Sunday, October 29, 2023


        ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ


ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΕΛΛΑ ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ  ΚΑΡΛΟΣ ΖΟΜΠΙΜ



Η σειρά των προγραμμάτων Ηχόραμα της ΔΕΘ αρχιζει φέτος την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου,8μμ,στην αίθουσα ‘Αιμιλιος Ριαδης’ με ελεύθερη είσοδο.

Το πρώτο προγμαμμα ειναι  μια εκπομπή του 1967 με τίτλο Frank Sinatra,a Man and His Music+Ella+Jobim,διαρκειας  50 λεπτων που θα παρουσιασει ο Λευτερης Κογκαλιδης.

Στα 24 τραγουδια  της βραδιάς περιλαμβάνονται επιτυχίες όπως What now my love,Going out of my head,The girl from Ipanema,The lady is a tramp,Put your dreams away και αλλα.

Οι δυο καλεσμένοι του είναι η πρώτη κυρία της τζαζ όλων των εποχών Ella Fitzgerald και o kορυφαιος συνθετης της  Βραζιλιας Antonio Carlos Jobim,κιθαριστας και τραγουδιστης,δημιουργος

της παγκόσμιας επιτυχίας Τhe girl from Ipanema.



Υπάρχουν εννέα ντουέτα με την Ελλα και τρία με τον Ζόμπιμ.Ο καλυτερος ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας που είχε στις ηχογραφήσεις των δίσκων του ο Σινάτρα, ο Νελσον Ριντλ διευθύνει την ορχήστρα του σε όλο το πρόγραμμα.

Ο Σινάτρα ήταν τόσο ενθουσιασμένος για την συνεργασία με την Ελλα που της έδωσε το προσωπικό του καμαρίνι για όλη την διάρκεια του γυρίσματος.Κι ακόμα έκανε ότι μπορούσε για να την ευχαριστήσει για την συνεργασια τους θυμάται ο πιανίστας Πωλ Σμιθ.

Θα είναι ελεύθερη η είσοδος των ΙΧ από την πύλη Εμπορίου του διεθνούς εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης(απέναντι από το  ΑΠΘ) και δωρεάν η στάθμευση γύρω από την αίθουσα, που βρίσκεται πάνω από την Εθνική Τράπεζα, σε απόσταση 50 μέτρων από την Πύλη Εμπορίου.Λειτουργει και ανελκυστήρας για τον πρώτο όροφο.Η χρήση  μάσκας δεν ειναι υποχρεωτική αλλά συνίσταται. 



No comments:

Post a Comment