ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, October 3, 2024

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μία τρελή… τρελή… τραγωδία.
«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη, η παράσταση που κέρδισε το κοινό την προηγούμενη θεατρική σεζόν επιστρέφει στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα. 
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 21.00.

Μέσα σε ένα πρωτότυπο σκηνικό και μουσικό περιβάλλον, «ζωντανεύει» μια τρελή… τρελή… τραγωδία που θίγει θέματα όπως η δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, η αλήθεια και το ψέμα, το άπιαστο όνειρο του έρωτα.

Στη σκηνή: ο ψυχοθεραπευτής Κάρολος, η διαφημίστρια Βέρα, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας. Και οι τρεις εξαιρετικοί διαχειριστές του λόγου και τις επικοινωνίας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους η Φωτεινή, ένας μοναχικός άνθρωπος που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της, ανυπεράσπιστη, ευάλωτη, αιθεροβάμων, αλλά και απόλυτα αληθινή.

Περισσότερα
FAKE NEWSICAL. ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Μια απολαυστική & άκρως εκπαιδευτική παράσταση!   
Η ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου με συνεχείς ανατροπές, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα, που «ξεσήκωσε», τη χειμερινή σεζόν, μικρούς και μεγάλους, επέτρεψε στο Βασιλικό Θέατρο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ανταμείβοντας τους θεατές όλων των ηλικιών με τον πιο απολαυστικό και εκπαιδευτικό τρόπο που θα μπορούσε να κάνει μια παράσταση παιδικής σκηνής.

Το ευρηματικό «μπλέξιμο» των ηρώων και των καταστάσεων που έχουμε αγαπήσει μέσα από τα παραμύθια, προκαλούν άφθονο γέλιο και χαρά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τροφή για σκέψη και συζήτηση γύρω από θέματα της σημερινής πραγματικότητας για το τι είναι τελικά αλήθεια και τι… «παραμύθια».

Περισσότερα
96%

Η επιστροφή του «96%» που αποτελεί μια lecture performance του Πρόδρομου Τσινικόρη και της ομάδας του, ήταν δεδομένη λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού που σημειώθηκε την περασμένη σεζόν αλλά και των εξαιρετικών κριτικών που συγκέντρωσε.
 
Στο μικροσκόπιο της παράστασης μπαίνει η Θεσσαλονίκη του 1943 και οι θεατές, που παρακολούθησαν τη χθεσινή πρεμιέρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, άκουσαν με προσοχή μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ.

Περισσότερα
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Βασιλικό Θέατρο

96%
Μια χορογραφία στοιχείων, μύθων και προκαταλήψεων, για τα χρόνια της κατοχής και τη συλλογική κρίση αμνησίας που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη.
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!Κάθε Κυριακή στις 11.00 | Βασιλικό Θέατρο 

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 
Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η ΓΙΔΑ
Ο…τρελός έρωτας του απόλυτα επιτυχημένου Μάρτιν για μια Γίδα φέρνει καταστροφικές συνέπειες στην οικογένεια τα μέλη της οποία έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 
Artbox Fargani

Εισιτήρια online
Η ΓΙΔΑ

Η ισοπεδωτική, μαύρη κωμωδία του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα», σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, έρχεται τον Οκτώβριο στο «Artbox Fargani» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με την Πολιτεία Πολιτισμού.
 
Πρόκειται για ένα από τα πιο τολμηρά (και πολυβραβευμένα) έργα του γνωστού συγγραφέα όπου το καυστικό χιούμορ και οι συναισθηματικές εναλλαγές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης αποδομείται, σε χρόνο dt, η αστική και οικογενειακή ευτυχία μέσα στην οποία ζουν οι ήρωες. Ο… τρελός έρωτας του απόλυτα επιτυχημένου Μάρτιν για μια Γίδα φέρνει καταστροφικές συνέπειες στην οικογένεια τα μέλη της οποία έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό.
 
Τελικά δεν είναι όλα και τόσο «τακτοποιημένα» όσο φαίνονται; Την απάντηση την δίνει η ίδια η παράσταση όπου η κωμωδία συνυπάρχει με το τραγικό θέτοντας ερωτήματα για την ίδια μας την κοινωνία..

*Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών

Περισσότερα
ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ 59A ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων σε μια σύμπραξη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον Οκτώβριο δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Των Πάβλο Ορτίς / Σέρχιο Μπλάνκο σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Ντιάνας Θεοχαρίδη και Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Σάββατο 5  Οκτωβρίου 
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μουσική Λένας Πλάτωνος και σκηνοθεσία Κατερίνας Πετσατώδη.

Παρασκευή 4 & Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Περισσότερα

No comments:

Post a Comment