Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν εστιατόρια που το συνώνυμο τους είναι το καλό και το ποιοτικό κρέας. Όπως έχουμε γράψει ξανά στο biscotto.gr, η πόλη φημίζεται για το φαγητό της και όχι άδικα, καθώς διαθέτει διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την κουζίνα τους και συγκεκριμένα για το premium κρέας. Ανακαλύψτε παρακάτω τις προτάσεις μας.
Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή
Τηγανιές & Σχάρες Meat Restaurant
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν τα πάντα για το κρέας και γνωρίζουν όλα του τα μυστικά απ’ έξω και ανακατωτά, όπως για την προετοιμασία, το μαγείρεμα αλλά και το σερβίρισμα. Χωρίς υπερβολή στη Θεσσαλονίκη φημιζόμαστε για το καλό κρέας και όχι άδικα. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και γι’ αυτό εμπιστευόμαστε τους καλύτερους του είδους. Μία τέτοια περίπτωση αποτελούν οι Τηγανιές & Σχάρες Meat Restaurant όπου φέτος κλείνουν 19 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στον χώρο.
Περιοχή
Λυσίμαχου Καυταντζόγλου 12
Τ. 2310 860380 & 2310 866640
Ωράριο
Δευτέρα με Κυριακή 13:00 – 01:00
*Τα Σαββατοκύριακα είναι απαραίτητη η κράτηση
Backroom Thessaloniki
Το Backroom, είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια όσων ξέρουν να απολαμβάνουν καλό και ποιοτικό κρέας σε premium εκδοχές. Μας καλωσορίζει σε έναν υπέροχο και μαγικό κόσμο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας και της Αργεντινής. Το Backroom ειδικεύεται στις κοπές μοσχαρίσιου κρέατος αλλά και στην παλαίωση του. Στόχος του είναι να δώσει τη δική του ερμηνεία και μία νέα προσέγγιση στην Αργεντίνικη και Ιταλική κουζίνα. Υπόσχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση των δυο λαών.
Περιοχή
Λεωφόρος Νίκης 55, Κέντρο
Τ. 2310 257781
Ωράριο
Δευτέρα – Κυριακή 09.00 με 00:00
Η Παλιά Αθήνα
Σε μια ήσυχη γειτονιά όπου η Κάτω Τούμπα συναντιέται με τη Χαριλάου ένα μαγαζί μοσχοβολά νοστιμιά. Η Παλιά Αθήνα μετρά 47 χρόνια ιστορίας, ενώ από το 1985 ο Μανώλης Γεωργακάκης δημιουργεί σιγά-σιγά τον μύθο της, ενσωματώνοντας τη ψυχή και το πάθος του στο μαγαζί του. Μια Παλιά Αθήνα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Πρωτίστως είναι γνωστή για τη σπάνια κάβα της, για τις εκδηλώσεις, τις παρουσιάσεις και τα δρώμενα, μια φωλιά και ένα καταφύγιο αγαπημένο για σύμπαντα τον οινικό πλανήτη της Θεσσαλονίκης.
Περιοχή
Ίμβρου 24
Τ. 2310 925810
Ωράριο
Δευτέρα – Παρασκευή 20.00 – 00.00
Σάββατο 14.00 – 17.30 & 20.00 – 00.00
Κυριακή 14.00 – 17.30
Iberico
Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια
Τ. 2310 532800
Δευτέρα με Κυριακή 13.00 – 01.00
DACRISTO
Το Dacristo συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης ως ένας σύγχρονος σταυροφόρος, ένας αληθινός ιεροκύρηκας των γεύσεων που επιτέλους έφτασε στην προορισμό του. Ο Dacristo Deli «ταξιδεύει» τον κόσμο και σου φέρνει νέες γεύσεις που σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις.Από τα ξεχωριστά πιάτα που θα δοκιμάσεις μέχρι το κρασί που θα πιεις, σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης, ενώ οι meat lovers θα ξετρελαθείτε με τη τεράστια γκάμα επιλογών που θα έχετε μπροστά τους. Ένα από αυτά είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο», το βοδινό κρέας Hokkaido με καταγωγή από τα χιονισμένα λιβάδια του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας, που λιώνει στο στόμα όπως οι νιφάδες χιονιού.
