Monday, January 30, 2023

 
Εκδήλωση παρουσίασης του Έργου 

«Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου 

– Δ. ΓΟΥΝΑΡΗ» - “OPEN MALL GALERIUS”
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της εφαρμογής του Έργου «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Δ. ΓΟΥΝΑΡΗ» - “OPEN MALL GALERIUS” που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Hyatt, στο πλαίσιο του 31ου Money Show  Θεσσαλονίκης.
 
Την εκδήλωση, με τίτλο ‘’Μία αισθητική, αρχιτεκτονική και επιχειρηματική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης μας’’, άνοιξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και το κοινό και τονίζοντας την σημασία του Έργου ως μέτρου στήριξης της αγοράς. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Εφραίμ Κυριζίδης και ο κ. Αθανάσιος Σφόρτσας, Σύμβουλος υλοποίησης του Έργου.
 
Ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης των έργων ανάπλασης της περιοχής παρέμβασης που αποτελούν τμήμα του Έργου, όπως ανακατασκευές πεζοδρομίων, δημιουργία πρασίνου και παιδικών χαρών, ανανέωση φωτισμού κλπ, το σύνολο των οποίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως την έναρξη της θερινής περιόδου.  
 
Ο  Σύμβουλος του Έργου, κ. Σφόρτσας, παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες δράσης υλοποίησης: α) την οπτική ενοποίηση των καταστημάτων που συμμετέχουν στο Έργο με ομοιόμορφη διαμόρφωση των προσόψεων τους, β) τη δημιουργία  Marketplace με δωρεάν συμπερίληψη όλων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και Mobile Application  με σχετικό περιεχόμενο και πληροφορίες για τον επισκέπτη της περιοχής, όπως καταστήματα, μνημεία, χρήσιμα τηλέφωνα  κλπ, γ) την τοποθέτηση συσκευών 3D Hologram Display σε κάθε κατάστημα που συμμετέχει στο έργο, για προβολή προϊόντων και προσφορών και δ) τη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς και την τόνωση της επισκεψιμότητας των καταστημάτων της περιοχής.
 
Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Α' αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μανώλης Βλαχογιάννης και ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας. Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων υπήρξε αφενός η ανάδειξη της αξίας ουσιαστικής στήριξης της αγοράς του ιστορικού κέντρου, στο πνεύμα της οποίας υλοποιείται και το παρόν Έργο, η αναβάθμιση της οποίας θα επηρεάσει θετικά όλο το εύρος της τοπικής αγοράς και αφετέρου η αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και τους παρόντες επαγγελματίες – μέλη του OPEN MALL GALERIUS.
 
Υπενθυμίζεται ότι τo Έργο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Δ. ΓΟΥΝΑΡΗ» - «OPEN MALL GALERIUS» εντάσσεται στον πρωτοποριακό θεσμό των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου και λειτουργεί στη βάση συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ανανεωμένου, αναβαθμισμένου αισθητικά περιβάλλοντος χώρου, ανταγωνιστικού των περιφερειακών εμπορικών κέντρων. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό αναμένεται να ενισχύσουν την ελκυστικότητα της περιοχής, δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της.

No comments:

Post a Comment