Monday, October 30, 2023

Michelin 2023: Ανακοινώθηκαν τα νέα εστιατόρια που μπαίνουν στο διάσημο οδηγό -Τρεις νέες αφίξεις, ποια τα διατήρησαν



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ


Ποια ελληνικά εστιατόρια κατάφεραν να μπουν στον πολυπόθητο οδηγό Michelin 2023. Οι νέες αφίξεις και ποιοι διατήρησαν το αστέρι τους.


Όπως κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες και οι σεφ των εστιατορίων περιμένουν να ανακοινωθεί η επίσημη λίστα του Michelin Guide προκειμένου να δουν αν έχουν καταφέρει να μπουν στον απόλυτο οδηγό γαστρονομίας.


Πριν λίγες ημέρα ανακοινώθηκε ο Michelin Guide 2023 και τρία νέα εστιατόρια κατάφεραν να μπουν στη λίστα, ενώ τη φετινή σεζόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις και ανατροπές, όπως τη περσινή χρονιά που το εστιατόριο «Σπονδή», το οποίο για πολλά χρόνια κατείχε δύο αστάρια «έχασε» το ένα.



Δύο αστέρια για το «Delta»



Και για τη φετινή χρονιά το μοναδικό διάστερο εστιατόριο παραμένει το «Delta» στο ΚΠΙΣΝ, ενώ απέσπασε και Michelin Green Star – όπως το Soil και το Patio, το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στον οδηγό.


Ποια εστιατόρια διατηρούν ένα αστέρι Michelin


Χωρίς εκπλήξεις η λίστα με τα εστιατόρια που διατηρούν το ένα αστέρι Michelin, καθώς όσα το είχαν πάρει πέρυσι κατάφεραν να το διατηρήσουν, ενώ είχαμε τρεις νέες αφίξεις.


Τα μονάστερα εστιατόρια είναι τα: Botrinis, Soil, Σπονδή, Varoulko Seaside, The Zillers, Pelagos (Four Seasons Astir Palace), CTC, Hytra.


Ποια είναι τα τρία νέα εστιατόρια που προστέθηκαν στον Michelin Guide 2023


-Herve

Tudor Hall (King George)

-Patio (Margi Hotel)

Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν στη κατηγορία Bib Gourmand


Στη κατηγορία Bib Gourmand, η οποία αναδεικνύει την καλή σχέση ποιότητας με την τιμή τα εστιατόρια παραμένουν σταθερά: Nolan, Cerdo Negro 1985, Oikeio, ενώ προστίθενται τα Jerar και το Fine Mess.

Στα προτεινόμενα του οδηγού Michelin παραμένουν τα εστιατόρια: Aleria, Άνετον, Annie's Fine Cooking, Veri Table, Le Pavillon, Athenee, Vezene, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Cookoovaya, Sense, GB Roof Garden, Okio.



Νέες προσθήκες είναι το Simul και το Seeds.

No comments:

Post a Comment