι να κάνω όταν έχω νεύρα;

Διαβάζετε αυτές τις γραμμές την ώρα που βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά σας; Έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να ηρεμήσετε.

Σκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωποΣκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Μια λίστα με αλήθειες που δεν θα σου υποσχεθούν συμπαντικές συνωμοσίες για όσα θέλεις να πετύχεις, αλλά που ίσως σε βοηθήσουν να τα πετύχεις μόνος σου.

12 υποσχέσεις για τη νέα σεζόν που ξεκινά12 υποσχέσεις για τη νέα σεζόν που ξεκινά

Για τη νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε, συγκεντρώνουμε… μια ντουζίνα στόχους μαζί με τους κατάλληλους τρόπους να τους πετύχουμε για να έχουμε μια γεμάτη χρονιά.

Μικρές αλλαγές για να φτιάξετε την καθημερινότητά σαςΜικρές αλλαγές για να φτιάξετε την καθημερινότητά σας

Κάντε τη ζωή σας πιο απλή και τον ύπνο σας καλύτερο, με μερικές πολύ απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

10 πολύ απλοί τρόποι να είστε ευτυχισμένοι10 πολύ απλοί τρόποι να είστε ευτυχισμένοι

10 πολύ απλοί τρόποι να είστε ευτυχισμένοι Τι είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους; Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις –κι είναι πολύ πιο απλές απ’ ό,τι μπορεί να νομίζετε.

Επίλυση προβλημάτων: 10 tips για να τα αντιμετωπίσετεΕπίλυση προβλημάτων: 10 tips για να τα αντιμετωπίσετε

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί ένα πρόβλημα; Οι απαντήσεις ποικίλουν, το ίδιο και οι χειρισμοί. Δείτε δέκα τρόπους για να βρείτε ευκολότερα λύσεις.

15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας

15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας Από την απόφαση μέχρι την επίτευξη ενός στόχου, απλώνεται ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος. Μάθετε χρήσιμα tips για να τον διανύσετε πιο εύκολα.

Ευτυχία: Οι αποδεδειγμένοι τρόποι για να την αποκτήσετε Ευτυχία: Οι αποδεδειγμένοι τρόποι για να την αποκτήσετε

Ποιος (υγιής) άνθρωπος δεν θα ήθελε να είναι ευτυχισμένος; Αναμφίβολα η ευτυχία είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε, όμως ο τρόπος – ή καλύτερα οι τρόποι – για να το καταφέρουμε έχουν κατά καιρούς υπάρξει αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης και ερευνών. Τι προτείνουν λοιπόν οι ειδικοί για να είμαστε ευτυχισμένοι;

Ιστορίες ανθρώπων με αναπηρίες που ξεχώρισανΙστορίες ανθρώπων με αναπηρίες που ξεχώρισαν

Μερικές φορές, οι ήρωες που γράφουν Ιστορία δεν έχουν υπερδυνάμεις ή ιδιαίτερα ταλέντα. Για την ακρίβεια, δεν έχουν καν μερικές από τις «δυνάμεις» που έχουμε εμείς.

Προετοιμασία αυτοκινήτου: Tips για υπεύθυνη μετακίνηση

Οι έρευνες λένε ότι το καλοκαίρι αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων, είτε λόγω του πιο «ελεύθερου» τρόπου ζωής και της χαλάρωσης, είτε λόγω των περισσότερων δραστηριοτήτων και μετακινήσεων.

Βελτιώστε την απόδοσή σας - Τα μυστικά της οργάνωσης

Νιώθετε ότι η δουλειά καταλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο μέρος της ημέρας σας; Ότι οι υποχρεώσεις έχουν μαζευτεί βουνό και ο χρόνος δεν επαρκεί; Το πιο πιθανό είναι ότι κάτι κάνετε λάθος. Προγραμματίστε σωστά τον χρόνο σας στο γραφείο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς θα εξοικονομήσετε βενζίνη

Αδειάστε το πορτμπαγκάζ, φουσκώστε τα λάστιχα. Και δώδεκα ακόμα tips για να πηγαίνετε πιο μακριά πληρώνοντας λιγότερα.

30 ιδέες για καλύτερες ιδέες

Πώς θα μπορούσατε να γίνετε πιο δημιουργικοί; Τριάντα tips για να έχετε καλύτερες επαγγελματικές ιδέες.

