Αυτό το φθινόπωρο αξίζει να ξαναγνωρίσουμε την πόλη μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις στη γαστρονομία.

Μπορεί ακόμα να αδυνατούμε να σκεφτούμε πως το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά και ότι η επιστροφή στις υποχρεώσεις μας είναι πολύ κοντά, όμως υπάρχουν τρόποι να κάνουμε το back-to-reality λίγο πιο γλυκό.

Σε αυτό φυσικά συμβάλλουν οι ομορφιές της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη φροντίζει να μας συστήνει συνεχώς νέα spots και κατ’ επέκταση καινούργιες εμπειρίες!

Αν λοιπόν επιθυμείτε να περάσετε το φθινόπωρό σας δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχετε ήδη συνηθίσει, να είστε σίγουροι πως μερικά… διαμάντια στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμα να σας εκπλήξουν.

Έτσι, η Vwoman εντόπισε πέντε φρέσκα μαγαζιά για φαγητό και ποτό στην πόλη, ιδανικά να σας μυήσουν σε νέες γεύσεις και απολαύσεις. Η διαφορετική τους προσέγγιση στη γαστρονομία και η προσεγμένη τους διακόσμηση υπόσχονται να φέρουν στην καθημερινότητά σας τον αέρα ανανέωσης που τόσο πολύ έχετε ανάγκη!

Dos Margaritas

Μία νέα άφιξη στην πόλη φιλοξενεί στον ίδιο χώρο δύο από τις αγαπημένες μας απολαύσεις, την πίτσα και τα cocktails! Στο Dos Margaritas (Αιμιλίου Ριάδη 5) θα γευτείτε αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα φτιαγμένη με τα πιο αγνά υλικά αλλά και μοναδικά signature drinks του καταστήματος. Το φιλικό περιβάλλον και η ωραία αισθητική του μαγαζιού θα σας κάνουν να ανανεώνετε ξανά και ξανά την επίσκεψή σας!

Jacaranda

Οι καντίνες αναβαθμίζονται και ζωντανή απόδειξη είναι το Jacaranda, το νέο καταπληκτικό spot για τους λάτρεις του street food. Εκεί θα ανακαλύψετε μοναδικές επιλογές για κάθε γούστο, με την ποιότητα να χαρακτηρίζει κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά καφέ ή ποτού, ενώ η τέλεια τοποθεσία του θα σας χαρίσει μερικά ονειρικά ηλιοβασιλέματα. Θα βρείτε το κατάστημα στην οδό Στέλιου Καζαντζίδη 24 (περιοχή Πυλαία – Θέρμη).

Ερεικούσα Οινομεζεδοπωλείον

Είναι γεγονός πως λατρεύουμε όταν διαφορετικά μέρη παντρεύονται στο όνομα του… φαγητού. Στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 63 συναντάμε την Ερεικούσα που φέρνει στη Θεσσαλονίκη τη μαγεία της Επτανησιακής γεύσης. Μοναδικά εδέσματα και θεϊκές συνταγές μάς περιμένουν να γνωρίσουμε τα μυστικά του Ιονίου από μία υπέροχη αυλή σε μία όμορφη γειτονιά της Θεσσαλονίκης.

Paul’s Burger

 

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα burger, ειδικά αν αυτό κλείνει μέσα του τα πιο νόστιμα και προσεγμένα υλικά; Για αυτό και το Paul’s Burger (Γεώργιου Παπανδρέου 38) υπόσχεται να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια αυτήν τη σεζόν. Μυρωδάτα πιάτα, απίθανα combos γεύσεων και πολύ ωραία ατμόσφαιρα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τα φθινοπωρινά μας απογεύματα.

Café Palermo

Αν σας ενθουσιάζουν τα vintage μαγαζιά με χαρακτήρα που έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες, το Café Palermo θα γίνει το νέο σας στέκι. Όπου και να κοιτάξετε μέσα στο μαγαζί θα ανακαλύψετε και μία νέα αφορμή για σκέψη ενώ είναι το ιδανικό spot για να φιλοξενήσει τις πιο cool παρέες. Στεγάζεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 3 και εκεί θα δοκιμάσετε απίθανα δροσερά ποτά και φανταστικό καφέ.