Περιοχή
6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης (έναντι Ελληνικού Κολλεγίου)
Τ. 2310 385050
Ωράριο
Δευτέρα με Σάββατο 6.30 – 22.30
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ
Εβόρα Eatery
Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001, στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery μια γευστική διαδρομή από το χωριό στην πόλη καταλήγει στην Κάτω Τούμπα και δεν περνάει απαρατήρητη. Τα κρεατικά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Είτε στη σχάρα είτε σιγομαγειρεμένα όλα είναι πειρασμός. Από την περιοχή της Κερκίνης, έρχονται επιλεγμένα κρέατα από τα οποία δε θα έλειπε το βουβάλι.
Περιοχή
Διογένους 13
Τ. 2310 930800
Ωράριο
Δευτέρα 12.00 – 00.00
Τρίτη με Παρασκευή 13.00 – 00.00
Σάββατο 10.00 – 00.00
Κυριακή 13.00 – 00.00
Οψοποιών Μαγγανείαι
Η Κωνσταντία Βογιατζόγλου έφτιαξε ένα εστιατόριο δίνοντας βάση στην Μεσογειακή κουζίνα, αφιέρωσε όλη της την τέχνη και την δημιουργία για να δώσει στους πελάτες πρωτόγνωρες γευστικές απολαύσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στον κύκλο των εραστών του καλού φαγητού της Θεσσαλονίκης ενώ η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης προ πολλού.
Περιοχή
Κομοτηνής 6 (περιοχή Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης)
Τ. 2310 889699
Ωράριο
Δευτέρα 17.30 – 01.30
Τρίτη με Σάββατο 14.00 – 01.30
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ
Picanha meat and more
Η Βραζιλία φημίζεται για την κουζίνα της πόσο μάλλον για το ποιοτικό κρέας. Οι ιδιαίτερες κοπές και οι τρόποι ψησίματος συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για σένα που λατρεύεις το κρέας. Στο «Picanha Meat and More» λοιπόν, θα γευτείς αυθεντικές γεύσεις πού οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν καθημερινά στο τραπέζι τους. Το μοσχάρι αποτελεί πρωταγωνιστή της κουζίνας τους. Picanha, κόντρα φιλέτο, trip tip, μοσχαρίσια παϊδάκια, Rib Eye είναι μερικές μόνο προτάσεις πού σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Το εξαιρετικής ποιόττητας black angus πού θα γευτείτε, όπως και τα περισσότερα κρέατα, προέρχονται από επιλεγμένες φάρμες της Βραζιλίας και της Αμερικής.
Περιοχή
Αιγύπτου 3, Λαδάδικα
Τ. 2310 555458
Ωράριο
Δευτέρα με Κυριακή 13.00 – 00.00
Maestranza
Το Maestranza συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόκειται για ελληνική fusion cuisine, με φρέσκιες αγνές πρωτες ύλες, premium κοπές και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Η μοναδικότητα κρύβεται στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα και στην custom made ψησταριά. Από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ετοιμάζεται καθημερινά φρέσκο ψωμί. Στο πατάρι δημιουργήθηκε, με την επίβλεψη και διαχείριση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μία πρωτότυπη microfarm για την παραγωγή αρωματικών φυτών, microgreens και σύντομα κάποιων λαχανικών, προϊόντα που θα απολαμβάνετε στα πιάτα σας.
Περιοχή
Πτολεμαίων 29Β
Τ. 2310 555150
Ωράριο
Τρίτη με Κυριακή 13.00 – 00.00
No comments:
Post a Comment