ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, July 23, 2024


Taste Atlas: Ελληνική λιχουδιά δεύτερη στον κόσμο στη λίστα των πιάτων με αγγούρι

Διάκριση για το τζατζίκι!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

23/07/2024  07:23

Το Taste Atlas μοιράζεται συχνά λίστες με τα καλύτερα φαγητά του κόσμου, όπου φιγουράρουν ελληνικά πιάτα με την κουζίνα της χώρας μας να είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου.


Ο γαστρονομικός οδηγός αποθεώνει την ελληνική κουζίνα, δείχνοντας της ιδιαίτερη αδυναμία. Ο κρητικός ντάκος έχει «στεφθεί» η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, τα παϊδάκια No 1 πιάτο με αρνί, ενώ και άλλα πιάτα και ποτά συγκαταλέγονται ανάμεσα τα τοπ του κόσμου.



Αυτή τη φορά, το Taste Atlas ασχολήθηκε με πιάτα που έχουν ως κύριο συστατικό τους το αγγούρι, ένα δροσερό λαχανικό που καταναλώνουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι.


Έτσι, στη δεύτερη θέση φιγουράρει το τζατζίκι, το εμβληματικό ελληνικό ντιπ που λατρεύουμε να τρώμε στις ταβέρνες αλλά και στο σπίτι με μπόλικο ψωμί.


«Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα που φτιάχνεται από γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προήλθε από το ινδικό ντιπ raita.


<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/gastronomie/tzatziki-deytero-kalytero-piato-aggoyri-ston-kosmo">Taste Atlas: Ελληνική λιχουδιά δεύτερη στον κόσμο στη λίστα των πιάτων με αγγούρι - iefimerida.gr</a></p>

No comments:

Post a Comment