Πώς να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

Κοιμάστε 'σαν πουλάκι', αλλά οι ήχοι που βγάζετε θυμίζουν περισσότερο καρακάξες. Κοιμάστε αρκετά, αλλά νιώθετε συνεχώς κούραση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο/η σύντροφός σας βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και πλέον έχει μετακομίσει μόνιμα στο σαλόνι. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό;

Μέρες χωρίς αυτοκίνητο

Η οδύσσεια ενός ταλαιπωρημένου κατόχου αυτοκινήτου, οι διαδρομές του μεταξύ δύο πόλεων, ο 'πόλεμος' του παρκαρίσματος και όλες οι... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ζωής του με ή χωρίς αυτό. Τελικά, πόσο μας χρησιμεύει πραγματικά;

On-line λεξικά: Για να μη…χαθείτε στη μετάφραση

Όσοι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή για να γράφετε και να διαβάζετε -δηλαδή σχεδόν όλοι- συμφωνείτε πως ένα ηλεκτρονικό λεξικό για να βρίσκετε ορισμούς και να μεταφράζετε άγνωστες λέξεις θα σας έλυνε τα χέρια. Βρήκαμε οκτώ, εντελώς δωρεάν, on-line λεξικά.

Σβήστε τα ίχνη σας από το internet

Καλό το social networking και τα αστεία βίντεο που μοιράζεστε με τους φίλους σας, αλλά καλά δε θα ήταν και να μην μπορούσε να τα δει –μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά σας δεδομένα– όλος ο πλανήτης; Δύσκολη απόφαση, αλλά αν την πάρετε έχουμε τον τρόπο να την πραγματοποιήσετε.

Πώς να αντιμετωπίσετε την υπνοβασία

Όσο περίεργα και αν ακούγονται, τα περιστατικά υπνοβασίας σε παιδιά και ενήλικες δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Μάθετε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε, μένοντας ασφαλείς τόσο εσείς όσο και ο... ασθενής.

Πρωινό ξύπνημα: Οδηγίες για να σας... ανοίξουμε τα μάτια

Αποστολή νούμερο ένα, να σηκωθείτε από το κρεβάτι μετά από ξενύχτι. Αποστολή νούμερο δύο, να μην κοιμηθείτε πάνω στο πληκτρολόγιο στο γραφείο. Συγκεντρώσαμε όλη τη σοφία που μας χάρισαν χρόνια ολόκληρα επικίνδυνων αποστολών, σε επτά tips και tricks για επίδοξους... ξενύχτηδες εργαζόμενους.

Μιλώντας δημόσια: Αντιμετωπίστε τη νούμερο ένα φοβία

Όσο αγχογόνα κι αν είναι, η παρουσίαση μιας δουλειάς ή η ανάπτυξη μιας ιδέας στο meeting, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία να στρέψετε τα βλέμματα επάνω σας και να αποδείξετε την αξία σας. Θα αφήσετε μια φοβία να σας τη στερήσει;

George Clooney: 'H ζωή μου δεν διαφέρει, απλώς μεγεθύνεται'

Ο διάσημος εργένης και ένας από τους πιο σέξι άντρες του πλανήτη, George Clooney, μιλάει στο In2life σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα. Η νέα του σχέση, οι διάσημοι φίλοι του, οι δύο νέες του ταινίες και το (μακρινό) ενδεχόμενο να κάνει οικογένεια.

Parking στο Μετρό: Για μια θέση στον... ίσκιο

Ατελείωτες βόλτες γύρω από τους σταθμούς προς εύρεση μιας θέσης παρκαρίσματος. Ώρες χαμένες, εκνευρισμός, απελπισία, κλήσεις. Δίνουμε τέλος στο κυνήγι του χαμένου... πάρκινγκ και βρίσκουμε τα μέρη που μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας κοντά στο μετρό, γλιτώνοντας το ροζ χαρτάκι της τροχαίας. Οι τιμές και οι τυχόν διακανονισμοί.

Beach Party: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε...

Πόσο εύκολη είναι η οργάνωση ενός beach party; Πόσα άτομα θα καλέσετε; Τι ποτά θα πίνουν; Υπάρχει εναλλακτική για να μην μπλέξετε με γεννήτριες και βενζίνες; Πόσο κρατάει ο πάγος στο ψυγειάκι από φελιζόλ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι.

Πιστωτικές κάρτες: Χρήσιμα tips εν μέσω κρίσης

Η πιστωτική μας κάρτα μπορεί να μετατραπεί από τον καλύτερο σύμμαχο, στον χειρότερο εχθρό, αν δεν την διαχειριστούμε σωστά και με σύνεση. Με την οικονομική κρίση να κοστίζει σε ρευστότητα, το «μάζεμα» των οφειλών μας έχει μεγαλύτερη αξία. Τα γιατί και τα πως της οργάνωσης των χρεών σας.

