ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕσε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται το ροζέ κρασί; Τι σημαίνει «grand cru»; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των τόσο πολλών και διαφορετικών ποικιλιών στο κρασί; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις ένα γλυκό κρασί; Ποιος είναι ο ρόλος του food pairing;
Για αυτά και ένα σωρό άλλα ερωτήματα γύρω από το κρασί κουβεντιάζουν η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη (DipWSET) και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Ορφανίδης, έχοντας πολύ συχνά εκλεκτούς καλεσμένους στην παρέα τους − οινοπαραγωγούς, οινολόγους και ανθρώπους από τον ευρύτερο χώρο του κρασιού.
«Μας αρέσει πολύ να ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε ανθρώπους, ποικιλίες και περιοχές. Επίσης, μας αρέσει να μιλάμε για όρους που ακούγονται πολύ γαλλικοί και να τους εξηγούμε έτσι ώστε όλοι να μπορούν να καταλάβουν τι λέμε» λένε οι ίδιοι, οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει έναν πρώτο κύκλο 35 επεισοδίων που είναι διαθέσιμα στο LIFO.gr αλλά και όπου αλλού ακούτε podcasts (Spotify, Apple και Google Podcasts) και πλέον είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δεύτερη σεζόν της σειράς αποκλειστικά και μόνο στα podcasts της LiFO.
«Έχουμε μιλήσει για πολλά και διάφορα θέματα μέχρι στιγμής: για τα αφρώδη κρασιά, τα γλυκά κρασιά, την παλαίωση. Επίσης, οδοιπορήσαμε στους νομούς της Κρήτης για να μάθουμε για τις βασικές περιοχές, εξερευνήσαμε ποικιλίες και γνωρίσαμε παραγωγούς. Πώς αποφασίζουμε για τα θέματα των podcasts μας; Eμπνεόμαστε κάθε φορά από τις ερωτήσεις των ακροατών μας, την εποχή και τα συναισθήματά μας. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε για ποικιλίες, θα ανακαλύψουμε κι άλλες περιοχές, θα μιλήσουμε με φίλους του κρασιού, ίσως ξαναγυρίσουμε και σε παλαιότερα θέματα για να τα ξαναδούμε με άλλη ματιά».
Εάν είστε λάτρης του κρασιού, αυτή η σειρά είναι το απόλυτο must-listen: είναι σχεδιασμένη για να ενημερώνει και να εμπνέει τους απανταχού οινόφιλους, ανεξαρτήτως από το αν πρόκειται για αρχάριους ή για ειδικούς, μιας και απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν το κρασί αλλά όχι τον σνομπισμό που το συνοδεύει. Μείνετε συντονισμένοι για να ακούσετε την Υρώ και τον Παναγιώτη να ανακαλύπτουν μοναδικούς αμπελώνες, να γνωρίζουν τους παραγωγούς και να μας εξηγούν την ιστορία και την κουλτούρα πίσω από κάθε φιάλη.
No comments:
Post a Comment