Monday, April 15, 2024

Θεσσαλονίκη: Με νέο ρεκόρ

συμμετοχών  ο 18ος Διεθνής

 Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Πάνω από 17.000 συμμετοχές αθλητών από 71 χώρες στον φετινό Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή

Με συμμετοχή που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη προσέλευση σε αθλητές και να σπάσει το περσινό ρεκόρ των 14 χιλιάδων δρομέων θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος.

Πρόκειται για την 2η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χώρας, η οποία ξεκίνησε το 2006 και χρόνο με τον χρόνο αποκτά μεγαλύτερη αίγλη και φήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη φετινή διοργάνωση σε όλους τους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 17 χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από 71 χώρες του εξωτερικού καθώς ο αγώνας είναι ενταγμένος στο διεθνές καλεντάρι.

Ο Γιάννης Ποδιώτης, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, επισήμανε ότι πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή η οποία αποτελεί παράλληλα και μια μεγάλη ευθύνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από το αγωνιστικό σκέλος ο αγώνας προσελκύει επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων, βοηθώντας στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης

Ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Διεθνή μαραθώνιο τόσο οργανωτικά όσο και στην προβολή καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Ο κ. Γιουτίκας ανέφερε ότι ο αγώνας έχει εξελιχθεί σε θεσμό που συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και παράλληλα προβάλει την σύγχρονη πόλη. Επισήμανε ακόμη πως οι αθλητές και οι επισκέπτες αποκτούν τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία της Θεσσαλονίκης και μεταφέρουν τα μηνύματα στις χώρες τους.

Image

Ο Λάζαρος Κυριζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και ένας εκ των ενεργών υποστηρικτών του αγώνα από τα σπάργανα του, θυμήθηκε το πώς ξεκίνησε η διοργάνωση, λέγοντας ότι ο Δήμος τη στήριξε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ο φετινός μαραθώνιος θα πλαισιωθεί από μια πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα διεξαχθεί η Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία του Μαραθωνίου με την τελετή έναρξης να δίνεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας  με τελικό προορισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου θα διεξαχθεί ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»   περιλαμβάνοντας το Παιδικό Πρωτάθλημα Σκάκι και το Πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σημείο Τερματισμού (Sponsors’ Village), θα εξελίσσεται παιδική γιορτή με πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, Kids’ Athletics και πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών. Στο πλαίσιο του 18ου Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα διεξαχθεί, επίσης, Επιστημονική Ημερίδα, με θεματολογία που θα αφορά τα οφέλη που αποκομίζουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Άτομα με αναπηρίες, Τρίτη Ηλικία, Παχυσαρκία) μέσα από την συμμετοχή στις διοργανώσεις των δρόμων υγείας. Στη θεματολογία θα συμπεριληφθεί και ειδική ενότητα που θα αφορά την συμμετοχή των μικρών μαθητών-μαθητριών, καθώς και θεματολογία σχετικά με την παιδική κακοποίηση και το μπούλινγκ.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:

Ώρα 07:30: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Ώρα 12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 18ου Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” – bwin, θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος Α.Μ.Ε.Α Ανδρών/Γυναικών 2024 από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

No comments:

Post a Comment