ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
30.03.2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυτό το καλοκαίρι θα γίνει χαμός! Η LiFO συγκέντρωσε τα πρώτα 30 events που πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε από τώρα στο πολιτιστικό σας ημερολόγιο.
Κείμενα: Αλέξανδρος Διακοσάββας, Μαρία Παππά, Αργυρώ Μποζώνη - Στη φωτογραφία: Η ταινία Furiosa
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων. Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
Kείμενο: Δημήτρης Κυριαζής
Η σκληρή αλήθεια για τον Νόμο Παπαθεμελή. Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την θεότρελη εποχή που το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα πυροδότησε την «επανάσταση των γλεντζέδων».
Ο Βαν Γκογκ στην οθόνη – 8 ταινίες για τον μεγάλο ζωγράφο. Πεθαίνει σαν σήμερα ο ζωγράφς των πιο διάσημων ηλιοτροπίων και της «έναστρης νύχτας». Αυτές είναι οι ταινίες που έφεραν τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη.
Ελλάδα, δεν είσαι έτοιμη. Είσαι πολύ ικανή να μας σκοτώσεις και πλήρως ανίκανη να μας θάψεις.
Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση. Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος μιλά για την πραγματικότητα της γενιάς του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΜΟΔΑ
Οι μεγάλες προσδοκίες για τον Alessandro Michele. To φανταστικό τσίρκο του πρώην σχεδιαστή της Gucci προσγειώνεται στα βελούδινα σαλόνια του Maison Valentino.
Kείμενο: Στέλλα Λιζάρδη - Μιλάνο, 2018. Ο Alessandro Michele υποκλίνεται μετά το τέλος ενός ντεφιλέ.
ΓΕΥΣΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας. Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
Kείμενο: Νίκη Μηταρέα - Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
No comments:
Post a Comment