Η μυρωδιά βουτύρου σε τραβάει από τη μύτη και δε μπορείς με τίποτα να του αντισταθείς. Κρατσανιστό απ’ έξω, αφράτο από μέσα, με τη βουτυρένια μυρωδιά να σε κατακλύζει. Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μέρη που ξέρουν από καλό κρουασάν. Αφράτες δημιουργίες που δημιουργούνται με βούτυρο πρώτης ποιότητας, πλάθονται με μεράκι, φουσκώνουν με αγάπη και ψήνονται σε ζεστούς φούρνους, κάνοντας όλους εμάς να τα λατρεύουμε.
*Στις 30 Ιανουαρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν
Senol
Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί δε θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο, ενώ η ποικιλία είναι δεδομένη, καθώς υπάρχουν 30 κωδικοί και θα προστεθούν σιγά σιγά καινούριοι. Φιλοσοφία του Senol είναι ο κάθε επισκέπτης να δοκιμάζει ζεστό και φρέσκο κρουασάν. Στο Senol θα βρείτε καθημερινά τραγανά κρουασάν σε γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς αλλά και γαλλική μπαγκέτα που ετοιμάζεται και ψήνεται στο κατάστημα. Από τους γλυκούς συνδυασμούς αξίζει να δοκιμάσεις το Almond by Senol, το Pistachio και το Cheesecake. Εννοείται υπάρχουν πολλοί κι άλλοι συνδυασμοί όπως Butter, Ferrero Roche, Nutella, Lila Pause και το Pain aux raisins.
Senol | Πολυμέσα
Instagram: senol.croissant
Facebook: senol.croissant
Περιοχή
Παλαιών Πατρών Γερμανού 23
Τ. 2310 223860
Butter Up
Το Butter Up ήρθε στην πόλη για να μας μηύσει στο ποιοτικό, αφράτο κρουασάν και ήδη μπορούμε να πούμε ότι έχει αφήσει καλή εντύπωση στους Θεσσαλονικείς, καθώς πολλοί είναι αυτοί που το επιλέγουν για να δοκιμάσουν τους πλούσιους, σε γεύση, συνδυασμούς. Το μενού έχει επιμεληθεί γνωστός σεφ της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από πέντε αλμυρούς και εννιά γλυκούς συνδυασμούς, ενώ κάθε πρωί το προσωπικό ετοιμάζει τις παρασκευές. Οι top συνδυασμοί που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι με γέμιση κρέμα μπουγάτσας, τιραμισού και τσιζ κέικ, ενώ για το αλμυρό κρουασάν μπορείτε να επιλέξετε με σολομό ή προσούτο.
Butter Up | Πολυμέσα
Facebook: Butter up
Instagram: butterup.skg
Website: butterup.gr
Περιοχή
Γρ. Παλαμά 9, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 233132
Le Coq
Μόλις περάσεις το κατώφλι του, εισέρχεσαι στον μαγικό κόσμο του φρεσκοψημένου γαλλικού croissant. Όπως κι αν τo προτιμάς, αλμυρό ή γλυκό, με γέμιση ή χωρίς, το Le Coq είναι εκεί να σου προτείνει όσους γευστικούς συνδυασμούς θελήσεις από νωρίς το πρωί. Σε έναν petit χώρο που κατακλύζεται από τη μυρωδιά της φρεσκοψημένη ζύμης, θα βρεις πέρα από τα θεϊκά κρουασάν, μπαγκέτες, bagel, σάντουιτς, γλυκά και αρωματικό καφέ.
Le Coq | Πολυμέσα
Facebook: Le Coq
Facebook: lecoq_frenchbakehouse
Περιοχή
Λασσάνη 2
Τ. 6983603190
72H Artisanal Bakehouse
Το 72H Artisanal Bakehouse θα το βρείτε στην εντυπωσιακή Αγορά Μοδιάνο. Από την αρχή έχει κάνει θετική εντύπωση και οι λιχουδιές που ετοιμάζει καθημερινά μας σπάνε τη μύτη. Εκεί, οι άνθρωποι του 72H φτιάχνουν το δικό μας προζύμι, το αφήνουν να ξεκουραστεί για εβδομήντα δύο ώρες (γι’αυτό και η ονομασία) και ζυμώνουν επιδέξια το μοναδικό τους ψωμί. Τα κρουασάν τους ξεχωρίζουν και πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Βυθιστείτε στη γεύση, την υφή και την απόλυτη λιχουδιά αληθινών χειροποίητων λιχουδιών.
72H Artisanal Bakehouse | Πολυμέσα
Facebook: 72H Artisanal Bakehouse
Instagram: 72hbakehouse
Περιοχή
εντός Αγοράς Μοδιάνο
Μελίρρυτο
Ο φούρνος Μελίρρυτο ξεχωρίζει για ένα πράγμα, την ποιότητα! Το μεράκι των ανθρώπων του στην παραγωγή, οι πρώτες ύλες που φροντίζουν να είναι οι καλύτερες, η σταθερότητα στην ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων, αυτά είναι που τους έχουν φέρει ψηλά στην εκτίμησή του κόσμου. Τα κρουασάν τους είναι πάντα φρέσκα, φτιαγμένα από πρώτης ποιότητας υλικά. Η διαδικασία διαρκεί τρεις μέρες και κατά το ζύμωμα τους, χρησιμοποιούν μόνο βούτυρο, ενώ το ειδικό προζύμι lievito madre, εκτός από εξαιρετική υφή είναι και η αιτία που τα κρουασάν είναι εύεπτα.
Μελίρρυτο | Πολυμέσα
Facebook: Μελίρρυτο
Instagram: melirrito.gr
Καταστήματα
5ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης
Τ. 2310 028307
Πλ. Παραμάνας 28 – Θέρμη
Τ. 2310 460045
Αλ. Σταύρου 12, Χαριλάου
Τ. 2310 320 235
Τζων Κέννεντυ 64 Πυλαία – Χορτιάτης
Τ. 2310 023860
Γ. Παπανδρέου 70-72 Καλαμαριά
Τ. 2310 402021
Προέκταση Στρατηγού Μακρυγιάννη 30 – Εύοσμος
Τ. 2310 682050
Sweet Stories by Giorgos
Το Sweet Stories είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε μέσα απο την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και τη δημιουργία μοναδικών συνταγών. Ο παππούς Αργυρόπουλος υπήρξε ο ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης το 1965, ενώ το 2003 η επιχείρηση άρχισε να επεκτείνεται με νέα καταστήματα. Σήμερα διαθέτουν κατάστημα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στη Θάσο. Φημίζονται για το χειροποιήτο τσουρέκι τους, αλλά αυτή τη φορά αξίζει να δοκιμάσεις και τα φρέσκα κρουασάν τους. Το μεράκι, τα ποιοτικά υλικά και η εμπειρία ετών κάνει τα προϊόντα τους ξεχωριστά.
Sweet Stories by Giorgos | Πολυμέσα
Facebook: Sweet Stories By Giorgos
Instagram: sweetstoriesofficial
Περιοχή
Κομνηνών 69
Τ. 2310 459799
No comments:
Post a Comment