Εσείς πόσο... Savoir Vivre τύπος είστε;

Πόσο… καλοαναθρεμμένοι είστε; Πόσα γνωρίζετε για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φλερτ, στην γέννηση ενός μωρού, σε ένα εστιατόριο; Πουριτανικό απομεινάρι του παρελθόντος ή ανάγκη για καλύτερη ζωή, το Savoir Vivre υπάρχει στην ζωή μας. Δεν υπάρχει;

Πώς να 'αμολήσετε' καλούμπα

Χαρταετοί, λαγάνες, πικνίκ και μπόλικο ούζο θα μας κρατήσουν παρέα και σε αυτά τα Κούλουμα. Φτιάξτε το δικό σας χαρταετό, οργανώστε ένα πικ νικ και δείτε συνταγές για τα εδέσματα της πιο διάσημης Δευτέρας του χρόνου.

5 γαμήλια μυστικά (που δεν μαρτυρά ποτέ κανείς)

Δεν είμαστε αφελείς. Δεν πιστεύουμε πια στα παραμύθια. Κι όμως, όλοι κάπου βαθιά μέσα μας ελπίζουμε στον πραγματικό έρωτα. Στην μεγάλη αγάπη που θα μας συγκλονίσει θα μας παρασύρει σε ένα αέναο, περιπετειώδες ταξίδι γεμάτο πάθος. Σε Αυτόν ή Αυτήν που θα έρθει ξαφνικά στην ζωή μας και θα μείνει. Για πάντα.

Έχασες τη δουλειά σου. Και τώρα;

Όλοι μας λίγο-πολύ αυτές τις μέρες έχουμε κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή που μόλις έχασε τη δουλειά του. Ίσως και εμείς να είμαστε σε αυτήν την θέση. Πώς θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε ψυχολογικά και οικονομικά;

10 ευχές για τη νέα χρονιά

Αν είχατε μόνο μία ευχή για το 2009 ποια θα ήταν αυτή; Και πόσο σημαντικό θα ήταν για εσάς να πραγματοποιηθεί; Κλείνουμε τα μάτια, σφίγγουμε τα χέρια και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά μία από τις 10 ευχές μας να βγει αληθινή.

Σεισμός: Νέα δεδομένα στα μέτρα προστασίας

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμβουλές του αρχηγού της σημαντικότερης αμερικανικής ομάδας διάσωσης παρουσιάζουν νέα δεδομένα στα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που μπορούν να μας σώσουν τη ζωή.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες...

Νομίζετε ότι κάνετε τα πάντα για εκείνη κι όμως το ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Είστε διατεθειμένος να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω; Πιστέψτε μας, αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι τόσο μα τόσο απλό...

Ημέρα του Πατέρα: Δώρα με... σημαντική αφορμή

Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου μπορούν να σταματήσουν τα ειρωνικά σχόλια σχετικά με τις παγκόσμιες ημέρες - της μητέρας, της γυναίκας κλπ. Ημέρα του πατέρα υπάρχει, και μάλιστα από το 1910. Και εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Ανδρικά προγράμματα spa(νε) τα ταμπού

Πολλοί άνδρες τείνουν να θεωρούν τη χαλάρωση ως χάσιμο χρόνου. Έχοντας μεγαλώσει και ανατραφεί με την υλιστική νοοτροπία πως πρέπει να είναι συνεχώς παραγωγικοί και χρήσιμοι, νιώθουν συχνά ενοχές αν αφιερώσουν λίγο χρόνο -και χρήμα- στον εαυτό τους και στην πνευματική και σωματική τους ευεξία.

Πώς να μην... χάνετε χρόνο!

Πού πάει ο χαμένος χρόνος σας; Η πίεση χρόνου επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας, καταπιέζει την προσωπική ζωή και αναπόφευκτα οδηγεί στο άγχος. Το in2life εντοπίζει τις 9 συχνότερες διαρροές χρόνου και σας προτείνει 9 τρόπους αποτελεσματικής οργάνωσης. Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και εμείς δεν είμαστε για έξοδα...

5+1 sites για να σκοτώσετε (δημιουργικά) το χρόνο

Τετάρτη μεσημέρι, δύο ώρες και σαράντα λεπτά από τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η συγγραφή αυτού του άρθρου. Ένα τελευταίο video στο YouTube, λίγο ακόμη χρώμα στο avatar μου, η τελευταία φωτογραφία της Τενερίφης στο site του Lonely Planet, άλλες δύο γραμμές από τη λίστα των άχρηστων πληροφοριών στο Bored.com. Ένα τελευταίο blog. Ένα τελευταίο άρθρο της Wikipedia. Πώς περνάει έτσι η ώρα;

No comments:

Post a Comment