Sunday, October 29, 2023

Το μεγαλύτερο κλειστό υδάτινο πάρκο στον κόσμο με τις 18 πισίνες βρίσκεται σε μια πόλη έκπληξη της Ευρώπης


Η Ευρώπη φιλοξενεί το μεγαλύτερο εσωτερικό υδάτινο πάρκο στον κόσμο, το οποίο διαθέτει 18 πισίνες και 35 νεροτσουλήθρες.


Ο κρύος καιρός κάνει τους ανθρώπους να σχεδιάζουν διάφορες δραστηριότητες, με τα εσωτερικά υδάτινα πάρκα να αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια.


Το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου


Παρότι είναι το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στον κόσμο, οι περισσότεροι πιθανότατα δεν έχουν ακούσει για το Suntago. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «Πάρκο της Πολωνίας» (Suntago: Park of Poland), το οποίο απέχει περίπου μία ώρα οδικώς από τη Βαρσοβία.



Το υδάτινο πάρκο καλύπτει μια επιβλητική έκταση 75.000 τετραγωνικών μέτρων και χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές ζώνες: Jamango, Relax Suntago και Saunaria.


Σε ολόκληρο το υδάτινο πάρκο υπάρχουν περισσότερες από 35 νεροτσουλήθρες και 18 πισίνες, ενώ η εσωτερική θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.






Τι περιλαμβάνει κάθε ζώνη του υδάτινου πάρκου


Ζώνη Jamango


Η ζώνη Jamango είναι ο μοναδικός χώρος του υδάτινου πάρκου για οικογένειες με μικρά παιδιά. Πρόκειται για μια υδάτινη ζούγκλα που καλύπτεται από 300 φοίνικες, ενώ 400 ξαπλώστρες είναι διάσπαρτες γύρω από τις διάφορες πισίνες.


Υπάρχουν 35 νεροτσουλήθρες σε αυτή τη ζώνη, συμπεριλαμβανομένης της Dark Thunder, όπου οι επισκέπτες του πάρκου σκαρφαλώνουν σε ένα φουσκωτό δαχτυλίδι πριν βυθιστούν στα ιλιγγιώδη βάθη της τσουλήθρας.




Άλλες βόλτες που προκαλούν αδρεναλίνη περιλαμβάνουν το Mad Octopus, το Neon Torpedo, το Blue Boa, το Tiger's Race, το Jungle Race και πολλές άλλες.


Στη ζώνη Jamango υπάρχει, επίσης, μια βόλτα με το ποτάμι 130 μέτρων που ονομάζεται Adventure River.


Η φιλική προς τα παιδιά ζώνη φιλοξενεί μάλιστα πολλές πισίνες, συμπεριλαμβανομένης της Baby Pool Jay, η οποία έχει σχεδιαστεί για οικογένειες με μικρότερα παιδιά.



Το υδάτινο πάρκο έχει περισσότερες από 30 νεροτσουλήθρες / Φωτογραφία: Park of Poland Suntago


Το Suntago είναι το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο εσωτερικού χώρου στον κόσμο / Φωτογραφία: Park of Poland Suntago


Η μικρή πισίνα διαθέτει μια «τσουλήθρα κροκόδειλου» και διάφορα γλυπτά δελφινιών που εκτοξεύουν νερό.


Υπάρχει επίσης μια πισίνα με μπαρ για κολύμπι που σερβίρει μια σειρά από αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά.


Άλλες πισίνες στη ζώνη Jamango περιλαμβάνουν την πισίνα Wave Pool, την πισίνα Bubbling Spring και μια πισίνα υδρομασάζ.


Ζώνη Relax Suntago


Το Relax Suntago είναι μια άλλη ζώνη εντός του υδάτινου πάρκου, στην οποία επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε επισκέπτες ηλικίας 16 ετών και άνω.


Όπως και το Jamango, διαθέτει επίσης 400 πραγματικούς φοίνικες που έχουν «εισαχθεί» όλοι είτε από τη Φλόριντα, είτε από τη Μαλαισία, είτε από την Κόστα Ρίκα.




Αυτή η περιοχή του υδάτινου πάρκου είναι για χαλάρωση με αρκετές θέσεις υδρομασάζ και κρεβάτια υδρομασάζ δίπλα στη θερμική πισίνα.


Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την πισίνα θείου (Sulphur Pool) και την πισίνα άλμης (Brine Pool), η οποία είναι γεμάτη με νερό πλούσιο σε άλατα.


Ζώνη Saunaria


Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η ζώνη Saunaria φιλοξενεί οκτώ σάουνες και ατμόλουτρα, καθώς και δύο πισίνες με τζακούζι.


Εκτός από τις τρεις διαφορετικές περιοχές του υδάτινου πάρκου, υπάρχουν επίσης πέντε εστιατόρια, τέσσερα μπαρ δίπλα στην πισίνα και ένα σπα ευεξίας.




Κριτικές για το υδάτινο πάρκο


Το πάρκο λαμβάνει καλές βαθμολογίες από το κοινό, με συνολική βαθμολογία 3,5/5 από περισσότερες από 150 κριτικές στο TripAdvisor, πολλές εκ των οποίων επαινούν το πάρκο.


Ένα άτομο έγραψε: «Μου αρέσουν πολύ τα υδάτινα πάρκα, και αφού επισκέφθηκα παρόμοια υδάτινα πάρκα στη Γερμανία και στην Ελβετία αποφάσισα να πάω στο Suntago.


Αυτό το υδάτινο πάρκο είναι πολύ μεγάλο, ειδικά με τις ζώνες Relax και Saunaria, και οι τιμές εισόδου δεν είναι κι άσχημες».




Ένα δεύτερο άτομο πρόσθεσε: «Λατρεύουμε το Suntago, έχουμε έρθει εδώ αρκετές φορές. Αν θέλετε να αποφύγετε το πλήθος, πηγαίνετε εκεί τις καθημερινές».


Και ένας τρίτος είπε: «Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για το Suntago. Όλα είναι τόσο βολικά. Το νερό είναι ατελείωτο, αλλά τα πάντα είναι τόσο εύκολο να βρεθούν».


Η Πολωνία φιλοξενεί, επίσης, ένα άλλο υδάτινο πάρκο. Το Energylandia είναι ένα μεγάλο υδάτινο πάρκο με 36 νεροτσουλήθρες, 7.000 ξαπλώστρες και τα κοκτέιλ κοστίζουν μόνο 3,50 ευρώ.

No comments:

Post a Comment